دلار تقلبی موضوعی است که با بالارفتن قیمت دلار اهمیت بیشتری پیدا کرده‌است. بعد از کشف بیش از 4 میلیون دلار تقلبی در دی ماه 1397در خانه جوانی در شهر رشت، این دغدغه برای افرادی که با بالارفتن قیمت دلار سرمایه خود را به این ارز تبدیل کرده‌اند پیش آمده است که “نکند دلارهای من هم تقلبی باشد؟!” اگر از این دست افراد هستید، بهتر است خونسردی خود را حفظ کرده و در ادامه با ما در مجله اینترنتی لی‌لی‌مگ همراه باشید تا شما را با روش‌های تشخیص دلار تقلبی آشنا کنیم.

دلار تقلبی؛ بهترین روش های تشخیص دلار تقلبی از اصل
روش های کاربردی و سریع تشخیص اصل بودن دلار

نکات مهم برای پیشگیری از خرید دلار تقلبی 

فدرال رزرو یا بانک مرکزی آمریکا دلار را در اسکناس‌های 1، 2، 5، 10، 20، 50 و 100 دلاری منتشر می‌کند. دولت ایالات متحده آمریکا نیز به صورت دوره‌ای طراحی اسکناس‌ها را تغییر می‌دهد تا استفاده از آنها را راحت‌تر کرده و جعل آن را دشوار کند. اسکناس‌های بانک مرکزی آمریکا دارای شناسه‌های مشخصی در چاپ است که این موضوع در چاپ‌های مختلف اسکناس در سالیان مختلف وجود داشته‌است. شناسه‌های موجود در اسکناس اطلاعاتی مفیدی مثل زمان و محل چاپ اسکناس را مشخص می‌کند.

به طور کلی به خاطر ارزش بالاتر 100 دلاری بیشترین آمار جعل هم مربوط به همین اسکناس است و مطلع بودن از اصلی یا تقلبی بودن آن بیشتر از همه اسکناس‌ها اهمیت دارد. بنابراین بانک مرکزی آمریکا بیشترین موارد امنیتی را در چاپ این اسکناس به کار می‌گیرد. البته این موضوع به این معنا نیست که سایر اسکناس‌های دلار امنیت پایینی دارند و به راحتی جعل می‌شوند. به طور کلی اگر موارد زیر را رعایت کنید، احتمال این که دلار تقلبی خریداری کنید بسیار پایین است:

دلار اصل را فقط از صرافی یا بانک تهیه کنید! 

صرافی‌ها و بانک‌ها شماره سریال و کدهای تحویل داده شده و یا دریافت شده به افراد را رسید می‌کنند، به‌ همین خاطر منبع پول قابل شناسایی است. همچنین معمولا در صرافی و بانک از دستگاه تشخیص دلار تقلبی (مشاهده در دیجیکالا) استفاده می‌شود. این دستگاه با استفاده از سنسور شماره سریال اسکناس را ضبط کرده و در نتیجه به کنترل اسکناس‌ها کمک می‌کند. همچنین این دستگاه‌ها مجهز به لامپ نور فرابنفش، آهنربا برای شناسایی جوهر اسکناس و سایر امکانات هستند که کار را برای تشخیص دلار تقلبی آسان می‌کند. بنابراین کسی که از تقلبی بودن دلارهایش مطلع است، به سمت این مراکز نمی‌رود و اسکناس‌های خود را در بازار به فروش می‌رساند!

دلار آبی یا سبز، چه دلاری بخریم؟! 

در هر دوره زمانی مرکز چاپ و حک اسکناس آمریکا که انحصار چاپ دلار را دارد، علائم امنیتی جدیدی به دلار اضافه می‌کند تا شرایط جعل اسکناس را سخت‌تر کند. به طور مثال آخرین سری 100 دلاری در سال 2013 چاپ شده است. این دلار مربوط به سری چاپ A2009 و 2009 است و از رنگ سبز به زمینه آبی تغییر شکل داده است. دلار آبی به دلیل داشتن علایم امنیتی بالاتر نسبت به اسکناس های سبز رنگ، با احتمال کمتری تقلبی است. بنابراین بهتر است از خرید دلار سبز پرهیز کرده و به جای آن دلار آبی خریداری کنید.پس اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید (مثلا سفر به استانبول ، آنتالیا، دبی یا سایر شهرهای توریستی)، مراقب باشید که دلار آبی با خود ببرید.

نکات مهم برای پیشگیری از خرید دلار تقلبی
دستگاه تشخیص دلار اصل از تقلبی

آیا دلار تاریخ مصرف گذشته وجود دارد؟ 

عبارت دلار تاریخ مصرف گذشته یک عبارت کاملا اشتباه و بی‌معناست. دلار تاریخ انقضا ندارد و تا زمانی که پاره یا خیلی کهنه نباشد، ارزش خود را حفظ می‌کند. البته این موضوع فقط در خاک آمریکا معنا دارد. در واقع بانک‌ها و صرافی‌های داخل ایران معمولا اسکناس‌های دلار قدیمی را قبول نمی‌کنند یا با قیمت کمتری خریداری می‌کنند. این موضوع در اسکناس 100 دلاری رایج‌تر است. بنابراین اگر اسکناس 100 دلاری با طراحی قدیمی‌تر از سال 1996 دارید، احتمالا بانک این اسکناس را از شما قبول نمی‌کند. در صرافی نیز این اسکناس را با قیمتی پایین‌تر از قیمت دلار روز از شما خریداری می‌کنند. همین موضوع باعث شده است تا لفظ دلار تاریخ مصرف گذشته شکل بگیرد!

مراقب دلار تقلبی از آسیای میانه باشید! 

سوپردلار نوعی اسکناس 100 دلاری تقلبی است که با بالاترین کیفیت ممکن به چاپ رسیده و توسط افراد عادی و حتی بانک‌ها قابل تشخیص نیست. البته موضوع سوپردلارها در ایران به سال‌ها قبل بر می‌گردد. در آن زمان این دلارهای تقلبی از کشورهای آسیای میانه وارد بازار ایران شد. در هر صورت توصیه می‌کنیم در زمان سفر به این منطقه مراقب دلار تقلبی باشید و حتما ارز خود را از بانک یا صرافی‌های مجاز تهیه کنید.

دلار آبی یا سبز، چه دلاری بخریم؟!
روش های تشخیص دلار تقلبی از اصل

اگر چند نکته‌ی بالا خیال شما را برای اصل بودن دلارهای‌تان راحت نکرده است، پس احتمالا تا انتهای متن مهمان ما خواهید بود! در ادامه روش‌های تشخیص دلار تقلبی را در سه بخش صد دلاری آبی، صد دلاری سبز و در نهایت انواع دیگر دلار (1، 2، 5، 10، 20 و 50 دلاری) بیان می‌کنیم.

آشنایی با انواع دلار و تفاوت دلار آبی و سبز 

تا پیش از سال 1862 میلادی سکه طلا و نقره پول رایج در آمریکا بود. اما وزارت خزانه‌داری آمریکا اولین بار در سال 1862 میلادی به دلیل کمبود منابع مالی و سکه‌های طلا و نقره در خلال جنگ‌های داخلی آمریکا اقدام به چاپ اسکناس کاغذی کرد. البته طرح جدید اسکناس‌های دلار یک سال پس از تاسیس بانک مرکزی آمریکا در سال 1913 میلادی آغاز شد. از آن زمان تا به امروز هر چند سال طرح اسکناس‌ها عوض شده و ویژگی‌های جدیدی به آن اضافه می‌شود. به طور مثال در مجموع 4 طرح برای اسکناس 100 دلاری وجود دارد که عبارتند از:

نسخه اول صد دلاری از نظر ویژگی‌های امنیتی ضعیف بود. این اسکناس فقط با ویژگی‌های ظاهری مثل پرتره و تصویر پشتی اسکناس، مهر خزانه‌داری، مهر بانک مرکزی آمریکا و جنس کاغذ شناخته می‌شد. همچنین چاپ برجسته اسکناس مهمترین روش برای تشخیص جعلی یا واقعی بودن طرح اول صد دلاری بود. در ادامه بانک مرکزی آمریکا دو ویژگی امنیتی شامل نوار امنیتی و چاپ میکرو را به سری دوم اسکناس صد دلاری (طراحی بین سال 1990 تا 1996) اضافه کرد.

با این وجود اسکناس 100 دلاری همچنان امنیت پایینی داشت. به همین دلیل در طراحی سوم صد دلاری (دلار سبز) ویژگی‌های امنیتی بیشتری به آن اضافه شد. در نهایت آخرین طرح اسکناس صد دلاری (دلار آبی) بالاترین سطح امنیت را دارد و جعل آن بسیار دشوار است. با توجه به حضور این دو طراحی در گردش ارزی کشور، در ادامه به بررسی روش‌های تشخیص جعلی یا واقعی بودن آنها می‌پردازیم.

آشنایی با انواع دلار و تفاوت دلار آبی و سبز
راه تشخیص دلار اصلی از دلار تقلبی در 100 دلاری قدیمی

بهترین روش های تشخیص دلار تقلبی آبی 

طرح امروزی اسکناس‌های 100 دلاری اولین بار در  سال 2009 چاپ شد؛ اما در 21 آوریل 2010 میلادی توسط فدرال رزرو معرفی و در 8 اکتبر 2013 میلادی وارد چرخه‌ی مالی شد! در این طراحی علاوه بر ویژگی‌های امنیتی سری‌های قبل، چندین ویژگی امنیتی جدید به اسکناس صد دلاری اضافه شده‌است که جعل آن را بسیار دشوار کرده است. در ادامه روش‌های تشخیص دلار آبی جعلی بدون ابزار و با استفاده از ابزار را بررسی می‌کنیم.

تشخیص دلار آبی تقلبی به کمک ویژگی های ظاهری 

مهمترین ویژگی ظاهری دلار آبی پرتره‌ی بنجامین فرانکلین است که در روی اسکناس ترسیم شده است. این پرتره نسبت به طراحی‌های قدیمی 100 دلاری بزرگتر است. در پشت اسکناس نیز تصویری از تالار استقلال آمریکا ترسیم شده‌است. دیگر ویژگی‌های ظاهری دلار آبی عبارتند از:

تشخیص دلار آبی تقلبی به کمک ویژگی های ظاهری
رو اسکناس 100 دلاری آبی
تشخیص دلار آبی تقلبی به کمک ویژگی های ظاهری
پشت اسکناس 100 دلاری آبی

تشخیص دلار تقلبی آبی با چاپ برجسته اسکناس 

با لمس کردن شانه‌ی بنجامین فرانکلین در سمت چپ اسکناس، چاپ برجسته‌ی آن و متفاوت بودن نقش‌های روی شانه را حس خواهید کرد. با توجه به تکنولوژی پیشرفته در چاپ دلار آبی و همچنین نو بودن اسکناس، این برجستگی‌ها در زیر انگشتان کاملا احساس می‌شود. البته از این تکنولوژی در سری‌های قبل هم استفاده شده‌است. اما به علت کوچک بودن تصویر فرانکلین و قدیمی بودن این اسکناس‌ها درحال حاضر عاملی قابل اتکا برای تشخیص جعلی یا واقعی بودن دلار به شمار نمی‌آید.

تشخیص دلار تقلبی آبی با چاپ برجسته اسکناس
چاپ برجسته برای شناخت دلار اصل از تقلبی

تشخیص دلار تقلبی آبی با تصویر نامرئی 

اگر اسکناس صد دلاری آبی را در برابر نور بگیرید، تصویری کم‌رنگ از چهره‌ی بنجامین فرانکلین در قسمت خالی در سمت راست پرتره ظاهر می‌شود. این تصویر از هر دو سمت اسکناس قابل مشاهده است. این تصویر کم‌رنگ باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد و گرنه دلار تقلبی است:

تشخیص دلار تقلبی آبی با تصویر نامرئی
تشخیص دلار آبی اصل با تصویر واترمارک

تشخیص دلار تقلبی آبی با تغییر رنگ جوهر 

اگر اسکناس 100 دلاری آبی را در دستان خود حرکت دهید، زنگوله‌ی تغییر رنگ دهنده در داخل جوهردان مسی‌رنگ به سبز تغییر رنگ می‌دهد. این تغییر رنگ به گونه‌ای است که گویا زنگوله درون جوهردان ظاهر می‌شود. به علاوه اگر اسکناس را در مقابل خود کج کنید و زاویه دید خود را تغییر دهید، عدد 100 در گوشه پایین-راست دلار آبی از رنگ مسی به سبز تغییر رنگ می‌دهد.

تشخیص دلار تقلبی آبی با تغییر رنگ جوهر
راه تشخیص دلار اصل آبی با تغییر رنگ جوهر

تشخیص دلار تقلبی آبی با نوار سه بعدی آبی رنگ 

اگر در حالی که به نوار آبی رنگ روی اسکناس نگاه می‌کنید آن را در دستان خود عقب و جلو کنید، مشاهده خواهید کرد که شکل زنگوله دورن آن به عدد 100 تغییر می‌کند. در زمان جلو و عقب کردن اسکناس زنگوله و 100 در کنار هم حرکت می‌کنند و بالا و پایین می‌روند. این نوار روی اسکناس بافته شده و روی آن چاپ نشده‌است.

تشخیص دلار تقلبی آبی با نوار سه بعدی آبی رنگ
جابجایی زنگوله و 100 در نوار سه بعدی دلار آبی

تشخیص دلار تقلبی آبی به کمک شماره سریال دلار 

همانطور که گفته شد شماره سریال یک ترکیب 11 تایی از اعداد و ارقام انگلیسی است که در دو نقطه از دلار آبی چاپ می‌شود. اولین حرف از شماره سریال باید با شماره سری اسکناس همخوانی داشته باشد. به این معنا که اگر شماره سری اسکناس 2009 است، این حرف باید J باشد و اگر شماره سری A2009 است، این حرف باید L باشد. شماره سری خیلی ریز در سمت راست جوهردادن چاپ می‌شود.

تشخیص دلار تقلبی آبی به کمک شماره سریال دلار
همخوانی شماره سریال و سری چاپ از نشانه های دلار اصل

استفاده از ذره بین برای تشخیص دلار تقلبی آبی 

اگر با استفاده از ذره‌بین و دقت زیاد به اسکناس صد دلاری آبی نگاه کنید، روی یقه‌ی پرتره‌ی بنجامین فرانکلین عبارت “THE UNITED STATES OF AMERICA” مشخص است. همچنین عبارت “USA 100” در اطراف بخش واترمارک، عبارت “ONE HUNDRED USA” در امتداد پر طلایی و عبارت “100s” در حاشیه‌ی اسکناس با چاپ بسیار ریز قابل مشاهده است. در صورتی که این ویژگی‌ها در اسکناس شما نیست، احتمال تقلبی بودن آن وجود دارد. به علاوه به کمک ذره بین خطوط چاپی اسکناس را بررسی کنید. اگر جوهر از محدوده خطوط یا اعداد خارج شده است، احتمالا دلار تقلبی است.

استفاده از ذره بین برای تشخیص دلار تقلبی آبی
تشخیص دلار تقلبی جدید با ذره بین

تشخیص دلار اصل از تقلبی با سوزن 

نوار آبی رنگ در دلار اصل به صورت یک نوار چاپی نیست و به صورت یک خط مستقیم کل اسکناس را نگرفته است. در حقیقت این نوار در سه قسمت قطع شده است؛ یعنی این قسمت ها برروی دلار بریدگی دارند. بنابراین در قسمت‌هایی که خط قطع شده است، می‌توان سوزنی را به داخل دلار فرو کرد.

تشخیص دلار اصل از تقلبی با سوزن
راه تشخیص دلار اصل جدید با سوزن

تشخیص دلار تقلبی از اصل با نوار امنیتی 

اگر اسکناس در برابر نور چراغ قوه بگیرید، یک رشته‌ی عمودی در سمت چپ پرتره و در کنار مهر بانک مرکزی ظاهر می‌شود. این رشته از حروف USA و عدد 100 با یک الگوی متناوب تشکیل شده‌است که از هر دو طرف اسکناس نیز قابل مشاهده است. این رشته در برابر نور فرابنفش به رنگ بنفش در می‌آید. به علاوه با تابش نور، در حاشیه آرم بانک مرکزی آمریکا در قسمت چپ دلار هم نقاطی نمایان می‌شود که قبل از آن مشخص نبوده است.

تشخیص دلار تقلبی از اصل با نوار امنیتی
بهترین روش تشخیص دلار اصل از تقلبی با نور فرابنفش

در پایان این بخش شما را به دیدن ویدیوی زیر درباره ویژگی های امنیتی ۱۰۰ دلاری آبی دعوت می کنیم :

یکی از بزرگترین جاعلان دلار که ملیت کانادایی دارد، توانسته 250 میلیون دلار تقلبی چاپ کند که البته موفق به عرضه‌ی کل این مقدار نشد. او مهم‌ترین منبع خود برای یادگیری نحوه‌ی چاپ دلار را اینترنت و مطالعه سایت‌های معتبر عنوان کرده بود. پس مطمئن باشید راه درستی برای تشخیص دلارهای تقلبی انتخاب کرده‌اید و به آدرس درستی آمده‌اید! در ادامه روش‌های تشخیص جعلی بودن دلار سبز یا صد دلاری طرح قدیم را به شما آموزش می‌دهیم.

بهترین راه های تشخیص دلار تقلبی سبز 

دلار سبز رتگ به اصلاح دلاری است که از سال 1996 تا 2013 به رنگ سبز چاپ شده است. نسخه اولیه این سری برای اولین بار در اکتبر 1995 تولید شد و سپس از سال 1996 جایگزین نسخه‌های قدیمی شد. آخرین سری های این اسکناس با شماره A2006 چاپ شده است که نکات امنیتی کمتری نسبت به دلارهای آبی رنگ دارد. به همین خاطر نسخه تقلبی آن هم بیشتر در دسترس است. در ادامه روش‌های تشخیص دلار تقلبی سبز را بررسی می‌کنیم.

تشخیص دلار سبز تقلبی با ویژگی های ظاهری 

مشابه طراحی جدید، پرتره‌ی بنجامین فرانکلین در روی اسکناس مهمترین ویژگی دلار سبز است. البته این پرتره نسبت به نسخه جدید کوچکتر و نسبت به طراحی‌های قدیمی کمی بزرگتر است. به علاوه تصویر از مرکز اسکناس فاصله دارد و در حاشیه آن از چاپ ریز استفاده شده است. در پشت دلار سبز نیز نمایی از تالار استقلال آمریکا چاپ شده‌است. دیگر ویژگی‌های ظاهری دلار سبز اصل عبارتند از:

تشخیص دلار سبز تقلبی با ویژگی های ظاهری
رو اسکناس 100 دلاری سبز اصل
تشخیص دلار سبز تقلبی با ویژگی های ظاهری
پشت اسکناس 100 دلاری سبز اصل

تشخیص دلار اصل سبز با لمس کردن اسکناس

در طراحی دلار سبز هم از چاپ برجسته البته با کیفیت پایین‌تر استفاده شده است. با حرکت دست روی سطح اسکناس می‌توانید برجستگی چاپ در بخش‌های مختلف آن را احساس کنید. البته در صورت کهنه بودن اسکناس این ویژگی قابل تشخیص نیست و معیار مناسبی برای دلار تقلبی محسوب نمی‌شود.

تشخیص دلار تقلبی سبز با تصویر واترمارک 

اگر اسکناس 100 دلاری سبز را در برابر نور بگیرید، تصویری کم‌رنگ از چهره‌ی بنجامین فرانکلین در قسمت خالی در سمت راست پرتره ظاهر می‌شود. این تصویر از هر دو سمت اسکناس قابل مشاهده است. این پرتره از نظر ظاهر باید کاملا مشابه تصویر چهره دلار سبز باشد و فقط در برابر نور مرئی شود.

تشخیص دلار تقلبی سبز با تصویر واترمارک
نحوه تشخیص دلار تقلبی با تصویر نامرئی

شناخت دلار تقلبی سبز به کمک سریال اسکناس 

مشابه طراحی دلار آبی، حرف دوم شماره سریال باید با شماره سری اسکناس همخوانی داشته باشد. برای این کار ابتدا شماره سری اسکناس را در سمت چپ پرتره فرانکلین بخوانید. سپس به کمک لیست زیر حرف انگلیسی متناسب با شماره سری را پیدا کنید. حرف دوم شماره سریال 11 رقمی باید مشابه این حرف باشد. در غیر این صورت دلار سبز تقلبی است.

شناخت دلار تقلبی سبز به کمک سریال اسکناس
تشخیص دلار جعلی به کمک شماره سریال اسکناس

شناسایی دلار تقلبی سبز با تغییر رنگ جوهر 

در روی 100 دلاری 4 بار عدد 100 تکرار شده که هر کدام با فونت و الگوی متفاوتی است. عدد 100 که در گوشه‌ی سمت راست-پایین قرار دارد، با جوهری چاپ شده که با تغییر زاویه دلار، رنگ آن از سبز به مشکی تغییر شکل می‌دهد. این خود یک ویژگی متمایز دلار است که کپی کردن آن را دشوار می‌کند.

روش تشخیص دلار تقلبی از اصل به وسیله آهنربا 

برای تشخیص جعلی بودن دلار سبز می‌توانید یک آهنربا را به قسمت‌هایی از دلار که جوهر بیشتری دارد، نزدیک کنید. با این کار باید اسکناس به آهنربا بچسبد. شاید این راهکار بیشتر جنبه‌ی سرگرمی داشته باشد اما این نکته از ویژگی‌های منحصر به چاپ دلار است.

روش تشخیص دلار تقلبی از اصل به وسیله آهنربا
تشخیص سریع و راحت دلار اصل و تقلبی با استفاده از آهنربا

تفاوت دلار تقلبی و اصلی سبز زیر نور فرابنفش 

نوار امنیتی که سمت چپ تصویر فرانکلین روی اسکناس‌های دلار قرار دارد با تاباندن نور فرابنفش بصورت واضح مشخص می‌شود و به بنفش تغییر رنگ می‌دهد. اگر پس از تابش نور فرابنفش این نوار ظاهر نشد، دلار تقلبی است. این نوار از حروف USA و عدد 100 با یک الگوی متناوب تشکیل شده‌است که از هر دو طرف اسکناس نیز قابل مشاهده است. همچنین تاباندن نور فرابنفش باعث می‌شود تارهای کوچکی که بر روی اسکناس قرار دارد به رنگ قرمز و آبی مشخص شود. این تارها در آخرین مرحله‌‌های چاپ بر روی اسکناس بافته می‌شوند. در صورتی که خطوط قرمز و آبی روی اسکناس به صورت چاپی باشد، دلار تقلبی است. این استاندارد را در اسکناس‌های 500 هزار ریالی هم می‌توانید مشاهده کنید (اطلاعات بیشتر).

تفاوت دلار تقلبی و اصلی سبز زیر نور فرابنفش
چگونه 100 دلاری تقلبی را تشخیص دهیم

تشخیص دلار تقلبی سبز با ذره بین 

دلار اصل برخلاف دلار تقلبی وضوح و ظرافت چاپ بالایی دارد. برای تشخیص این مورد باید از ذره بین استفاده کنید. در صورتی که خطوط و اعداد اسکناس واضح نبود یا جوهر از خطوط خارج شده بود، نشان دهنده تقلبی بودن دلار است. به علاوه اسکناس‌های دلار با چاپ افست و دستگاه‌های مخصوص به خود چاپ می‌شوند. به همین خاطر گوشه‌ی حروف و اعداد با نوک تیز چاپ می‌شود. اگر این نکته رعایت نشده بود و گوشه‌های دلار بصورت ناواضح و گرد شده بود، دلار تقلبی است. همچنین اگر با ذره بین به دلار سبز اصل نگاه کنید، عبارت “USA 100” در در داخل عدد 100 نوشته شده در گوشه‌ی پایین-چپ قابل مشاهده است. همچنین روی یقه‌ی سمت چپ تصویر فرانکلین عبارت “THE UNITED STATES OF AMERICA” باید به وضح مشخص باشد.

تشخیص دلار تقلبی سبز با ذره بین
چگونه دلار تقلبی را از اصل تشخیص دهیم

چاپ دلار تقلبی به راحتی امکان پذیر نیست و رعایت کردن همه ضرایب امنیتی کار دشواری است. با شناختن چند علامت بالا شما قادر خواهید بود که دلار اصل را از تقلبی تشخیص دهید. این نکته خیلی مهم است که اگر قصد سفر به کشورهای دیگر را دارید، از اصل بودن دلار خود حتما مطمئن شوید. چون ثابت کردن این نکته که دلار را خودتان جعل نکرده‌اید، در دیگر کشورها به راحتی امکان پذیر نخواهد بود. البته به خاطر گرانتر بودن نرخ کارمزد تبدیل دلار به ارز کشورهای دیگر در خاک کشور مقصد، پیشنهاد می‌شود در ایران ارز رایج کشور مقصد را با کارمزد کمتری تهیه کنید.

برای تشخیص دلار تقلبی 1، 2، 5، 10، 20 و 50 دلاری چه کار کنیم؟ 

همانطور که گفته شد، بیشترین آمار دلار تقلبی مربوط به اسکناس 100 دلاری است. به همین دلیل بیشترین موارد امنیتی در این اسکناس رعایت می‌شود. در سایر انواع دلار نیز بخشی از این امکانات امنیتی وجود دارد. بنابراین در این قسمت با روش متفاوتی نسبت به بخش‌های قبل مواجه نخواهید شد. این روش‌ها عبارتند از:

  1. جنس کاغذ دلار اصل از جنس 75 درصد کتان و 25 درصد لنین است. به علاوه خطوط قرمز و آبی رنگی در اسکناس بافته شده است.
  2. شماره سریال 11 رقمی که در در دو قسمت از جلوی اسکناس نمایش داده می‌شود. حرف اول شماره سریال با سری چاپ اسکناس ارتباط دارد. به این معنا که هر سری چاپ یک حرف انگلیسی معادل دارد. در صورتی که دلار تقلبی نباشد، این حرف دقیقا با حرف اول شماره سریال یکسان است. برای این منظور از جدول زیر استفاده کنید.
اولین حرف از شماره سریال سری چاپ
A 1996
B 1999
C 2001
D 2003
F A2003
E 2004
G A2004
I 2006
K A2006
J 2009
L A2009
M 2013
N 2017
  1. چاپ برجسته در سطح اسکناس که با تماس دست به راحتی قابل تشخیص می‌باشد.
  2. شاخص بانک مرکزی که به صورت یک حرف انگلیسی در داخل یا سمت چپ مهر بانک مرکزی قرار دارد. این حرف باید با حرف دوم شماره سریال اسکناس یکسان باشد. در غیر این صورت دلار تقلبی است. به طور مثال در اسکناس 5 دلاری شکل زیر، حرف اول شاخص بانک مرکزی مشابه حرف دوم شماره سریال حرف انگلیسی E است.
    برای تشخیص دلار تقلبی 1، 2، 5، 10، 20 و 50 دلاری چه کار کنیم؟
    چگونه دلار تقلبی را تشخیص دهیم
  1. پرتره روی اسکناس که در هرکدام از اسکناس‌ها مشخص و معین است. تصویر جورج واشنگتن در اسکناس یک دلاری، توماس جفرسون در اسکناس دو دلاری، آبراهام لینکلن در اسکناس 5 دلاری، الکساندر همیلتون در اسکناس 10 دلاری، اندرو جکسون در اسکناس 20 دلاری و یولیسیز سایمن گرانت در اسکناس 50 دلاری ترسیم شده‌است.
  2. تصویر واترمارک که در اسکناس‌های 5، 10، 20 و 50 دلاری مشابه اسکناس 100 دلاری در اطراف پرتره و از هر دو طرف قابل مشاهده است.
  3. ارزش اسکناس که به زبان انگلیسی و چاپ ریز در در حاشیه پرتره و خطوط کناری اسکناس چاپ شده است. این خطوط با ذره بین قابل مشاهده است.
  4. عدد بزرگ در گوشه سمت راست از پشت اسکناس‌های 5، 10، 20 و 50 دلاری که ارزش اسکناس را نشان می‌دهد. این عدد در اسکناس 5 دلاری به رنگ بنفش و در 10، 20 و 50 دلاری به رنگ سبز است.
  5. ارزش اسکناس در 10، 20 و 50 دلاری در گوشه پایین-راست اسکناس با طرح و رنگ متفاوتی نسبت به سایر گوشه‌ها چاپ شده است. این رقم با جلو و عقب کردن اسکناس از رنگ مسی به رنگ سبز تغییر می‌کند.
  • نوار امنیتی که در نقطه مشخصی از اسکناس‌های 5، 10، 20 و 50 دلاری قرار دارد و زیر نور فرابنفش به ترتیب در رنگ‌های آبی، نارنجی، سبز و زرد دیده می‌شود.
برای تشخیص دلار تقلبی 1، 2، 5، 10، 20 و 50 دلاری چه کار کنیم؟
تشخیص تقلبی بودن دلار به کمک نخ امنیتی

یکی از بهترین روش‌های تشخیص دلار تقلبی، مقایسه کردن آن با اسکناس اصل است. به همین منظور به تصویر پشت و رو اسکناس‌های 1، 2، 5، 10، 20 و 50 دلاری توجه فرمایید:

دلار تقلبی؛ بهترین روش های تشخیص دلار تقلبی از اصل
رو اسکناس 1 دلاری
دلار تقلبی؛ بهترین روش های تشخیص دلار تقلبی از اصل
پشت اسکناس 1 دلاری
دلار تقلبی؛ بهترین روش های تشخیص دلار تقلبی از اصل
رو اسکناس 2 دلاری
دلار تقلبی؛ بهترین روش های تشخیص دلار تقلبی از اصل
پشت اسکناس 2 دلاری
دلار اصل را فقط از صرافی یا بانک تهیه کنید!
رو اسکناس 5 دلاری
آیا دلار تاریخ مصرف گذشته وجود دارد؟
پشت اسکناس 5 دلاری
مراقب دلار تقلبی از آسیای میانه باشید!
رو اسکناس 10 دلاری
آشنایی با انواع دلار و تفاوت دلار آبی و سبز
پشت اسکناس 10 دلاری
تشخیص دلار آبی تقلبی به کمک ویژگی های ظاهری
رو اسکناس 20 دلاری
بهترین روش های تشخیص دلار تقلبی آبی
پشت اسکناس 20 دلاری
تشخیص دلار تقلبی آبی با چاپ برجسته اسکناس
رو اسکناس 50 دلاری
استفاده از ذره بین برای تشخیص دلار تقلبی آبی
پشت اسکناس 50 دلاری

یک روش جالب برای تشخیص دلار اصل از تقلبی 

جالب است بدانید که امکان کپی یا پرینت رنگی دلار وجود ندارد! اگر دلار را داخل دستگاه کپی قرار داده یا آن را اسکن کرده و بخواهید پرینت رنگی بگیرید، خروجی یک کاغذ کاملا سیاه خواهد بود! حتی فایل اسکن شده‌ی دلار نیز در فتوشاپ قابل اجرا نیست. این موضوع به دلیل استفاده از یک ویژگی امنیتی به نام صورت فلکی یوریون است که از سال 1996 بر روی اسکناس‌های دلار استفاده می‌شود. بنابراین برای تشخیص دلار تقلبی می‌توانید از آن کپی رنگی بگیرید. اگر حاصل صفحه سیاه بود، دلار اصل است. در نظر داشته باشید که برای کپی سیاه و سفید از دلار اصل این مشکل ایجاد نمی‌شود.

چگونه از دلار کپی رنگی بگیریم؟ 

برای اینکه از دلار اصل کپی رنگی بگیرید، یک تکنیک بسیار ساده وجود دارد. تنها کافیست دو تکه کاغذ روی شماره‌های سریال 11 رقمی دلار قرار داده و سپس از آن کپی رنگی بگیرید. با این کار دیگر خبری از صفحه سیاه نخواهد بود.

یک روش جالب برای تشخیص دلار اصل از تقلب
دلار تقلبی را چگونه شناسایی کنیم

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش‌های تشخیص دلار تقلبی، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت می‌کنیم:

سخن پایانی درباره راهکارهای تشخیص دلار اصل از تقلبی 

بهترین کار بعد از تشخیص دلار تقلبی، معرفی کردن فروشنده‌ی دلارها به عوامل نیروی انتظامی است. تقاضا می‌شود در صورت تشخیص دلار تقلبی از معامله کردن با آن فرد منصرف شوید و نگذارید فرد فروشنده از این امر مطلع شود. سپس او را به مراجع انتظامی معرفی کنید تا آن‌ها با این موضوع برخورد کنند. به هیچ وجه خودتان اقدام خودسر انجام ندهید، چرا که افراد عادی قدرت چاپ ارز تقلبی را ندارند. در پایان منتظر نظرها و سوال‌های شما درباره روش‌های تشخیص دلار تقلبی هستیم.

20 پاسخ

  1. سلام،در صد دلاری های آبی جدید در قسمت سریال آن امکان حرف ستاره وجود دارد ،یکی از دلار های من تو سریالش ستاره داره

    1. سلام دوست عزیز
      سپاس از اینکه تجربه خود را به اشتراک گذاشتید.
      می‌توانید با بررسی سایر مشخصات دلار آبی اصل،‌از اصل بودن اسکناس خود مطمئن شوید.

  2. سلام من یک ۱ دلاری دارم دلار چاپ خوبی دارد و برجسته است ولی حرف اول سریالش Eهستش و سری ساختش 2003A هستش ایان ان اصل است؟

    1. سلام دوست عزیز
      احتمال تقلبی بودن یک دلاری بسیار پایین است و دلار شما هم احتمالا مشکلی ندارد. می‌توانید سایر علایم دلار اصل را چک کنید یا آن را به یک صرافی نشان دهید.

  3. با سلام بنده 100 دلاری اسکناس ابی گرفتم ولی روی ان مهر کوچک وجود دارد ایا این دلار قابل چنج به ریال در صرافی و دلالان هستش یا خیر

    1. سلام دوست عزیز
      اگر دلار اصل باشد، هیچ مشکلی برای چنج آن وجود نخواهد داشت. بهتر است تمام نشانه‌های ۱۰۰ دلاری اصل را بررسی کنید.

  4. سلام
    من میخواستم تعدادی باندرول یک دلاری خرید کنم،
    سوال بنده اینجاست که آیا یک دلاری هم مدل های مختلفی داره؟ یا فقط یک مدل موجوده؟
    یک دلاری سری جدید و قدیم نداره؟

    1. سلام دوست عزیز
      از آنجایی که اسکناس یک دلاری ارزش پایین‌تری دارد، احتمال جعل آن هم کمتر است. بنابراین نسخه یک دلاری از سال ۱۹۶۳ تا امروز تغییری نکرده است و به همان شکل است. پس نگران سری قدیم و جدید آن نباشید.
      برای تشخیص اصل بودن آن هم به ظاهر پشت و روی اسکناس، نوار امنیتی آبی و قرمز و همچنین برجسته بودن اسکناس توجه کنید.

  5. از نظر بنده بهترین،راحت ترین راه،قشنگ ترین راه،بی دردسر ترین راه تشخیص دلار اصل با تقلبی، نوشته ۱۰۰ دلاری رو میکشین روی دیوار گچی،مثل دیوار های اتاق خواب،پذیرایی منزل،اگه دلار بر روی دیوار رنگ سبز از خودش به جا گذاشت،دلار اصل میباشد،در غیر اینصورت تقلبی هستش،همه ی اسکناس ها دلار به همین صورت میباشد،ممنون

  6. سلام دوستان واقعا من موندم دلیل این مشکل چیه بنده چند عدد دلار سبز چندسال پیش خریدم حتی صرافی هم بردم تایید کردش بعد الان بهد چندین سال دراورده بودم چنج کنم خلاصه ب دلایلی نشد ک به منزل برگشته بودم نگو شلواری ک داخلش دلار‌ها بود انداخته ماشین بعد متوجه شدن ک خیلم دیر شده بودش دلار ها هیچ مشکلی براشون پیش نیمدش بعد با اتو خشکشون کردم خیلیم نو شدن مضوع اینجا برام سوال پیش امده ک بعد این اتفاق دلارهارو داخل کیف گذاشتم در اورردم طی چندین مرتبه الان نگاه کردم دیدم از هم دیه جدا شدن یعنی دوتا رو هستش ک ازهم جدا شدن ولی همه‌ای این نشونه های ک باید دلار اصل داشته باشه داره فقط این مشکل پیش امدش خواستم ببینم ایا دلار اصل دولایه میشه یا ن برا بنده ک دولا شده حالا یا در اثر شستن بعد حرارت دادم زیادی حرارت دادم یا نمیدونم ترو خدا کمکم کنید اگر میشه جواب منو بدین خدا کنه ک تقلبی نباشع

    1. سلام دوست عزیز
      اگر علایم دلار اصلی را داشته است، پس احتمالا اصل بوده است چون دلا تقلبی به راحتی و با کمک همین نشانه‌ها قابل تشخیص است. جدا شدن اسکناس هم باید به دلیل شستن و حرارت دادن آن باشد.

      1. اقا ممنونم از پاسختون واقعا بهم امیدواری دادین بخدا داشتم سکته میکردم اخه همه علام اصل بودن دارن ولی بعداز شستشو خشک کردم با حرارت احتمالا زیادی حرارت دادم ک جدا شدن البته با اینکه جدا شدن بازم پاره کردنشون سخته و به هیچ عنوان پاره نمیشن

  7. من چند عدد اسکناس اصل 100 دلاری دارم که از خود بانک عامل دریافت نمودم برای یک مسافرت زیارتی خارجی که تاریخ روی انها2006 میباشند .حالا میخواهم انان را تعویض وبه روز کنم به کجا باید مراجعه کنم لطفا مرا راهنمایی نمایید واز نگرانی در ارید باتشکر ضمنا تعداد 4 اسکناس سبز است

    1. سلام دوست عزیز
      دلار قدیمی در برخی از کشورها همچنان مبادله می شود ولی در برخی هم امکان استفاده از آن وجود ندارد. توصیه می کنیم به یک صرافی مراجعه کرده و در مورد امکان تبادل دلار قدیمی در کشور مقصد اطمینان حاصل کنید.

  8. اگر روی یک دلار اصل یک کاغذ نازک پوستی قرار دهیم و با مداد سیاهb2 روی آن بکشیم بافت برجسته دلار روی آن منتقل خواهی شد. که در دلار تقلبی هرگز چنین نقشی ایجاد نخواهی شد

    1. سلام دوست عزیز
      نظر شما کاملا صحیح است. برجسته بودن اسکناس، یکی از ویژگی های دلار اصل است و با این روش می توان از اصل بودن دلار مطمئن شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *