گرفتگی فاضلاب؛ باز كردن لوله فاضلاب با روش خانگی

گرفتگی فاضلاب خانه یکی از مهترین مشکلات خانم‌های خانه‌دار است. برای باز كردن لوله ظرفشويی و رفع گرفتگی فاضلاب روش‌های مختلفی وجود دارد. روش‌هایی که برخی از آنها ساده است و انجام دادنشان نیاز به ابزار ویژه‌ای ندارد. در عین حال بعضی از این روش‌ها از دشواری بیشتری نسبت به روش‌های معمولی برخوردارند و برای انجام آنها به ابزار خاصی نیاز است. در این مطلب از مجله اینترنتی  لی‌لی‌مگ به مهم‌ترین روش‌های باز كردن لوله ظرفشويی و باز کردن چاه، از روش‌های ساده و دم دستی تا راه‌های پیچیده، اشاره خواهیم کرد.

گرفتگی فاضلاب؛ باز كردن لوله فاضلاب با روش خانگی
چگونه چاه سینک ظرفشویی را باز کنیم

علائم گرفتگی فاضلاب چیست؟ 

گرفتگی فاضلاب و سینک ظرفشویی در کنار بوی بد یخچال، چربی گرفتن گاز، جرم گرفتن سماور و جرم گرفتن توالت و حمام، از مهمترین مشکلات خانه و آشپزخانه است. گرفتگی لوله فاضلاب ظرفشویی، حمام و توالت معمولا به دلیل انباشته شدن مواد حاصل از شستشوی ظرف‌ها و جرم رخ می‌دهد. مهمترین علامت گرفتگی فاضلاب پایین نرفتن آب یا کند شدن آن در سینک ظرفشویی، کفشور آشپزخانه، روشویی، چاه حمام یا توالت است. به علاوه در این شرایط ممکن است آب از لوله فاضلاب بالا زده و بوی نامطبوعی ایجاد کند. اما علت گرفتگی لوله فاضلاب چیست؟

دلیل گرفتگی لوله فاضلاب چیست؟ 

گرفتگی لوله فاضلاب به دلیل انباشته شدن اجسام خارجی و زائد درون لوله فاضلاب ایجاد می‌شود. این موارد عبارتند از:

  • گرفتگی فاضلاب پشت بام با قیر
  • گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان، گچ و سایر مصالح ساختمانی در زمان بنایی
  • گرفتگن ظرفشویی با چربی و روغن‌های آشپزی
  • گرفتگی فاضلاب آشپزخانه با باقیمانده غذاها، تفاله چای و آدامس
  • گرفتگی لوله فاضلاب توالت با دستمال کاغذی، دستمال توالت، پوشک و سایر اشیای خارجی
  • گرفتگی لوله فاضلاب توالت و حمام با صابون
  • گرفتگی فاضلاب حمام با مو

در بیشتر موارد با مراقبت کردن و جلوگیری از ورود اشیای خارجی به چاه، می‌توان از گرفتگی فاضلاب پیشگیری کرد. با این وجود در بسیاری از خانه‌های قدیمی گرفتگی لوله فاضلاب موضوعی اجتناب ناپذیر است. در این شرایط معمولا با پاکسازی لوله از وجود مواد اضافه، می‌توان گرفتگی لوله فاضلاب را برطرف کرد. اما این کار چگونه انجام می‌شود و باز كردن لوله ظرفشويی، فاضلاب حمام و توالت با چه روش‌هایی امکان‌پذیر خواهد بود؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به این پرسش پاسخ دهیم.

چگونه لوله فاضلاب را باز کنیم

باز کردن گرفتگی فاضلاب آشپزخانه، حمام و توالت با روش های ساده 

همان گونه که اشاره شد، برخی از روش‌های باز كردن لوله ظرفشويی ساده و پیش پا افتاده هستند. در این روش‌ها معمولا نیازی به استفاده از ابزار خاصی نیست و باز كردن لوله ظرفشويی با استفاده از مواد طبیعی امکان‌پذیر است.

بازکردن لوله فاضلاب ظرفشویی و حمام با آب داغ 

این کاری است که از آن ساده‌تر وجود ندارد! کتری را روی اجاق گاز یا داخل مایکروویو قرار دهید و تا جایی که ظرفیت دارد در آن آب بریزید و بجوشانید. حالا آن را در دو یا سه مرحله به آرامی داخل لوله بریزید. اجازه دهید آب داغ چند ثانیه در هر نوبت کار کند و سپس دوباره آب بریزید. استفاده از آب داغ همیشه ساده ترین و سریع ترین راه حل برای باز کردن لوله فاضلاب ظرفشویی و حمام است. اگر قبل از تمام شدن آب جوش لوله باز شد، به خود تبریک بگویید و با بقیه آن برای خود یک فنجان چای درست کنید!

باز كردن گرفتگي لوله ظرفشويي با آب جوش

بازکردن لوله ظرفشویی با جوش شیرین و نمک 

مخلوط برابری از نمک و جوش شیرین را در سوراخ ظرفشویی ریخته و یک کتری آب جوش به آن اضافه کنید. همچنین برای رفع گرفتگی لوله تخلیه فاضلاب ظرفشویی، مقداری جوش شیرین و نمک را به نسبت برابری مخلوط کنید و در سوراخ سینک بریزید و بلافاصله مقداری سرکه به این مخلوط اضافه کنید. در صورت امکان راه آب را برای مدت کوتاهی ببندید. پس از مدتی با ریختن یک کتری آب جوش کار را به اتمام برسانید.

توجه داشته باشید که از ریختن مواد چرب و روغن داخل ظرفشویی خودداری کنید زیرا این کار علاوه بر تجمع روغن و چربی در لوله‌های فاضلاب تخلیه آشپزخانه، موجب گرفتگی این لوله‌ها در خانه شما یا خانه‌های زیرین آپارتمان می‌شود و دردسرهای فراوانی برای شما و دیگر همسایه‌ها فراهم می‌کند.

باز كردن لوله فاضلاب با جوش شیرین و نمک

روش باز كردن لوله فاضلاب با سرکه و جوش شیرین 

 نصف فنجان جوش شيرين را با يك فنجان سركه سفيد تركيب كنيد. ممكن است اين محلول كمي جلز و ولز كند ولي لازم نيست نگران باشيد. در كنار اين کار، كتري را روشن كرده و مقداري آب را به جوش آوريد. محلولي كه آماده كرده‌ايد را داخل چاه ریخته و بعد آب جوش را هم به داخل چاه بريزيد. این روش بهترین راه باز کردن لوله فاضلاب آشپزخانه است.

قویترین محلول لوله بازکن برای باز کردن گرفتگی سینک ظرفشویی

باز کردن لوله فاضلاب با استفاده از نمک و سرکه 

استفاده از ترکیب نمک و سرکه یک روش عالی برای باز کردن لوله فاضلاب حیاط، آشپزخانه، حمام و توالت است. این لوله باز کن خانگی به خوبی جرم و چربی‌های لوله فاضلاب را برطرف کرده و آن را باز می‌کند. برای استفاده از این روش یک سوم پیمانه نمک را در یک سوم پیمانه سرکه بریزید (این کار باعث جوشیدن سرکه می‌شود). سپس ترکیب را به سرعت و قبل از قطع شدن جوشش سرکه درون سینک ظرفشویی یا فاضلاب بریزید. البته می‌توانید به جای این کار می‌توانید ابتدا نمک را داخل سینک چاه فاضلاب ریخته و سپس سرکه را اضافه کنید. حداقل یک ساعت آب را باز نکنید و اجازه دهید ترکیب سرکه و نمک درون لوله فاضلاب بماند. پس از این زمان آب گرم را با فشار باز کنید تا گرفتگی لوله فاضلاب کاملا برطرف شود.

باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب حیاط و آشپزخانه با لوله بازکن غیر شیمیایی

باز کردن لوله فاضلاب با جوهر نمک 

جوهر نمک یا اسید هیدروکلریک یک ماده‌ی شیمیایی و خورنده است که جرم‌ها و آلودگی‌های لوله را از بین برد. به همین دلیل استفاده از جوهرنمک برای باز کردن لوله ظرفشویی و گرفتگی لوله فاضلاب موثر است. البته همانطور که گفته شد جوهر نمک یک ماده شیمیایی و اسیدی است؛ به همین دلیل در زمان استفاده از آن حتما از دستکش و محافظ چشم استفاده کنید.

برای بازکردن لوله فاضلاب ابتدا سه چهارم گالن آب سرد را داخل یک سطل یا تشت بریزید. سپس 3 فنجان جوهر نمک به آب اضافه کرده و مواد را با یک قاشق چوبی و با احتیاط مخلوط کنید. در این حالت آب شروع به جوشیدن می‌کند و بخار از آن خارج می‌شود. در این حالت از سطل فاصله بگیرید و مراقبت باشید که بخار را استنشاق نکنید زیرا ممکن است باعث مشکلات تنفسی شود. در ادامه محلول آب و جوهر نمک را به آرامی داخل فاضلاب خالی کنید. بعد 30 دقیقه صبر کرده و سپس آب داغ را با فشار باز کنید تا گرفتگی لوله فاضلاب کاملا برطرف شود.

باز کردن لوله فاضلاب با اسید

بازکردن لوله فاضلاب با نوشابه 

استفاده از نوشابه روشی ساده و موثر برای بازکردن لوله فاضلاب ظرفشویی، حمام، توالت فرنگی و ایرانی است. برای این کار یک بطری 2 لیتری نوشابه تهیه کنید و آن را در اتاق قرار دهید تا به دمای محیط برسد. بعد تمام بطری نوشابه را داخل سینک ظرفشویی، روشویی یا فاضلاب خالی کنید. اجازه دهید تا نوشابه برای حداقل یک یا دو ساعت داخل لوله بماند (برای گرفتگی‌های شدیدتر اجازه دهید نوشابه تا 24 ساعت در لوله فاضلاب بماند). پس از این زمان آب داغ را با فشار باز کنید تا گرفتگی لوله فاضلاب را برطرف کند.

علاوه بر روش فوق می‌توانید از ترکیب جوش شیرین با نوشابه استفاده کنید. برای این کار ابتدا یک قوطی نوشابه را در فاضلاب خالی کنید. سپس مقداری جوش شیرین داخل سینک ریخته و با دست یا یک ابزار آن را به داخل چاه بفرستید. سپس مقداری سرکه داخل چاه بریزید. در این مرحله یک واکنش شیمیایی رخ می‌دهد که با جوشیدن مواد همراه است. پس از یک ساعت شیر آب را باز کنید تا آب با فشار وارد سینک شده و لوله فاضلاب باز شود.

برای آشنایی بیشتر با این روش، ویدیوی زیر را تماشا کنید:

در صورتی که با استفاده از نوشابه، جوش شیرین و سرکه نتوانستید گرفتگی فاضلاب حمام، توالت یا سینک ظرفشویی را برطرف کنید، باید به سراغ روش های قوی تری بروید. در ادامه شما را با این روش ها آشنا می کنیم.

بازکردن لوله فاضلاب و توالت با جوش شیرین و نوشابه

باز کردن لوله فاضلاب با محلول لوله بازکن 

استفاده از محلول لوله بازکن شیمیایی یکی از روش‌های متداول برای باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب حمام و آشپزخانه است. محلول لوله بازکن به سرعت چربی‌های جمع شده در لوله ظرفشویی را از بین می‌برد و همچنین به باز کردن گرفتگی فاضلاب حمام و دستشویی کمک می‌کند. در بازار محصولات شوینده، محلول‌های لوله بازکن مختلفی وجود دارد که از معروف‌ترین آنها می‌توان به لوله بازکن صاف (خرید از دیجیکالا) و لوله بازکن اکتیو (خرید از دیجیکالا) اشاره کرد. لازم به ذکر است که برخی از محلول‌های لوله بازکن فقط برای بازکردن گرفتگی ظرفشویی ناشی از چربی‌ها و برخی فقط برای رفع گرفتگی فاضلاب توالت و حمام ناشی از مو مناسب هستند. به همین جهت پیش از خرید محلول لوله بازکن حتما نوع آن را بررسی کنید.

برای استفاده از محلول لوله بازکن ابتدا مقدار مناسبی از آن را درون سینک ظرفشویی یا چاه توالت و حمام بریزید. اکنون باید برای مدت زمان مشخص (بین 15 تا 20 دقیقه) صبر کنید تا محلول شیمیایی گرفتگی فاضلاب را برطرف کند. این زمان معمولا روی بسته بندی محلول لوله بازکن درج می‌شود. پس از این زمان آب را با فشار کم باز کنید تا تمام مواد زائد و رسوب‌های موجود در لوله فاضلاب کنده شده و گرفتگی فاضلاب رفع شود. همچنین در صورتی که از لوله بازکن جامد استفاده می‌کنید، آن را مطابق دستور داخل دریچه فاضلاب بیندازید و سپس آب را به صورت قطره قطره روی آن باز کنید. این کار باعث می‌شود تا لوله بازکن به آرامی در آب حل شده و به لوله فاضلاب وارد شود.

محلول لوله بازکن ماده‌ای شیمیایی و خطرناک است و به همین دلیل در زمان استفاده از آن باید به نکات زیر توجه کنید:

  • در زمان استفاده از محلول لوله بازکن حتما از دستکش استفاده کرده و از تماس پوست و بدن با مایع اجتناب کنید.
  • گازهای ناشی از محلول لوله بازکن سمی و خطرناک است. بنابراین در زمان مصرف آن از ماسک استفاده کنید.
  • در صورت ورود محلول لوله بازکن به داخل چشم، به سرعت و برای 10 تا 15 دقیقه چشم را با آب از داخل به خارج بشویید و سپس به پزشک مراجعه کنید.
  • مصرف بیش از اندازه محلول لوله بازکن باعث آسیب به لوله‌های فاضلاب ساختمان می‌شود. بنابراین در مصرف آن افراط نکنید!
باز کردن لوله فاضلاب روشویی با لوله بازکن

باز کردن لوله فاضلاب با مایع ظرفشویی 

استفاده از مایع ظرفشویی روشی موثر برای باز کردن گرفتگی فاضلاب توالت و آشپزخانه است. مایع ظرفشویی به خوبی مواد زائد موجود در لوله را تمیز کرده و به باز کردن گرفتگی فاضلاب کمک می‌کند. برای این کار یک چهارم فنجان از مایع ظرفشویی را داخل ظرف ریخته و مقداری آب جوش روی آن بریزید. این ترکیب یکی از قوی‌ترین محلول‌های لوله بازکن خانگی است. سپس محلول را داخل چاه توالت یا سینک ظرفشویی بریزید. اجازه دهید مایع ظرفشویی برای 30 دقیقه داخل لوله بماند و سپس آب داغ را با فشار باز کنید تا گرفتگی لوله کاملا برطرف شود. در صورتی که با این کار گرفتگی فاضلاب باز نشد، باید دستکش به دست کنید و فاضلاب را با چاه بازکن دستی باز کنید.

باز کردن چاه و رفع گرفتگی فاضلاب با مایع ظرفشویی

روش های باز کردن لوله فاضلاب حمام و ظرفشویی با ابزار 

تا اینجای کار تنها به عملیات باز كردن لوله ظرفشويی توسط مواد طبیعی یا شیمیایی اشاره شد. این در حالی است که گاه استفاده از این مواد جواب لازم را نمی‌دهد و لوله ظرفشویی همچنان بسته و گرفته باقی می‌ماند. در چنین شرایطی باید آستین‌ها را بالا زد و از وجود برخی ابزارهای خاص برای باز كردن لوله ظرفشويی استفاده کرد.

باز کردن سينک ظرفشویی با چاه بازکن یا لوله بازکن دستی 

برای ایجاد چسبندگی بیشتر و قوی‌تر عمل کردن چاه بازکن، بهتر است دور تا دور لبه پلاستیکی آن را پارافین بمالید. قسمت پلاستیکی لوله بازکن را طوری که آب نتواند به زیر این کلاهک نفوذ کند، روی چاهک قرار دهید و مقداری آب در سینک بریزید. دسته چاه بازکن را محکم به سمت پایین فشار دهید. این حرکت را ده بار انجام دهید. اگر لازم بود این کار را باز هم تکرار کنید. چاه بازکن را بردارید تا آب درون سینک با فشار وارد چاهک شود و ذرات داخل لوله را براند. در نهایت آب داغ را باز کنید تا وارد لوله شود و جداره لوله را کاملا پاکسازی کند.

باز کردن گرفتگی کفشور آشپزخانه و سینک ظرفشویی با چاه باز کن

باز کردن فاضلاب و لوله گرفته ظرفشویی با جارو برقی 

برای این کار نیاز به داشتن یک جارو برقی خشک و تر در خانه است. اگر این وسیله بی نظیر را دارید، بدانید که استفاده از آن یکی از راه حل های آسان برای تخلیه چاه است. جارو برقی را روی مکنده مایعات تنظیم نمایید. برای پیشگیری از کثیف کاری مخرج جارو برقی را خوب بپوشانید. لوله جارو برقی را وارد لوله فاضلاب کنید و دور تا دور آن را با استفاده از کیسه زباله خوب بپوشانید. سپس جارو را روشن کنید و هر چیزی که داخل لوله وجود دارد را به داخل جارو برقی بکشید. این روش در بعضی از موارد جواب می دهد.

باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب لباسشویی و ظرفشویی بدون مواد شیمیایی

باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه با تمیز کردن لوله زانویی ظرفشویی 

اگر داخل کابینت زیر سینک ظرفشویی را نگاه کنید، قطعه‌ لوله‌ای نظرتان را جلب می‌کند. لوله‌ای خمیده که به زانوی انسان شباهت دارد. اصلا به علت همین شباهت به آن «زانویی» می‌گویند. این قطعه از لوله به خاطر شکل خاصی که دارد، مستعد گرفتگی است. به همین دلیل یکی از روش‌ها برای باز کردن لوله فاضلاب ظرفشویی این است که ابتدا زانویی را باز کرده و کاملا آن را شسته و جرم‌گیری کنید. برای این کار از آچار مخصوص استفاده کرده و واشرهای دو سر لوله زانویی را شل کنید. در ادامه لوله را با دست نگهداشته و آزاد کنید. سپس محتویات داخل لوله را درون سطل خالی کرده و آن را با مسواک و آب تمیز کنید. زمانی که اتصالات لوله کاملا تمیز شد، آن را سر جای خود برگردانده و لوله زانویی را ببندید. مشخص است که این کار کمی کثیف‌کاری دارد؛ بنابراین قبل از آن داخل کابینت را خالی کنید و کف زمین را با پارچه یا روزنامه بپوشانید. در صورتی که تجربه کافی برای باز کردن لوله زانویی و لوله‌های فاضلاب ندارید، حتما از افراد حرفه‌ای کمک بگیرید.

باز کردن لوله فاضلاب با تخلیه چاه

بازکردن لوله فاضلاب با فنر لوله بازکنی دستی و برقی 

اگر گرفتگی لوله با روش های بالا رفع نشد؛ باید به سراغ روش لوله بازکنی با فنر رفت. دو نوع فنر لوله بازکنی موجود است: برقی و دستی و تفاوت این دو در سرعت حرکت آنهاست. از فنر لوله بازکنی برای باز کردن لوله هایی با گرفتگی های سخت استفاده می‌شود. فنر لوله بازکن وسیله ای مانند دریل است که از موتور و فنر تشکیل شده است. فنر وصل شده به سر آن انعطاف پذیر است تا بتواند درون خمیدگی لوله، خم شود.

بعد از روشن کردن فنر لوله بازکن، فنر را آرام وارد لوله کنید تا به گرفتگی برسد و این کار را ادامه دهید تا مواد جامد سخت به داخل چاه حرکت کنند. در زمان استفاده از فنر دقت کنید تا هنگام چرخش از داخل لوله خارج نشود. اگر تجربه این کار را ندارید، از افراد فنی و لوله بازکنی‌ها کمک بگیرید.

باز کردن لوله و سینک ظرفشویی و روشویی با فنر

رفع گرفتگی لوله با سیمان به کمک فنر برقی 

گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان یکی از مشکلات رایج در زمان بنایی خانه است. در این موارد مصالح ساختمانی نظیر سیمان، گچ و ملات سیمان به داخل چاه فاضلاب حمام، فاضلاب حیاط، روشویی، ظرفشویی یا کفشور آشپزخانه وارد شده و باعث گرفتگی لوله فاضلاب می‌شود. اما برای رفع گرفتگی لوله با سیمان چه باید کرد؟

در صورتی که حداکثر چند ساعت از ورود سیمان به لوله فاضلاب گذشته‌است، بهترین کار این است که چند سطل آب جوش تهیه کرده و با فشار داخل فاضلاب بریزید. این کار باعث می‌شود سیمان قبل از سفت شدن از داخل لوله‌ها شسته شده و گرفتگی فاضلاب برطرف شود. اما اگر چند روز از ریخته شده سیمان به داخل فاضلاب می‌گذرد، استفاده از آب داغ موثر نیست و باید از فنر برقی استفاده کنید. لازم به ذکر است که تراشیدن سیمان داخل لوله فاضلاب به دستگاه فنر برقی نیازمند تجربه و تخصص کافی است. به همین دلیل بهتر است برای این کار از افراد مجرب کمک بگیرید.

باز کردن گرفتگی لوله با سیمان، گچ و دوغاب

پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب 

همانطور که گفته شد، ورود مواد زائد مهمترین عامل گرفتگی فاضلاب است. به همین جهت برای پیشگیری از گرفتگی فاضلاب حمام، توالت و لوله ظرفشویی بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • از لگن سینک یا توری سینک ظرفشویی استفاده کنید. این کار از ورود دانه‌های برنج، تفاله چای، پودر قهوه، ماکارونی، خرده نان، پوست تخم مرغ، پوست میوه و سایر ذرات غذا به لوله فاضلاب جلوگیری می‌کند.
  • قبل از شستن ظروف در سینک ظرفشویی، ابتدا باقیمانده‌های غذا را از آنها خارج کرده و در سطل زباله بریزید. برای این کار می‌توانید از یک آبکش یا سبد کوچک داخل سینک ظرفشویی استفاده کنید.
  • ظرف‌های چرب را با آب سرد نشویید. زیرا آب سرد باعث سفت شدن چربی داخل لوله فاضلاب و در نتیجه گرفتگی لوله ظرفشویی می‌شود. همچنین بهتر است ابتدا با یک دستمال کاغذی چربی ظرف‌ها را بگیرید و سپس آنها را بشویید.
  • از ریختن باقیمانده روغن و چربی غذا داخل سینک ظرفشویی پرهیز کنید. به علاوه اگر روغن اضافی غذا به هر دلیل وارد لوله ظرفشویی شد، حتما مقداری آب جوش داخل سینک بریزید تا از گرفتگی فاضلاب پیشگیری شود.
  • برای پیشگیری از گرفتگی چاه توالت حتما از چاه بست استفاده کنید.
  • در صورتی که یک جسم خارجی مثل موبایل یا اسباب بازی بچه به هر دلیلی وارد چاه توالت شد، باید آن را به هر شکل ممکن خارج کنید. در صورتی که نمی‌توانید این کار را انجام دهید، از لوله بازکن های حرفه‌ای کمک بگیرید.
  • از انداختن دستمال کاغذی داخل توالت فرنگی اجتناب کنید. به علاوه دکمه سیفون توالت فرنگی را تا انتها فشار دهید تا آب داخل سیفون کاملا تخلیه شود.
  • برای پیشگیری از گرفتگی چاه حمام، حیاط و آشپزخانه از سوسک گیر و کفشور مخصوص استفاده کنید.
جلوگیری از گرفتگی لوله فاضلاب با چند نکته ساده

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های باز کردن چاه فاضلاب، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت می‌کنیم:

سخن پایانی درباره روش های باز کردن چاه فاضلاب 

توجه کنید که هدف این مطلب آموزش لوله بازکنی به روش‌های ساده و برای عموم افراد جامعه و خانه‌دارهاست. اما روش‌هایی که نیاز به استفاده از ابزارهای حرفه‌ای دارند، باید توسط افراد حرفه‌ای و آموزش دیده انجام شود. در پایان منتظر نظرها و تجربه‌های شما درباره گرفتگی فاضلاب و روش‌های بازکردن لوله ظرفشویی هستیم.

12 در مورد “گرفتگی فاضلاب؛ باز كردن لوله فاضلاب با روش خانگی”

  1. درود بر شما وسپاس برای مطالب مفیدتون
    درکف شوی اشپزخانه خیلی خوب آب پایین میرفت.
    اما بعد از یک سری تعمییرات تعویض سرامیک کف ودیوار ها اب خوب پایین نمیرود .من نمیدانم که هنگام تعمیرات چکار کردند.
    لطفا راهنمایی کنید

    1. سلام دوست عزیز
      احتمالا این مشکل به دلیل ریخته شدن گچ و سیمان داخل فاضلاب در حین تعمیرات پدید آمده است. اگر با روش‌های عادی و چاه بازکن‌های رایج مشکل برطرف نشد، احتمالا باید به فکر آوردن چاه بازکن و اقدامات اساسی‌تر با مشورت با آنها باشید.

  2. ایده های خیلی خوبی از مطلبتون گرفتم و ازشون استفاده کردم و واقعا نتیجه گرفتم. به نظرم باید از تیم زحمت کشی که این مطالب رو به صورت رایگان در اختیار مردم میزاره قدردانی کرد. چند روز پیش با یکی از شماره های تبلیغات لوله بازکنی برچسب های روی دیوار خونمون تماس گرفتم که هیچ راهنمایی نکرد

    1. سلام دوست عزیز
      خیلی ممنون برای لطف شما.
      خوشحالیم که مطالب این مقاله برای شما مفیده بوده است.

  3. با سلام، وقتی قاشق و چاقو در فاضلاب حمام افتاد چطوری و با چه ذوشی میشه اون رو بیرون آورد

    1. سلام دوست عزیز
      اگر اجسامی که می فرمایید داخل چاه افتاده و با مفتول یا میله خارج نمی شوند، احتمالا باید آن را با فنر زدن خارج کنید.

  4. با سلام وممنون از سایت خوبتان . لوله فاضلاب سرویس بهداشتی منزل لوله فشار قوی است که داخل لوله چدنی بعد از بازسازی قرار گرفته است . متاسفانه بعد از بازسازی متوجه شدیم که لوله چدنی جرم زیادی به خود می گیرید وگاهی باعث انسداد ودیر رفتن آب می شود . یکبار از اسید استفاده کردیم که خیلی خوب شد . ولی به مرور همان مشکل در حال ایجاد شدن است . به خاطر آب بندی لوله فشار قوی به چدنی ترس باز شدن آببندی وچسب در مواقع استفاده از اسید می رود . خواهشمند است راهنمایی بفرمایید . آیا استفاده از ترکیب نوشابه وسرکه وجوش شیرین به خاطر بی ضرر بودن هراز چند گاهی مشکل را حل می کند با تشکر

    1. سلام دوست عزیز
      به طور کلی استفاده زیاد و مداوم از روش باز كردن لوله فاضلاب با اسید ممکن است مشکلاتی در آینده ایجاد کند. به همین دلیل بهتر است از روش باز كردن لوله فاضلاب با جوش شیرین و سرکه یا نوشابه استفاده کنید که در این مطلب به آن اشاره شد. ترکیب این دو ماده، یک شوینده مناسب ایجاد می کند که در مقایسه با مواد لوله بازکن موجود در بازار، آسیب های کمتری به همراه دارد. البته در نظر داشته باشید که استفاده از این روش برای باز كردن لوله فاضلاب توالت فقط برای گرفتگی های ساده و ارگانیک موثر است. و برای گرفتگی ناشی از افتادن اشیا، خاک یا شن داخل فاضلاب توالت موثر نیست.

  5. عبدالصمد تابش

    سلام
    چاه فاضلاب منطقه ما منفذ دار هستن باید اب جذب زمین بشود چندین سال میشه مشکل جذب اب فاضلاب چاه نداشتیم الان مدت یکسال میشه چاه پر میشه و احتمالا منافذ چاه بخاطر چربی گرفته شدن لطفا جهت باز شدن مجدد چاه چکار کنیم ؟
    ارادت تابش

    1. سلام دوست عزیز
      اگر مشکل شما با استفاده از روش های خانگی ذکر شده در مقاله یا استفاده از محلول های لوله بازکن برطرف نشده است، توصیه می کنیم به افراد متخصص در این حوزه مراجعه کنید.

    1. سلام دوست عزیز
      استفاده از ترکیب نمک و سرکه روشی موثر برای از بین بردن چربی های داخل لوله فاضلاب است.
      برای این کار یک سوم پیمانه نمک را داخل سینک ریخته و سپس یک سوم پیمانه سرکه داخل سینک بریزید. برای یک ساعت شیر آب را باز نکنید. سپس آب داغ را با فشار باز کرده تا گرفتگی لوله برطرف شود.
      اگر با این روش مشکل شما برطرف نشد، باید از محلول های لوله بازکن استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *