بيسموت ساب سیترات برای چیست؟ موارد مصرف، دوز و عوارض

بیسموت ساب سیترات (Bismuth Subcitrate) یا بیسامین برای زخم معده، زخم روده، کولیت و اسهال مسافران مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای درمان عفونت‌های دستگاه گوارشی با سایر داروها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استرس و فشارهای عصبی برای دستگاه‌های گوارشی زخمی به یادگار می‌گذارند و خود را با سوزش سردل، دل‌دردهای شدید در زمان گرسنگی به نمایش می‌گذارند. قرص‌های ضد زخم پپتیک راه درمان این بیماری‌هاست. قرص بیسموت ساب سیترات یکی از این قرص‌هاست که شرکت‌های مختلف دارویی ایرانی نیز مثل شفا و رازک با همین نام این قرص را تولید می‌کنند. در ادامه با مجله اینترنتی لی‌لی‌مگ همراه شوید تا شما را با موارد مصرف، دوز و روش مصرف، عوارض جانبی و نکات احتیاطی در مورد قرص بيسموت آشنا کنیم.

بیسموت ساب سیترات
معرفی داروی بیسموت ساب سیترات برای درمان زخم معده و روده

اطلاعات دارویی و موارد مصرف قرص بيسموت ساب سیترات

بیسموت ساب سیترات – Bismuth Subcitrate
نام تجاری دارو بیسامین – بیسموت ساب سیترات
رده‌بندی فارماکولوژیک ترکیبات بیسموت
رده‌بندی درمانی ضد زخم دستگاه گوارش
رده‌بندی مصرف در حاملگی گروه C با احتیاط و تحت نظر پزشک مصرف شود
شرایط نگهداری در دمای اتاق نگهداری شود
اشکال دارویی بیسموت ساب سیترات
قرص بیسموت ساب سیترات 120 میلی‌گرم

قرص بيسموت برای چیست؟

برای درمان زخم‌های معده، روده و اسهال‌ می‌توان از قرص‌ بسیموت ساب سیترات استفاده کرد. از عوارض جانبی دارو سیاه شدن زبان و مدفوع و اسهال و استفراغ را هم می‌توان اشاره کرد. مصرف این دارو برای بزرگسالان پیشنهاد می‌شود.

فارماکوکینتیک و مکانیسم اثر قرص بيسموت

مکانیسم اثر این دارو به این صورت است که باعث خنثی شدن اسید معده شده و فعالیت آنزیم پپسین که به هضم پروتئین‌ها کمک می‌کند را کنترل می‌کند و باعث افزایش ترشح معکوس معده می‌شود.(اطلاعات بیشتر)

این دارو بصورت عمده از طریق ادرار دفع می‌شود.

قرص بيسموت
داروی بیسموت ساب سیترات برای درمان زخم معده، زخم روده، کولیت و اسهال مسافران

دوز و نحوه مصرف قرص بيسموت ساب سیترات

داروی بیسموت ساب سیترات تنها به صورت قرص تولید و تجویز می‌شود. بهتر است این دارو را با نظر و تجویز دکتر به صورت روزانه مصرف کنید. دوز روزانه و روش مصرف داروی بیسموت ساب سیترات به شرح زیر است.

قرص بیسموت ساب سیترات برای درمان زخم‌های دستگاه گوارش

در بالغین:

  • نحوه استفاده : 120 میلی گرم 4 بار در روز
بیسموت
مصرف داروی بیسموت ساب سیترات در زنان باردار و شیر‌ده بدون نظر پزشک توصیه نمی‌شود

نکات مهم در مصرف قرص بيسموت ساب سیترات

  • در بیشتر موارد قرص بیسموت به همراه سایرداروهای ضد اسید معده مصرف شده و یا بخشی از رژیم چند دارویی برای ریشه کن کردن هلیکوباکترپیلوری مصرف می شود.
  • مصرف بیسموت موجب تیره شدن مدفوع می‌شود، ممکن است به علت زخم دستگاه گوارشی در مدفوع خون نیز مشاهده شود.
  • برای جلوگیری از اسهال هم این دارو موثر است.
  • نیم ساعت قبل و بعد دارو آنتی اسید مصرف نشود.
  • شیوه مصرف چهار قرص، 2قرص نیم ساعت قبل از صبحانه و 2 قرص نیم ساعت قبل از شام

روش نگهداری قرص بيسموت

قرص بيسموت را در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد، دور از نور و رطوبت نگهداری نمایید.  همچنین برای نگهداری بهتر قرص بیسموت ساب سیترات و یادآوری زمان مصرف آن، پیشنهاد می‌کنیم از ابزارهای نگهداری قرص استفاده کنید. برای مشاهده و خرید این محصولات از لینک زیر استفاده کنید:

بیسموت ساب سیترات آریا
قرص بیسموت ساب سیترات چیست

موارد احتیاط قرص بيسموت

در صورت داشتن بیماری‌ها و مشکلات سلامتی زیر، قبل از مصرف داروی بیسموت ساب سیترات با پزشک خود مشورت کنید:

  • سالمندان
  • اختلاف خفیف کلیوی
  • با شیر مصرف نشود

موارد منع مصرف قرص بيسموت

در صورت وجود برخی از بیماری‌ها و مشکلات سلامتی، مصرف داروی بیسموت ساب سیترات برای شما ممنوع است و در صورت استفاده از این دارو احتمال بروز عوارض خطرناکی وجود دارد. موارد منع مصرف بیسموت ساب سیترات شامل موارد زیر است:

  • نارسایی حاد کلیوی
  • حساسیت مفرط به دارو

مصرف قرص بيسموت در بارداری

داروی بیسموت ساب سیترات با توجه به طبقه‌بندی FDA آمریکا در گروه C برای مصرف در دوران بارداری قرار دارد ، اما در سه ماهگی اول بارداری در گروه D قرار می‌گیرد.

گروه C

به طور کلی شواهد آزمایشگاهی نشان می‌دهد که مصرف دارو‌های گروه C نظیر داروی بیسموت ساب سیترات عوارض جانبی روی جنین خواهد داشت. البته این عوارض برای انسان به صورت قطعی ثابت نشده‌است. با این وجود معمولا فواید مصرف داروی بیسموت ساب سیترات در زنان باردار نسبت به عوارض احتمالی آن بیشتر است. بهتر است برای کسب اطلاع بیشتر قبل از مصرف داروی بیسموت ساب سیترات با پزشک خود مشورت کنید.

گروه D

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف دارو‌های گروه D نظیر داروی بیسموت ساب سیترات در زنان باردار، به طور قطعی عوارض جانبی برای جنین خواهد داشت. با این وجود ممکن است پزشک با توجه به نیاز بدن، داروی بیسموت ساب سیترات را برای زنان باردار مجاز بداند. بهتر است زنان باردار در مصرف داروی بیسموت ساب سیترات با احتیاط عمل کرده و با پزشک خود مشورت کنند.

مصرف قرص بيسموت در شیر‌دهی

بیسموت در شیر ماد جذب شده و ممکن است مشکلاتی برای سلامت نوزاد بوجود بیاورد به‌همین خاطر باید با مشورت پزشک حتما مصرف شود.

مصرف قرص بيسموت برای کودکان

مصرف هر دارویی بدون معاینه و تجویز پزشک خصوصا برای کودکان به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و جدا از آن خودداری کنید. به صورت کلی مصرف قرص بیسموت برای کودکان مگر با تشخیص پزشک معالج توصیه نمی‌شود. همچنین توجه داشته باشید که مصرف بیسموت در کودکانی که دچار تب می باشند ممنوع است زیرا احتمال بروز سندرم ری وجود دارد.

بیسامین
بیسموت ساب سیترات (بیسامین)

عوارض جانبی قرص بيسموت

مصرف غیر‌اصولی و بدون مشورت پزشک داروی بیسموت ساب سیترات، ممکن است مشابه سایر دارو‌های دستگاه گوارشی، عوارض مختلفی برای شما به همراه داشته باشد از جمله: (اطلاعات بیشتر)

  • گوارشی: :تهوع، استفراغ، سیاه شدن زبان و مدفوع

مسمومیت با قرص بيسموت ساب سیترات

اوردوز (مسمومیت) با قرص بیسموت ساب سیترات ممکن است موجب عوارض خطرناکی برای کلیه‌ها و… شود. بنابراین درصورت مسمومیت با قرص بیسموت، سریعا با پزشک خود تماس بگیرید و یا به اورژانس اطلاع دهید.

قرص بیسموت ساب سیترات 120
تداخل دارویی قرص بیسموت ساب سیترات

تداخل دارویی قرص بيسموت ساب سیترات

مصرف بیسموت ساب سیترات در کنار دارو‌های زیر ممکن است باعث تداخل دارویی شود:

  • مصرف با امپرازول موجب جذب بالای بیسموت می‌شود.
  • مصرف با تتراسایکلین‌ها موجب کاهش جذب آنها می‌شود.

در این شرایط امکان دارد که دارو‌ها تاثیر مورد نظر را به صورت کامل در بدن نداشته‌باشند. بنابراین اگر هریک از دارو‌های فوق را استفاده می‌کنید، این موضوع را قبل از مصرف بیسموت ساب سیترات به پزشک خود اطلاع دهید.

پیشنهاد می‌کنیم جهت آشنایی بیشتر با قرص بیسموت، ویدئوهای زیر را مشاهده کنید:

داروهای مشابه قرص بيسموت

داروی بیسموت ساب سیترات در گروه دارویی گوارشی طبقه‌بندی می‌شود. همچنین این دارو از نظر درمانی در گروه داروهای گوارشی و زیر‌گروه داروهای ضد اسهال قرار می‌گیرد. به همین جهت ممکن است به جای داروی بیسموت ساب سیترات هر یک از دارو‌های زیر برای شما تجویز شود:

برای آشنایی با درمان اسپاسم و درد‌های شکمی مرتبط با بیماری سندروم روده تحریک‌پذیر، مقاله هیوسین بوتیل بروماید را مطالعه نمایید.
همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای درمان دردهای ناحیه شکمی و اسهال مقاله شربت دی سیکلومین را مطالعه کنید.

این دارو‌ها شدت اثر متفاوتی داشته و با دوز متفاوتی مصرف می‌شوند. توصیه می‌شود که این دارو‌ها را بدون نسخه و مشورت پزشک مصرف نکنید. 

قرص bismuth subcitrate
بیسموت چیست

پاسخ به پرسش‌های متداول درباره قرص بيسموت

در صورت فراموش کردن یک نوبت از مصرف قرص بيسموت چیکار کنیم؟

در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف قرص بیسموت، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کنید. اگر زمان مصرف دوز بعدی فرارسیده باشد، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص قبلی به مصرف دارو ادامه دهید. توجه کنید که از دو برابر کردن مقدار دارو در یک نوبت اکیدا خودداری کنید.

میزان و نحوه مصرف قرص بیسموت در بزرگسالان چگونه است؟ این قرص باید روزی چند بارمصرف بشود؟

حتما طبق نظر و دستور پزشک قرص بیسموت را مصرف نمایید و از مصرف دارو بصورت خودسرانه پرهیز کنید. معمولا در در بزرگسالان هر 12 ساعت دو عدد با هم تجویز می‌شود و همچنین بهتر است با معده خالی مصرف شود.

قرص بیسموت به همراه تترا سایکلین ها تجویز شده است. چگونه آنها را مصرف کنم؟

طبق نظر و دستور پزشک اقدام نمایید. توجه داشته باشید اگرچه اين دارو همزمان با تتراسايكلين تجويز مي گردد اما مي تواند اثربخشي آنها را كاهش دهد. معمولا توصیه می‌شود که در صورت تجويز دارو با تتراسايكلين‌ها، حداقل با فاصله يك ساعت از هم مصرف گردد.

با مصرف بیسموت سیرات درد در ناحیه کلیه میگیرم در صورتی که بیماری کلیوی ندارم آیا مصرف دارو را ادامه دهم ؟

بهتر است دارو را مصرف نکنید و با پزشک خود در این خصوص مشورت کنید و طبق نظر ایشان اقدام نمایید.

قرص بیسامین برای چیست؟

بیسامین همان قرص بیسموت است که برای درمان زخم‌ های معده و روده و عفونت‌ های گوارشی هلیکوباکتر پیلوری مصرف می ‌شود.

سوال دیگری درباره داروی قرص بيسموت دارید؟ آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

× توجه!
دوز مصرفی، عوارض جانبی و سایر اطلاعات ارائه شده در این مطلب با توجه به وبسایت‌های خارجی و دیگر مراجع جمع‌آوری شده و لی‌لی‌مگ هیچ گونه مسئولیتی در قبال صحت آنها ندارد. توصیه می‌کنیم قرص بيسموت را فقط تحت نظر پزشک مصرف کنید.