قرص فیناستراید؛ موارد مصرف، روش مصرف و عوارض

قرص فیناستراید (Finasteride) با برندهای خارجی پروسکار، پروپشیا، فین پشیا و برندهای ایرانی فاینید، فیناگرو و فینید تولید می‌شود که البته تفاوت چندانی در کیفیت با هم ندارند. این دارو از سال 1990 برای درمان پروستات خوش‌خیم با دوز 5 میلی‌گرم کاربرد داشته است. اما با توجه به تاثیرات قرص فیناستراید بر رویش موهای سر، از سال 1998 دوز 1 میلی‌گرم آن به عنوان اولین داروی ریزش مو تجویز می‌شود. تاثیر این دارو بعد از مصرف روزانه به مدت حداقل 3 ماه، مشاهده خواهد شد و با قطع دارو اثرات آن نیز از بین می‌رود. در ادامه با ما در مجله اینترنتی لی‌لی‌مگ همراه باشید تا شما را با موارد مصرف، دوز و روش مصرف، عوارض جانبی و نکات احتیاطی در مصرف قرص فیناستراید آشنا کنیم.

قرص فیناستراید؛ موارد مصرف و عوارض فیناستراید
نحوه استفاده داروی فیناستراید برای درمان ریزش مو

طاسی و الگوی ریزش موی مردانه مشکلی است که از نوجوانان 15 ساله تا مردان 50 ساله با آن روبرو هستند. قرص فیناستراید به عنوان یکی از موثرترین داروهای ریزش موی سر شناخته می‌شود و برای مردانی که از الگوی ریزش ارثی رنج می‌برند و هنوز ریختن مو عمیق نشده است، تجویز می‌شود. البته توجه کنید که اگر ریزش مو به نحوی باشد که پیاز مو از بین رفته باشد، باید از روش‌های کاشت موی FIT یا کاشت مو FUT برای احیای موی سر استفاده کنید. قرص فیناستراید را بدون نسخه پزشک نمی‌توانید از داروخانه تهیه کنید. در ضمن اگر با دستور پزشک مصرف این دارو را آغاز کردید، قطع مصرف آن نیز باید با تجویز پزشک و به صورت پلکانی انجام شود. پزشکان متعددی استفاده از این دارو را توصیه می‌کنند و بعضی نیز به علت عوارض این دارو، مخالف استفاده از آن هستند. البته این دارو مورد تایید پزشک دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا است و او نیز به مدت چند سال از قرص پروسکار یا فیناستراید استفاده کرده است. در ادامه تمام اطلاعات لازم درباره قرص فیناستراید را در اختیار شما می‌گذاریم.

اطلاعات دارویی و موارد مصرف فیناستراید Finasteride

فیناستراید – Finasteride
نام تجاری فیناستراید فیناگرو، فینوپروست، فیناید، فین پشیا، پروسکار، پروپشیا و فینوسکار
رده‌بندی فارماکولوژیک مشتقات استروئید
رده‌بندی درمانی مهار کننده سنتز آندروژن
رده‌بندی مصرف در حاملگی گروه X – در دوران بارداری ممنوع است
نحوه نگهداری فیناستراید در دمای اتاق و دور از گرما، رطوبت و دسترس کودکان نگهداری شود.
اشکال دارویی فیناستراید
قرص فیناستراید 1 میلی‌گرم و 5 میلی‌گرم

موارد مصرف قرص فیناستراید یا قرص فیناگرو

  • درمان ریزش مو یا طاسی سر مردانه (آلوپسی آندروژنیک)
  • درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات یا هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BPH)
  • مرحله اول سرطان پروستات
  • درمان کمکی بعد از جراحی سرطان پروستات (عمل پروستاتکتومی رادیکال)
  • درمان آکنه
  • درمان موهای زائد صورت و بدن یا هیرسوتیسم در زنان (البته درمان این بیماری با فیناستراید به دلیل عوارض جانبی چندان مورد تایید نیست)

مکانیسم اثر فنیاستراید

در بدن انسان آنزیمی به نام 5-آلفاردوکتاز وجود دارد که مسئول تبدیل هورمون تستسترون به هورمون دی‌هیدروتستسترون (DHT) است. این آنزیم دو تیپ ۱ و ۲ دارد که تیپ ۱ بیشتر در چربی و تیپ ۲ بیشتر در فولیکول مو و بافت پروستات است. مردانی که سطح آنزیم 5-آلفاردوکتاز تیپ ۲ آنها بالاست، میزان DHT طبیعی بالاتری دارند و در نتیجه بیشتر به ریزش موی مردانه و بزرگی خوش‌خیم پروستات دچار می‌شوند. برخلاف موی سر، افزایش سطح DHT باعث افزایش موهای بدن در گوش، سینه، پشت و کتف می‌شود.

اما در این بین نقش قرص فیناستراید چیست؟ داروی فیناستراید پس از ورود به بدن، تیپ ۲ آنزیم 5-آلفاردوکتاز را مهار می‌کند و به این ترتیب سطح DHT را پایین می‌آورد. با این کار احتمال ریزش موی مردانه و همچنین بزرگی خوش‌خیم پروستات کاهش می‌یابد.

برای بررسی بیشتر اثر قرص فیناستراید، در سال 2014 تحقیقی روی گروهی از مردان که به مدت 5 سال از این دارو استفاده می‌کردند، صورت گرفت. این تحقیق نشان داد که 48 درصد مردان کاهش ریزش مو داشته و 52 % هیچ نتیجه مثبتی از این دارو نگرفته‌اند. براساس این تحقیق می‌توان گفت که فیناستراید تنها زمانی تاثیرگذار است که علت ریزش موها زیاد بودن هورمونDHT   باشد. این دارو برای ریزش در اثر سایر دلایل موثر نیست.

همچنین نتایج تحقیقی که مورد تایید FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) قرار گرفته است، نشان می‌دهد که پس از دو سال استفاده از این دارو، ریزش مو در 83 درصد از کسانی که علت ریزش موی آن‌ها الگوی ریزش موی آندروژنیک بوده است، متوقف شده و 66 درصد مردان نیز رویش موی جدید داشته‌اند (منبع).

برای آشنایی بیشتر با فیناستراید، مکانیسم اثر و موارد مصرف آن، ویدیوی زیر را تماشا کنید:

در صورت تمایل می‌توانید صوت این ویدئو را جداگانه بشنوید:

https://lilimag.net/wp-content/uploads/2021/04/propecia-finasteride-uses-dosage-side-effects-voice.mp3

فارماکوکینتیک فیناستراید

داروی فیناستراید پس از ورود به بدن به سرعت جذب می‌شود. نیمی از دارو در کبد متابولیزه شده و از راه مدفوع از بدن خارج می‌شود. کمتر از یک درصد دارو نیز از طریق ادرار دفع می‌شود. نیمه عمر فیناستراید بین 5 تا 7 ساعت می‌باشد. جدول زیر فارماکوکینتیک فیناستراید را نشان می‌دهد.

روش مصرف شروع اثر اوج اثر مدت اثر
خوراکی 3 تا 6 ماه 1 الی 2 ساعت ناشناخته
داروی فیناستراید (پروپشیا) برای ریزش مو

دوز و نحوه مصرف فیناستراید

قرص فیناستراید با دوز 5 میلی‌گرم و 1 میلی‌گرم تولید و تجویز می‌شود. این دارو باید با نظر و تجویز دکتر به صورت روزانه مصرف شود. دوز روزانه و روش مصرف قرص فیناستراید به شرح زیر است:

قرص فیناستراید برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات

برای بزرگسالان:

  • روزانه 5 میلی‌گرم خوراکی که معمولا برای 6 تا 12 ماه تجویز می‌گردد.

قرص فیناستراید برای موهای زائد و درمان آکنه

برای بزرگسالان:

  • روزانه یک میلی‌گرم خوراکی

البته در نظر داشته باشید که بسیاری از پزشکان استفاده از قرص فیناستراید برای درمان پرمویی در زنان را خطرناک می‌دانند و به همین دلیل از سایر روش‌ها برای درمان این بیماری در زنان استفاده می‌کنند.

قرص فیناستراید برای درمان ریزش مو

برای بزرگسالان:

  • روزانه یک میلی‌گرم خوراکی که برای ۳ ماه تجویز می‌شود. البته در صورت تاثیرگذاری دارو و با نظر پزشک ممکن است مصرف دارو ادامه داشته باشد. به علاوه قطع مصرف قرص موجب برگشت علائم طی ۱۲ ماه می‌شود.

نکات مهم در مصرف قرص فیناستراید برای ریزش مو و پروستات

  • در صورت خرد شدن قرص، زنان باردار نباید با آن تماس پیدا کنند زیرا احتمال دارد دارو از طریق پوست جذب شده و برای جنین پسر خطرناک باشد.
  • در طول درمان با قرص فیناستراید در صورت حاملگی یا امکان حاملگی همسر، از تماس جنسی بدون کاندوم با همسر خودداری کنید زیرا این دارو در مایع منی ترشح می‌شود.
  • در طی درمان با این دارو احتمال بروز ناتوانی جنسی، کاهش حجم مایع انزال و کاهش لیبیدو (شور و هوس جنسی) وجود دارد.
  • این دارو فقط در ریزش مو با الگوی مردانه اثر دارد و در زنان نباید استفاده شود.
  • بیمارانی که باقیمانده ادراری بالایی دارند و یا جریان ادرار آنها به شدت کاهش یافته است، کاندید مناسبی برای استفاده از قرص فیناستراید نیستند.
  • فیناستراید را باید در یک ساعت مشخص از روز استفاده کنید. می‌توانید این دارو را با غذا یا بدون غذا میل کنید.
  • در صورت فراموش کردن یک دوز از قرص فیناستراید، نباید مصرف دوز آن را در روز بعد دو برابر کنید. در صورت افزایش دوز دارو احتمال مسمومیت با علائمی مثل بیهوش شدن و قطعی نفس افزایش می‌یابد.
قرص فیناید 5 برای درمان بزرگی پروستات

موارد احتیاط در مصرف فیناستراید یا قرص فینوپروست

در صورت داشتن بیماری‌ها و مشکلات سلامتی زیر، قبل از مصرف قرص فیناستراید یا فینوپروست با پزشک خود مشورت کنید:

  • داشتن باقیمانده ادراری بالایی و یا آرام بودن شدت جریان ادرار
  • وجود نارسایی کبدی
  • امکان تاخیر در ارسال درصورت شلوغی سامانه
  • سرطان پروستات
  • مصرف داروهای خاص با نسخه و یا بدون نسخه (مکمل‌ها، ویتامین‌ها و یا داروهای گیاهی و …)

موارد منع مصرف فیناستراید

در صورت وجود برخی از بیماری‌ها و مشکلات سلامتی، مصرف قرص فیناستراید برای شما ممنوع است و در صورت استفاده از این دارو احتمال بروز عوارض خطرناکی وجود دارد. موارد منع مصرف فیناستراید شامل موارد زیر است:

  • حساسیت نسبت به دارو
  • مصرف یا تماس با دارو در دوران حاملگی
  • آقایان در صورتی که قصد بچه دار شدن داشته باشند، از شش ماه قبل باید مصرف قرص فیناستراید را قطع کنند و یا از کاندوم استفاده نمایند.
  • زنان در زمان شیردهی
  • کودکان خصوصا پسران در حال رشد (در صورت تماس با دارو، دچار اختلالات دستگاه تناسلی می‌شوند)

مصرف فیناستراید در بارداری

قرص فیناستراید با توجه به طبقه‌بندی FDA آمریکا در گروه X برای مصرف در دوران بارداری قرار دارد. مصرف دارو‌های گروه X نظیر قرص فیناستراید در زنان باردار اکیدا ممنوع است و می‌تواند باعث بروز ناهنجاری‌ها و سایر عوارض جانبی در جنین شود. بنابراین قرص فیناستراید جزو داروهای ممنوعه در بارداری محسوب می‌شود.

مصرف فیناستراید در دوران شیر‌دهی

این دارو برای زنان تجویز نمی‌شود و در دوران شیردهی نیز نباید مادر با قرص‌های خرد شده و سطح دارو تماس داشته باشد. چرا که سلامت نوزاد را به خطر می‌اندازد، خصوصا اگر فرزند پسر باشد.

مصرف فیناستراید در کودکان

مصرف فیناستراید در کودکان اکیدا ممنوع است. زیرا احتمال بروز اختلالات هورمونی و عوارض مربوط به آن به ویژه در کودکان پسر زیاد است.

تداخل دارویی فیناستراید

مصرف فیناستراید در کنار دارو‌های زیر ممکن است باعث تداخل دارویی شود:

  • تئوفیلین (دارو آسم) – نیمه عمر این دارو را کاهش می‌دهد.
  • پروپرانول
  • آنتی پرین
  • دیگوکسین
  • وارفارین
  • اعلام نتیجه کاذب در تست PSA پروستات

در این شرایط امکان دارد که دارو‌ها تاثیر مورد نظر را به صورت کامل در بدن نداشته ‌باشند. بنابراین اگر هر یک از دارو‌های فوق را استفاده می‌کنید، این موضوع را قبل از مصرف فیناستراید به پزشک خود اطلاع دهید.

درمان ریزش مو زنان با قرص فیناستراید توصیه نمی‌شود

عوارض فیناستراید در زنان و مردان چیست؟

مصرف غیر‌اصولی قرص فیناستراید، عوارض مختلفی را به همراه خواهد داشت. بعضی از این عوارض با ترک دارو از بین می‌رود و بعضی دیگر نیز به صورت پایدار باقی می‌ماند. از جمله عوارض این دارو در مردان عبارت است از:

  • کاهش حجم انزال (مشاهده شده در 1.2 درصد از مصرف کنندگان)
  • ناتوانی جنسی و کاهش میل جنسی (مشاهده شده در 1.8 درصد از مصرف کنندگان)
  • اختلال در نعوظ (مشاهده شده در 1.3 درصد از مصرف کنندگان)
  • دیگوکسینژنیکوماستی یا بزرگی سینه مردان (مشاهده شده در بعضی از افراد)
  • اختلال در حافظه، افسردگی و پرخاشگری (مشاهده شده در بعضی از افراد)
  • افزایش ابتلا به سرطان پروستات درجه بالا به دلیل کاهش سطح PSA در خون (آنتی ژن اختصاصی پروستات)
  • درد بیضه
  • واکنش‌های آلرژیک مثل خارش، تورم و بثورات جلدی

البته بیشتر عوارض فوق در صورت مصرف قرص فیناستراید 5 میلی‌گرم محتمل هستند و دوز یک میلی‌گرم دارو معمولا عوارض جانبی ندارد. به علاوه می‌توانید برای جستجوی عوارض و ساید افکت فینستراید به سایت askapatient که تجربیات استفاده از فیناستراید در آن قرار داده شده است مراجعه کنید و قبل از شروع دوره درمانی از تجربه دیگران مطلع شوید.

آیا مصرف قرص فیناستراید برای زنان مجاز است؟

بسیاری از پزشکان و متخصصان مصرف فیناستراید برای ریزش مو در زنان را خطرناک می‌دانند و اصلا توصیه نمی‌کنند. به طور کلی فیناستراید یک داروی هورمونی برای مردان است و به همین دلیل مصرف آن در زنان روی تعادل هورمونی بدن تاثیر می‌گذارد. این شرایط عوارضی مثل بزرگ شدن پستان‌ها، دردناک شدن پستان‌ها و کاهش میل جنسی به همراه دارد. بنابراین قرص فیناستراید تنها برای ریزش موی آقایان با الگوی طاسی مردانه (آلوپسی آنردوژنیک) استفاده می‌شود. برای زنان، کودکان و سایر الگوهای ریزش موی سر این دارو موثر نیست و استفاده نمی‌شود.

عوارض قرص فیناستراید بر کبد چیست؟

به نقل از یک متخصص تغذیه، رژیم درمانی و آسیب شناسی مو: “لازم می دانم عنوان کنم بنده 100% با مصرف قرص فیناستراید مخالف هستم! هر دارویی که باعث شود سیستم هورمونی بدن از حالت طبیعی خارج شود، قطعا عوارض جانبی کوتاه مدت و گاهی ماندگار خواهد داشت. همواره گزارش‌های فراوانی از عوارض جانبی جدی که مصرف کنندگان با آن مواجه می شوند، دریافت می‌کنم. اما به نظر بنده مشکل صرفا به این عوارض اعلام شده ختم نمی‌شود، زیرا متابولیزم این دارو در کبد صورت می‌گیرد و همچنین باعث تغییر در توازن برخی از هورمون‌ها می‌شود. در نتیجه بسیاری از افراد مصرف کنندگان فیناستراید با عوارضی مانند کبد چرب، جوش و آکنه، کدر شدن رنگ پوست، خارش و آلرژی پوستی، ضعف عمومی، افزایش کلسترول بد و حتی تغییرات در خلق و خوی نیز مواجه می‌شوند. این مشکلات به ویژه در افرادی که مستعد بیماری‌های کبدی می‌باشند، بیشتر دیده می‌شود. امروزه با توجه به آلودگی محیط زیست، آب و مواد غذایی، بسیاری از افراد دچار مشکلات خفیف تا شدید کبدی هستند که در اکثر موارد خود نیز اطلاعی از آن ندارند.”

عوارض فیناستراید برای بچه دار شدن چیست

سایر دارو‌های جایگزین برای رهایی از عوارض قرص فیناستراید

قرص فیناستراید در گروه دارویی داروهای مجاری ادراری طبقه‌بندی می‌شود. همچنین این دارو از نظر درمانی در زیر‌گروه مهارکننده های آنزیم 5-آلفا ردوکتاز قرار می‌گیرد. دوز 5 میلی‌گرم این دارو برای درمان پروستات و دوز 1 میلی‌گرم آن برای درمان ریزش مو استفاده می‌شود. اما ممکن است برای درمان پروستات و یا درمان ریزش مو داروهای معادل و جایگزین دیگری نیز توسط پزشک تجویز شود.

داروهای مشابه فیناستراید برای درمان پروستات:

  • دوتاستراید (Dutasteride)
  • تامسولوسین (Tamsulosin)
  • پروترال (Protral 0.4)

داروهای مشابه فیناستراید برای درمان ریزش مو:

  • ماینوکسیدیل موضعی (Minoxidil)
  • نورکرین (Nourkrin)
  • ویویسکال (Viviscal)
  • هیرفینیتی (Hairfinity)
  • هیرفولیک وومن (Hairfollic Woman)
  • هیرفولیک من (Hairfollic Man)
  • رینفولتیل (Rinfoltil)

این دارو‌ها شدت اثر متفاوتی داشته و با دوز متفاوتی مصرف می‌شوند. توصیه می‌شود که این دارو‌ها را بدون نسخه و مشورت با پزشک مصرف نکنید.

تفاوت ماینوکسیدیل با فیناستراید در درمان ریزش مو چیست؟

فیناستراید (پروپشیا) و ماینوکسیدیل (روگین) تفاوت‌های بسیاری با هم دارند از جمله:

  1. فیناستراید بدون تجویز پزشک قابل تهیه از داروخانه نیست اما ماینوکسیدیل را می‌توان بدون نسخه و به صورت آزاد خریداری کرد.
  2. فیناستراید تنها برای مردان با الگوی ریزش مردانه مورد استفاده قرار می‌گیرد اما ماینوکسیدیل برای ریزش موی زنان و سایر الگوهای ریزش نیز کاربرد دارد.
  3. مصرف فیناستراید به صورت قرص و خوراکی روزی یک بار است اما ماینوکسیدیل چند نوبت در روز و به صورت محلول موضعی روی پوست سر چکانده می‌شود.
  4. از عوارض جانبی فیناستراید کاهش میل جنسی و اختلال در نعوظ است در حالی که عوارض جانبی ماینوکسیدیل به تحریک پوست و خارش در ناحیه درمان شده، محدود می‌شود.
  5. فیناستراید با دوز 5 میلی‌گرم در درمان پروستات نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طرف مقابل قرص خوراکی ماینوکسیدیل برای کاهش فشار خون تجویز می‌شود.
  6. تحقیقات نشان داده است که 80 درصد کسانی که از فیناستراید برای درمان ریزش موی سر استفاده کرده‌اند، از نتایج درمان خود راضی هستند. همین میزان رضایت برای گروه مشابهی که از ماینوکسیدیل استفاده کرده‌اند، تنها 52 درصد است (منبع).
  7. استفاده از فیناستراید با خوردن 1 مرتبه قرص در روز به راحتی انجام می‌شود اما برای ماینوکسیدیل بایستی مواضع مورد نظر 2 مرتبه در روز با محلول روگین ماساژ داده شود. شاید همین سخت‌تر بودن استفاده از ماینوکسیدیل نسبت به فیناستراید، در موثر بودن دارو تاثیر داشته باشد.
مقایسه قرص فیناستراید و ماینوکسیدیل

کپسول ساو پالمتو (Saw Palmetto) جایگزین گیاهی قرص فیناستراید

گیاه نخل اره‌ای یا ساو پالمتو نخل کوتاه قدی است که در آمریکای شمالی رشد می‌کند. این گیاه عملکردی مشابه فیناستراید دارد و از طریق مسدود کردن آنزیم 5-آلفا در درمان و کاهش ریزش مو موثر است. البته تحقیقات نشان داده است که این دارو در درمان بزرگی پروستات نیز نقش موثری دارد (منبع). تاثیر این دارو کمتر از فیناستراید است اما عوارض مشابه آن را ندارد. رقیق شدن خون یکی از ساید افکت‌های ساو پالمتو است، به همین خاطر نباید همزمان با داروهایی مثل آسپیرین استفاده شود. البته ناراحتی‌های معده هم به عنوان عوارض جانبی آن گزارش شده است که چندان جدی نیست. این کپسول بیشتر به عنوان یک روش کمکی (در کنار بتاسیتوسترول) برای درمان ریزش مو شناخته می‌شود و نباید همراه با قرص فیناستراید استفاده شود. تحقیقات در خصوص این دارو به اندازه قرص فیناستراید نیست و به همین خاطر نتیجه قطعی و تاییدیه‌ای از سوی FDA برای درمان قطعی ریزش مو توسط این دارو گزارش نشده است.

کپسول ساوپالتمو داروی جایگزین فیناستراید

پاسخ به پرسش‌های متداول درباره داروی فیناستراید

برای خرید قرص فیناستراید نیاز به نسخه پزشک هست؟ 

بله، این دارو تنها با بررسی پزشک متخصص و تجویز نسخه، قابل دریافت از داروخانه است.

بهترین زمان مصرف قرص فیناستراید چه ساعتی از روز است؟

قرص فیناستراید یک بار در روز و مطابق با مدت زمان تجویز شده توسط پزشک مصرف می‌گردد. ناشتا بودن یا پر بودن معده در مصرف قرص فیناستراید موثر نیست. اما باید قرص در یک ساعت مشخص از روز مصرف شود. در ابتدا یا انتهای روز با تنظیم کردن یادآور، زمان استفاده از این قرص را به خاطر داشته باشید.

چه مدت باید از قرص فیناستراید استفاده کنم تا موهایم در بیاید؟

در صورتی که پزشک قرص را تجویز کرده باشد، آثار آن از ماه سوم قابل مشاهده خواهد بود و این زمان ممکن است تا ماه ششم هم طول بکشد. نتیجه مطلوب این دارو پس از یک سال مصرف منظم نتیجه بخش خواهد بود. پزشک متخصص نیز در طول درمان یکساله وضعیت رشد موها را هر 3 ماه یکبار بررسی می‌کند.

بعد از قطع مصرف فیناستراید ممکن است دوباره دچار ریزش مو شوم؟

قرص فیناستراید نباید به یکباره قطع شود چرا که پس از قطع آن ریزش مو مجددا اتفاق می‌افتد. پزشک بنابر تشخیص خود ممکن است این دارو را بصورت پلکانی قطع کند و یا مصرف آن را برای زمان طولانی‌تری تمدید کند.

آیا اثربخشی قرص فیناستراید در درمان ریزش مو 100% است؟

همانطور که در قسمت‌های قبل اشاره کردیم، قرص فیناستراید بیشترین اثر را در درمان ریزش مو دارد به طوری که طبق آمار، ریزش مو در 83 درصد از افراد پس از 2 سال مصرف دارو قطع شده و در 66 درصد نیز رویش مو افزایش یافته است. همچنین با توجه تحقیقی در ژاپن پس از بررسی 10 ساله مصرف کنندگان قرص فیناستراید (در طول سال‌های 2009 تا 2019) اثر بخشی 92 درصدی این دارو در درمان ریزش موی ارثی مردان اثبات شده است (منبع).

پاسخ به سوالات درباره عوارض جانبی قرص فیناستراید (قرص فین پشیا)

با مصرف فیناستراید موهای ریخته شده هم مجدد رشد می‌کند؟

در قسمت‌هایی که پیاز مو از بین نرفته باشد، رویش مجدد مو امکانپذیر است. معمولا تا 4 سال پس از ریزش مو، امکان رویش مجدد آن وجود دارد.

آیا بعد از جراحی کاشت مو باید قرص فیناستراید مصرف کرد؟

ریزش ناگهانی موها پس از کاشت مو، یکی از مراحل طبیعی این عمل است. در برخی از موارد پزشک برای محدودتر کردن این ریزش، ممکن است در 6 ماه اول پس از کاشت قرص فیناستراید تجویز کند. پس از این دوره دیگر نیازی به مصرف فیناستراید نیست زیرا موهای کاشته شده به تغییرات DHT حساس نیستند.

آیا اهدای خون در زمان مصرف فیناستراید مجاز است؟

خیر، اهدای خون در حین مصرف این دارو و تا 6 ماه بعد از قطع فیناستراید ممنوع است. زیرا این دارو در خون ترشح شده و در صورت انتقال به زنان باردار خطرآفرین است.

آیا عوارض فیناستراید روی اسپرم باعث عقیم شدن می‌شود؟ 

خیر، گزارشی در اینباره در منابع معتبر ثبت نشده است.

آیا لازم است اقداماتی قبل از مصرف قرص فیناستراید انجام داد؟ 

برای مصرف این دارو حتما باید آزمایش خون انجام شده و سابقه هر گونه بیماری و داروی مصرفی به پزشک اعلام شود.

تفاوت بین قرص فیناستراید و قرص پروپشیا چیست؟

پروپشیا در واقع نوع خارجی فیناستراید است که از نظر فرمول و تاثیرگذاری تفاوتی با نوع ایرانی دارو ندارد. البته این داروها از نظر قیمت متفاوت هستند.

پروپشیا و پروسکار از دیگر نام‌های تجاری فیناستراید

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قرص فیناستراید، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت می‌کنیم:

تجربیات استفاده از فیناستراید (نظرات بیماران)

در ادامه تجربیات بیمارانی که سابقه‌ی مصرف این دارو را دارند، آورده شده است:

  • آقای 28 ساله (مصرف فیناستراید برای ریزش مو با دوز 3 میلی‌گرم در هفته برای 6 هفته)
    من درباره برخی از عوارض جانبی فیناستراید شنیده بودم، اما زیاد به آن فکر نکردم. باید این دارو را برای ریزش موی خودم امتحان می‌کردم. هفته‌های اول خوب گذشت، اما طی دو هفته آخر عوارض جانبی مختلفی مثل کاهش میل جنسی، مشکل در نعوظ و احساس بی حسی در سر آلت تناسلی را تجربه کردم! من حتی شنیده و نخوانده بودم که ممکن است پس از مصرف این دارو احساس بی‌حسی در آلت تناسلی خود داشته باشید!
  • آقای 37 ساله (مصرف فیناستراید برای ریزش مو با دوز یک میلی‌گرم در روز برای 5 هفته)
    پس از مصرف دارو با عوارضی مثل دپرس شدن، کاهش میل جنسی و درد در بیضه مواجه شدم. من قبل از مصرف این داروی افتضاح، بسیار سالم و سرحال بودم و قیافه‌ی زیباتری داشتم. چرا شما اصلا باید دارویی مصرف کنید که سطح هورمون DHT را پایین بیاورد. این کار مثل این است که شما آب کمتری بخورید به این دلیل که بیش از اندازه دستشویی می‌روید! همیشه قبل از مصرف هرگونه دارویی، درباره همه‌ی جوانب آن تحقیق کنید.
  • آقای 21 ساله (مصرف فیناستراید برای نازک شدن مو با دوز یک میلی‌گرم در روز)
    من پس از مصرف فیناستراید هیچگونه عوارض جانبی نداشتم. من از 19 سالگی ریزش مو داشتم و اکنون 21 ساله‌ام. من تقریبا 8 ماه است که قرص فیناستراید مصرف می‌کنم. البته تراکم موهای من هنوز خوب است و در زمان شروع مصرف دارو هم حجم موی نسبتا خوبی روی سرم داشتم و تازه داشتم نازک شدن و ریزش مو را تجربه می‌کردم. با این حال موهای من هنوز می‌ریزد. هر روز موهای نازکی را می‌بینم که ریخته و بعضی اوقات بعضی از موهای ضخیم را هم می‌بینم که ریختند. بعضی روزها موهایم بیشتر از روزهای دیگر می‌ریزد. با اینکه مصرف قرص خیلی در حل مشکل من کمک نکرده است، ولی هیچ عارضه‌ی جانبی هم برای من ایجاد نشده است.
  • آقای 20 ساله (مصرف فیناستراید برای ریزش مو با دوز یک میلی‌گرم در روز)
    من در 19 سالگی از این دارو استفاده می‌کردم. البته الان 20 ساله هستم و چند ماه پیش آن را ترک کردم. پس از ترک مصرف دارو، برخی از عوارض جانبی ناپدید شدند، اما برخی دیگر مانند کاهش میل جنسی هنوز وجود دارند. اگر به یک سال قبل برگردم، از این دارو استفاده نخواهم کرد. به شما هم پیشنهاد می‌کنم از این دارو استفاده نکنید.
  • آقای 36 ساله (مصرف فیناستراید برای ریزش مو با دوز یک میلی‌گرم در روز برای 14 سال)
    در دوره مصرف فیناستراید با عوارض مختلفی مثل اضطراب، افسردگی، وسواس، حملات پانیک، روان پریشی، لرزش، بی‌خوابی، بی‌حسی پاها، لیپوآتروفی، خشکی پوست و خاکستری شدن موها مواجه شده و حتی به دلیل تاثیرات این دارو اقدام به خودکشی هم کردم. خواهشا این دارو را مصرف نکنید!

اگر شما هم تجربه استفاده از فیناستراید را دارید، لطفا آن را با ما و دیگران در بخش دیدگاه‌ها به اشتراک بگذارید.

عوارض مصرف فیناستراید (پروپشیا) از نظر بیماران

سخن پایانی درباره قرص فیناستراید یا قرص فین پشیا

در بعضی مواقع برای تاثیر بیشتر درمان ریزش مو، قرص فیناستراید (فین پشیا) و ماینوکسیدیل همزمان تجویز ‌می‌شوند. در هر صورت باید مصرف هر کدام از این داروها با تجویز پزشک صورت بگیرد چرا که ممکن است علت ریزش موی سر عاملی جز الگوی ارثی ریزش مو باشد و مصرف این داروها هیچ تاثیری بر درمان آن نداشته باشد. دلایلی از قبیل کمبود مواد معدنی و ویتامین‌ها، مشکلات مرتبط با غدد فوق کلیوی و تیروئید، ازدیاد برخی عناصر در بدن از قبیل آهن و مس و کم خونی از سایر دلایل متداول در ریزش موها هستند که باید توسط پزشک بررسی شود. در هر صورت اگر پزشک بدون بررسی و آزمایش خون، قرص فیناستراید را برای شما تجویز کرد، شک کنید. زیرا برای اطمینان از اینکه علت ریزش مو هورمون DHT است، ابتدا باید میزان این هورمون از طریق آزمایش خون بررسی شود و در صورت ازدیاد آن، درمان مناسب تجویز شود. همچنین پزشک باید در صورت وجود حساسیت یا تداخل دارویی، داروهای کمکی نیز تجویز نماید. در صورتی‌که تجربه‌ی استفاده از قرص فیناستراید را داشته‌اید، آن را با ما و دیگر علاقه‌مندان در میان بگذارید. آیا این دارو عوارض ناراحت کننده‌ای برای شما داشته است؟

× توجه!
دوز مصرفی، عوارض جانبی و سایر اطلاعات ارائه شده در این مطلب با توجه به وبسایت‌های خارجی و دیگر مراجع جمع‌آوری شده و لی‌لی‌مگ هیچ گونه مسئولیتی در قبال صحت آنها ندارد. توصیه می‌کنیم قرص فیناستراید را فقط تحت نظر پزشک مصرف کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *