ترمیم مو به روش HRT نخستین روش استاندارد ترمیم مو در دنیاست. در روش HRT برخلاف روش‌های کاشت موی طبیعی، از موهای سر یا بدن خود بیمار استفاده نمی‌شود. بلکه در این روش از فیبرهای مصنوعی با ظاهر و ساختاری مشابه موی فرد استفاده می‌شود که البته رشد نمی‌کنند. بنابراین نتیجه‌ی روش HRT مانند کلاه‌گیسی است که درون پوست شما کار شده باشد. در ادامه با ما در مجله اینترنتی لی‌لی‌مگ همراه باشید تا شما را با مزایا، معایب، عوارض و هزینه کاشت مو به روش HRT آشنا کنیم.

ترمیم مو به روش HRT چیست؟ مزایا، معایب و هزینه
معرفی ترمیم مو به روش HRT از روشهای جدید ترمیم مو

کاشت مو به روش HRT چیست؟ 

ریزش مو یکی از مشکلات جدی در بین افراد جامعه است. معمولا افرادی که با این مشکل مواجه می‌شوند در گام اول به دنبال داروها و محلول‌های تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو می‌روند. این روش‌ها در بسیاری از موارد درمان قطعی برای ریزش مو و طاسی سر نیست و فرد در نهایت مجبور است به سراغ کاشت موی سر برود. پیش نیاز اصلی برای روش‌های کاشت طبیعی مو، داشتن بانک موی مناسب است. اما به گفته محققان 50% از افراد متقاضی کاشت مو بانک موی مناسبی ندارند. به همین دلیل استفاده از روش‌های جایگزین نظیر روش‌های ترمیم مو به این افراد توصیه می‌شود که یکی از مشهورترین آنها روش HRT است.

کاشت مو به روش HRT در واقع یک روش پیوند مو نیست و به همین دلیل نباید آن را در کنار روش‌های کاشت موی طبیعی نظیر روش FUT، روش FIT، روش SUT یا روش ترکیبی کاشت مو قرار داد. در حقیقت روش HRT یک عمل ترمیم مو است و در آن خبری از برداشت گرافت‌های مو از ناحیه بانک موی سر و سپس کاشت آنها در نواحی طاسی نیست. در ترمیم مو به روش HRT پس از بررسی جنس و رنگ موهای بیمار، یکسری موهای مصنوعی تهیه شده و در نواحی طاسی سر اضافه می‌شود. این روش در بسیاری از کشورهای دنیا وجود دارد و بهترین روش ترمیم مو محسوب می‌شود. با این وجود کاشت مو به روش HRT مشکلات و محدودیت‌هایی دارد که از جمله آن می‌توان به غیرطبیعی بودن موها، رشد نکردن موهای ترمیم شده و عمر پایین موهای مصنوعی اشاره کرد. در ادامه شما را با نحوه ترمیم مو به روش HRT و مزایا و معایب آن آشنا می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

کاشت مو به روش HRT چیست؟
آشنایی با کاشت مو اچ ار تی HRT

افراد متقاضی مناسب برای روش HRT چه کسانی هستند؟

ترمیم مو به روش HRT یک روش مناسب برای همه‌ی بیمارانی است که به هر دلیلی نمی‌توانند یا تمایل ندارند از روش‌های کاشت موی طبیعی استفاده کنند. این روش یک انتخاب مناسب و عالی برای کسانی است که از ریزش مو ناشی از بیماری‌های خودایمنی، طاسی کامل با الگوی مردانه، بیماری آلوپسی و سوختگی رنج می‌برند. همچنین ترمیم مو به روش HRT برای افرادی که بانک موی مناسبی ندارند و نمی‌توان گرافت‌های طبیعی مو از سر آنها استخراج کرد، مناسب است. این افراد می‌توانند با استفاده از روش HRT به موهایی پرپشت و با ظاهری نسبتا طبیعی دست یابند.

در این رابطه ویدئوی زیر را مشاهده کنید:

در صورت تمایل می‌توانید صوت این ویدئو را جداگانه بشنوید:

به علاوه داشتن تمامی شرایط زیر برای کسانی که تصمیم به کاشت مو به روش HRT دارند، ضروری است:

  • سن بین 25 تا 65 سال
  • نداشتن التهاب یا هرگونه بیماری پوستی در پوست سر
  • نداشتن آلرژی یا حساسیت
  • بیمار مشکلی برای ترمیم دوره‌ای موها نداشته باشد.
افراد متقاضی مناسب برای روش HRT چه کسانی هستند؟
کاندیدای مناسب روش HRT در کاشت مو

نحوه انجام کاشت مو به روش HRT

در کاشت مو به روش HRT به جای استفاده از بانک موی طبیعی، از یک گرافت خاص شبیه به پوست استفاده می‌شود که مانند لایه‌ای ظریف و مجازی از پوست سر عمل می‌کند. به این نوع از گرافت مصنوعی در اصطلاح گرافت‌های ترانس‌درمال گفته می‌شود. گرافت ترمیم موی ترانس‌درمال یک ردیف از گرافت‌های پوستی از جنس پلیمر است. ضخامت این گرافت حدودا 0.35 میلی‌متر است و به شکل یک غشای بسیار نازک، نفوذپذیر به هوا و حامل تار مو بر روی سر پیوند زده می‌شود. این گرافت از یکسری فیبر مصنوعی مشابه تار مو تشکیل شده است. برای این که فیبرها پس از اضافه شدن به سر تا حد امکان طبیعی جلوه کند، باید از نظر ساختار با سایر موهای سر همخوانی داشته باشند. به همین دلیل در جلسه اول مشاوره موهای سر با اسکن‌های دیجیتالی بررسی شده و ویژگی‌های آن از نظر رنگ، ضخامت، حالت و … مشخص می‌شود. در ادامه با استفاده از نتایج این تست، گرافت یا پوسته‌ی روش HRT مطابق با اندازه ناحیه طاسی یا کم‌پشتی بیمار تهیه می‌شود به طوری که فیبرهای مصنوعی آن از نظر رنگ، بافت، تراکم و جعد کاملا با موهای طبیعی همخوانی داشته باشد.

در روز ترمیم مو به روش HRT، ابتدا ناحیه طاسی یا کم‌پشتی سر تمیز و لایه‌برداری می‌شود تا برای چسباندن گرافت ترانس‌درمال آماده شود. سپس گرافت روی پوست سر قرار گرفته و به کمک یک محلول نگهدارنده روی پوست سر می‌چسبد. در این مرحله متخصص موهای ترمیمی را به تناسب جهت رویش موهای موجود، سن و پرپشتی موها به شکلی حالت می‌دهد که پس از 3 تا 6 هفته عملا به بخشی از بدن تبدیل شود. لازم به ذکر است که ترمیم مو به روش HRT فقط در یک جلسه و به سرعت انجام می‌گیرد و در صورتی که گرافت ترانس‌درمال با دقت و مهارت لازم در جای خود قرار داده شود، اصلا بر روی سر قابل تشخیص نخواهند بود و ظاهری کاملا طبیعی ایجاد خواهد کرد. بنابراین یکی از فاکتورهای مهم برای موفقیت در ترمیم مو به روش HRT، مراجعه به بهترین کلینیک و متخصص است. برای یافتن بهترین مرکز کاشت و ترمیم مو می‌توانید از مطلب ما با موضوع بهترین دکتر کاشت مو کمک بگیرید.

نحوه انجام کاشت مو به روش HRT
ترمیم مو به روش HRT چگونه انجام می شود

هزینه کاشت مو به روش HRT چقدر است؟

هزینه کاشت مو به روش HRT به عوامل مختلفی نظیر تجربه و تخصص پزشک و کادر تیمی وی، میزان کم پشتی و طاسی سر، تعداد فیبر‌های مورد نیاز برای کاشت، هزینه‌های جانبی و مراقبتی و … بستگی دارد. در مجموع هزینه کاشت مو به روش HRT حدود دو تا سه برابر بیشتر از روش‌های کاشت موی طبیعی نظیر روش FUT، روش FIT و … است. به علاوه موهای ترمیم شده در این روش دائمی نیستند و طول عمر مشخصی دارند. بنابراین شما بعد از یک دوره مشخص باید مجددا به کلینیک کاشت مو مراجعه کرده و ترمیم مو را تکرار کنید. به همین دلیل بسیاری از بیماران روش‌های طبیعی کاشت مو را به ترمیم مو به روش HRT ترجیح می‌دهند.

هزینه کاشت مو به روش HRT چقدر است؟
هزینه ترمیم مو به روش HRT

مزایای ترمیم مو به روش HRT

مهمترین مزیت ترمیم مو به روش HRT نسبت به سایر روش‌های ترمیم مو این است که در این روش از گرافت‌های خاصی استفاده می‌شود. این گرافت‌ها در مقایسه با فیبرهای مصنوعی در کلاه گیس‌ها و سایر روش‌های قدیمی ترمیم مو به مراقبت کمتری نیاز داشته و دوام بالاتری دارند. به علاوه روش HRT یک روش غیرجراحی است و در نتیجه بسیاری از عوارض جانبی کاشت مو با روش‌های جراحی در آن دیده نمی‌شود. سایر مزایای کاشت مو به روش HRT شامل موارد زیر است:

مزایای ترمیم مو به روش HRT
مزایای کاشت مو به روش HRT

معایب کاشت مو به روش HRT

شوک ریزش مو یکی از مهمترین عوارض و معایب کاشت مو به روش HRT است. شوک ریزش مو به این معناست که پس از عمل ترمیم مو، موهای سر به صورت ناگهانی ریزش کرده و کم‌پشت می‌شود. البته این موضوع معمولا موقتی خواهد بود. در کنار این موضوع، خارش پوست سر هم یکی دیگر از عوارض ترمیم مو به روش HRT است. در این مورد باید کمی صبور باشید و از خاراندن پوست سر پرهیز کنید. برای کاهش این عارضه‌ی موقتی می‌توانید پوست سر را کمی مرطوب کنید. سایر معایب کاشت مو HRT شامل موارد زیر است:

معایب کاشت مو به روش HRT
عوارض کاشت مو به روش HRT

سوالات متدوال درباره ترمیم مو به روش HRT

آیا خانم‌ها هم می‌توانند از ترمیم مو به روش HRT استفاده کنند؟

خانم‌هایی که به هر دلیلی دچار ریزش مو می‌شوند، در گام اول می‌توانند از روش‌های کاشت موی طبیعی استفاده کنند. کاشت مو در زنان کاملا مشابه کاشت مو در آقایان است و هیچ تفاوتی ندارد. اما در صورتی که به دلیل نداشتن بانک موی مناسب یا سایر عوامل کاشت مو برای خانم‌ها امکان‌پذیر نباشد، می‌توان از روش‌های ترمیم مو نظیر ترمیم مو به روش HRT استفاده کرد. البته همانطور که گفتیم این روش از نظر هزینه چندان به صرفه نخواهد بود.

دوران بهبودی در کاشت مو به روش HRT چقدر است؟

به محض پایان یافتن جلسه کاشت مو به روش HRT، شما می‌توانید نتیجه عمل و شکل خط موی جدید خود را ملاحظه کنید. هر چند ممکن است در این مرحله موها به اندازه کافی پرپشت به نظر نرسد که این موضوع به دلیل وجود قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست سر است. پس از برطرف شدن این مساله، نتیجه نهایی ترمیم مو به روش HRT قابل مشاهده است. در نظر داشته باشید که ترمیم مو به این روش در مقایسه با روش‌های جراحی کاشت مو نیاز به مراقبت کمتری دارد. شما پس از ترمیم مو به روش HRT می‌توانید همانند گذشته به حمام، فعالیت‌های ورزشی، استخر، سونا و … رفته و همچنین برای موهای ترمیم شده از سشوار، رنگ، فر، ژل و … استفاده کنید.

آیا در روش کاشت مو HRT سر باید به طور کامل تراشیده شود؟

به طور کلی بهتر است گرافت‌های مصنوعی در کاشت مو به روش HRT بر روی سطح کاملا تراشیده از پوست سر چسبانده شود تا ماده پایه آن حالت نامرئی داشته باشد. با این کار این ماده از نظر ظاهری بر روی پوست سر مشخص نیست و در عین حال موجب ناراحتی و زحمت برای فرد نمی‌شود. معمولا تراکم موها در ناحیه‌ای از پوست سر که سیستم موهای ترمیمی برای آن طراحی شده است، خیلی پایین است و تراشیدن موهای آن ناحیه قطعا نمی‌تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش تراکم موها داشته باشد. علاوه بر آن وقتی شما از سیستم ترمیم مو استفاده می‌کنید، دیگر کسی متوجه طاسی و کم‌پشتی موهای شما نخواهد شد.

آیا در روش کاشت مو HRT سر باید به طور کامل تراشیده شود؟
آیا در کاشت مو روش HRT سر باید تراشیده شود؟

طول عمر موهای ترمیمی در پروتز مو به روش HRT چقدر است؟

یکی از مهمترین مشکلات کاشت مو به روش HRT، موقتی بودن آن است. زیرا الیاف موی مصنوعی ریشه‌ی زنده زیر پوست سر ندارند و به همین جهت دائمی نخواهند بود. حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از این الیاف معمولا یک سال پس از کاشت بیرون می‌آیند. در نهایت عمر مفید موها در روش HRT به طور متوسط 2 سال است و پس از این دوره باید برای ترمیم مجدد اقدام کنید. از آنجایی که فیبرهای مصنوعی تا حدودی گرانتر از کاشت موی نرمال هستند، اگر روش الیاف مصنوعی را انتخاب کنید، مجبوربد هزینه بیشتری را پرداخت کنید. به علاوه بسیاری از متخصصان معتقدند که چند بار استفاده از روش‌های ترمیم مو باعث می‌شود که دیگر نتوان برای فرد از روش‌های کاشت موی طبیعی استفاده کرد.

آیا بهترین روش ترمیم مو HRT است؟

در حال حاضر روش HRT به عنوان بهترین روش استاندارد برای ترمیم موهای سر شناخته می‌شود. اما همان طور که تاکید شد، این روش به هیچ عنوان یک روش کاشت مو نیست و در مقایسه با روش‌های کاشت موی طبیعی مشکلات فراوانی دارد. به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم که اگر به دنبال درمان مشکل طاسی یا کم‌پشتی موهای سر هستید، روش‌های کاشت موی طبیعی را اولویت قرار دهید. در کنار این روش می‌توان از روش PRP هم نام برد. روش PRP با تزریق پلاسمای غنی شده صورت می‌گیرد و در واقع نوعی روش برای تحریک موها برای رشد مجدد است (منبع).

آیا بهترین روش ترمیم مو HRT است؟
آشنایی با کاشت موی مصنوعی به روش HRT

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ترمیم مو به روش HRT، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت می‌کنیم:

سخن پایانی درباره کاشت مو HRT

کاشت مو HRT یکی از روش‌های غیرجراحی برای درمان ریزش مو است (اطلاعات بیشتر) و معمولا در مواردی پیشنهاد و استفاده می‌شود که کاشت موی طبیعی با روش‌های FUT، FIT یا سایر روش‌ها امکان‌پذیر نباشد. این روش برای افرادی که بانک موی مناسبی برای انجام کاشت موی طبیعی ندارند، می‌تواند روش مناسبی باشد. اما در صورتی که شخص از بانک موی مناسبی برخوردار باشد، انجام کاشت موی طبیعی مسلما از لحاظ مزایا و هزینه کاشت مو قابل قیاس با موی مصنوعی از هر نوع و هر روشی نخواهد بود. در این مطلب تلاش کردیم شما را با مزایا و معایب کاشت مو HRT آشنا کنیم. در پایان منتظر سوال‌ها و نظرهای شما همراهان عزیز درباره این روش هستیم.

2 پاسخ

  1. سلام
    آیا استفاده از روش ترمیم hrt به پیازهای موهایی که الان روی سرم دارم، آسیب میزنه؟ چون من موهای سرم کم پشته و میخوام برای پر شدن سرم از این روش استفاده کنم
    یک سوال دیگه هم دارم. موهایی که در این روش به سر اضافه میشه آیا مثل موهای طبیعی بادوام هستش یا با شونه زدن ممکنه بریزه؟

    1. سلام دوست عزیز
      موهایی که در روش ترمیم اچ ار تی به سر اضافه می شوند، کاملا همرنگ و مشابه موهای طبیعی سر شما هستند. به علاوه نتیجه نهایی ترمیم نیز کاملا با خط رویش و فرق سر همخوانی داشته و طبیعی است. لازم به ذکر است که ترمیم مو اچ ار تی هیچ گونه عوارضی ندارد و به پیاز سایر موهای شما آسیب نمی زند. همچنین موهای ترمیمی کاملا مقاوم و بادوام هستند و با شونه زدن مشکلی برای آنها ایجاد نمی شود. البته بافت ترمیمی عمر مشخصی داشته و پس از مدتی نیاز به تجدید خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *