کاشت مو به روش Micro FIT یا میکروفیت یکی از جدیدترین روشهای کاشت مو است که به عنوان یک روش پیوند موی بسیار ظریف و دقیق شناخته میشود. این روش بسیار شبیه به روش FIT است و با ابزارکهای بسیار ظریف با دقتی در سطح میکرو انجام میشود. در حقیقت تولید ابزارهایی با چنین دقتی به معنای انقلابی در زمینهی کاشت مو محسوب میشود که موفقیت عمل کاشت مو را بیشتر از آنکه به جراح واگذار کند، به دقت مکانیزم برداشت وابسته کرده و خطاهای احتمالی و انسانی جراح را تا حد ممکن کاهش میدهد. در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا شما را با کاشت مو به روش Micro FIT بیشتر آشنا کنیم.
کاشت مو به روش Micro FIT چیست؟
کاشت مو به روش Micro FIT یا MFIT (Micro Follicular Isolation Technique) یا Micro FUE یکی از جدیدترین روشهای کاشت موی طبیعی است. طبق ادعای متخصصان کاشت مو، نتیجهی کاشت با این روش یک رویش کاملا طبیعی و مطابق با رویشگاههای پوستی با ظاهری طبیعی است که کاملا منطبق با پوست سر بیمار میباشد. در این روش از ابزارهای پیشرفته و دقیق برای استخراج واحدهای فولیکلولی استفاده میشود و به همین دلیل در کاشت مو Micro FIT خطاهای احتمالی ناشی از خستگی یا بیدقتی جراح به حداقل رسیده و احتمال کاشت موفق و یکدست موها خیلی بیشتر از قبل خواهد بود. از طرفی روش Micro FIT دقت و ظرافت بسیار بالایی دارد و در نتیجه میتوان از آن برای کاشت ریش و سبیل و کاشت ابرو هم استفاده کرد. به علاوه این روش یک گزینهی عالی برای افرادی است که بانک موی ضعیفی در ناحیه سر دارند. این افراد میتوانند با استفاده از این روش و برداشت مو از سایر نقاط بدن مثل سینه یا ریش یک کاشت موی نسبتا موفق داشته باشند. برای آشنایی بیشتر با پیوند مو از سایر نقاط بدن به سر میتوانید به مقاله لیلیمگ با عنوان کاشت مو به روش BHT مراجعه کنید.
روش Micro FIT از نظر تکنیک یکی از انواع توسعه یافتهی کاشت مو به روش FUE یا روش FIT محسوب میشود. با این تفاوت که در این روش از دستگاههای دقیق و ظریفی استفاده میشود و به همین جهت یک پیشوند “میکرو” به آن اضافه شده و روش میکرو FIT نامیده میشود. برای آشنایی بیشتر با روشهای مختلف بهترین و جدیدترین روشهای پیوند موی طبیعی میتوانید مقاله ما با موضوع جدیدترین روش کاشت مو را مطالعه بفرمایید. اما در ادامه شما را با جزئیات کاشت مو به روش Micro FIT آشنا میکنیم.
مراحل کاشت مو به روش Micro FIT
مراحل کاشت مو به روش MFIT مشابه سایر روشها به سه بخش برداشت فولیکولها، آماده سازی فولیکولها و در نهایت مرحله کاشت فولیکولهای مو در ناحیه پیوندی تقسیم میشود. در واقع تنها تفاوت روش Micro FIT با روش FIT در ابزارهای استفاده شده در این روش است که دقت و ظرافت بالاتری دارند. در ادامه با مراحل این روش آشنا شوید:
مرحله اول کاشت مو Micro FIT: برداشت فولیکولها
در ابتدا ناحیه بانک مو (پشت سر یا پشت گوشها) با تزریق دارو به صورت موضعی بیحس میشود. سپس با استفاده از یک دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری سوراخهایی به قطر 0.6 تا 0.9 میلیمتر در ناحیه بانک مو ایجاد شده و واحدهای فولیکولی مو از بافت پوست سر جدا میشوند. در ادامه این واحدهای فولیکولی (حاوی یک یا دو تار مو) به یک محلول مخصوص منتقل میشوند. این فرآیند باید هزاران مرتبهی دیگر تکرار شده تا فولیکولهای مورد نیاز برداشت شود.
وجه تمایز روش Micro FIT با روش FIT در استفاده از دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری است. این ابزار مزایای زیر را نسبت به ابزارهای روش FIT دارد:
- با استفاده از ابزار روش Micro FIT میتوان سوراخهایی با قطر مختلف ایجاد کرد. اما ابزار روش FIT فقط میتواند سوراخی با قطر ثابت ایجاد کند.
- ابزار روش Micro FIT قابلیت چرخش داشته و عملکرد آن مشابه یک دریل مینیاتوری است. به همین دلیل این ابزار راحتتر میتواند در پوست نفوذ کند.
- در روش Micro FIT نیازی به استفاده از پنس برای خارج کردن فولیکولها از سوراخهای ایجاد شده نیست. زیرا ابزارهای این روش فولیکول را به کمک نیروی مکشی خارجی میکنند.
مرحله دوم کاشت مو Micro FIT: آماده سازی گرافتها
فولیکولهای برداشت شده در روش MFIT بلافاصله در یک محلول مخصوص قرار میگیرند. در این مرحله و همزمان با برداشت فولیکولها، یک تیم دیگر فولیکلولهای استخراج شده را زیر میکروسکوپ بررسی کرده و فولیلکولهای مناسب را برای کاشت مشخص میکند. گاهی اوقات در مرحلهی آمادهسازی باید تغییراتی در گرافت ایجاد کرد که در صورت نیاز در همین مرحله صورت میگیرد. البته عمده فولیکولهای استخراج شده در روش Micro FIT نیازی به ترمیم و تغییر ندارند.
مرحله سوم کاشت مو Micro FIT: کاشت فولیکولها
کاشت فولیکولها مرحلهی پایانی در روش Micro FIT است. فرآیند کاشت در تمام روشها از روش سنتی FUT تا جدیدترین روش کاشت مو، یعنی کاشت مو با ربات ARTAS، تقریبا مشابه است. در این مرحله جراح سوراخهای ظریفی را در ناحیه گیرنده ایجاد کرده و فولیکولهای مو را با دقت و ظرافت بالا در این سوارخها میکارد (اطلاعات بیشتر). قرار دادن فولیکولها در سوراخها میتواند به کمک انبرک یا هولدر دستگاه انجام شود که بستگی به انتخاب و مهارت جراح دارد. اگر جراح مهارت کافی داشته باشد، هردوی این ابزارها به یک اندازه موثرند و نتیجهی کاشت مو در آنها تفاوتی نخواهد داشت.
مزایا و معایب کاشت مو به روش Micro FIT
کاشت مو Micro FIT یکی از انواع تکنیکهای کاشت مو با برداشت واحد فولیکولی است. در واقع میتوان این روش را به نوعی یک روش ارتقا یافته برای تکنیک FIT نامید. به همین دلیل در این روش مزایای تکنیک برداشت واحد فولیکولی تقویت شده و معایب این تکنیک تا حدودی کاهش یافته است. در ادامه با مزایا و معایب این روش همراه شوید:
مزایای روش Micro FIT
- بدون جراحی: روش Micro FIT مشابه سایر روشهای برداشت فولیکولی بدون جراحی تهاجمی صورت میگیرد. به همین دلیل هیچگونه خونریزی، بخیه و جای زخم وسیع در این روش وجود ندارد. در واقع این روش به اندازهای کمتهاجمی و کم خطر است که به روش کاشت مو بدون جراحی مشهور شده است.
- عوارض جانبی پایین: همانطور که گفته شد، روش Micro FIT با استفاده از پانچهای ظریف صورت گرفته و به همین دلیل احتمال بروز عوارض جانبی نظیر درد، اسکار، خطوط زخم دائمی و عفونت به صورت چشمگیری کاهش مییابد.
- دوره نقاهت کوتاه: دوره بهبود ناحیه گیرنده و ناحیه برداشت مو در روش Micro FIT نسبت به روش برداشت نواری و سایر روشهای برداشت واحد فولیکولی کوتاهتر است. به طوری که شما میتوانید خیلی سریع به روال عادی زندگی برگشته و حتی فعالیتهای سنگین را هم آغاز کنید.
- انعطاف پذیری بالای روش: به دلیل ظرافت بالای ابزارها در روش Micro FIT، با این روش میتوان از ناحیه ریش، سینه و پشت هم به عنوان بانک مو استفاده کرد. به علاوه امکان کاشت ابرو و کاشت ریش و سبیل با این روش وجود دارد.
- مناسب برای افراد با پوست سر سفت: یکی از محدودیتهای کاشت مو به روش FUT این است که افراد با پوست سر سفت در ناحیه بانک مو نمیتوانند از این روش استفاده کنند. اما کاشت مو به میکرو FIT این محدودیت را ندارد و افراد با پوست سر سفت هم میتوانند از آن استفاده کنند.
- کیفیت گرافتها: با استفاده از روش Micro FIT میتوان فولیکولهای مو که نسبت به ریزش مقاوم هستند را با دقت و ظرافت بهتری از ناحیه بانک مو استخراج کرد. به همین دلیل کیفیت گرافتها در روش Micro FIT نسبت به سایر روشهای برداشت واحد فولیکولی بالاتر است. اما همچنان کیفیت گرافتهای این روش نسبت به کاشت مو FUT پایینتر است.
- کاهش خطاهای جراحی: به طور کلی در تمام روشهایی که از تکنیک FIT استفاده میشود، دو خطای اصلی شایع است: یکی برداشت ناقص و دیگری دفن شدن فولیکول. مورد اول زمانی رخ میدهد که سوراخهای ایجاد شده به اندازهی کافی عمیق نباشد و تمام بخشهای فولیکول استخراج نشود. دفن شدن فولیکولها هم زمانی رخ میدهد که پانچ باعث فرو رفتن فولیکول به لایههای عمیقتر پوست شود. در Micro FIT به دلیل استفاده از پانچهایی با اندازههای درصد وقوع این خطاها بسیار کاهش یافته است. به طور کلی خطاهای جراحی در روش Micro FIT کمتر از روش FIT و بیشتر از روش FUT است.
معایب روش Micro FIT
- کیفیت پایینتر گرافتها نسبت به روش FUT: گرافتها در روش Micro FIT مشابه سایر روشهای برداشت فولیکولی نظیر کاشت مو FIT یا روش SUT از منطقهای وسیعتر از بانک موی سر برداشت میشوند تا خطر ایجاد اسکار به صفر برسد. به همین دلیل احتمال برداشت موهای حساس به ریزش بیشتر میشود. بنابراین کیفیت گرافتها در این روش نسبت به روش برداشت نواری پایینتر است.
- احتمال آسیب دیدن فولیکولها: مراحل برداشت، آمادهسازی و کاشت گرافتها در ناحیه پیوند مو به روش Micro FIT بسیار وقت گیر است. همین موضوع باعث میشود تا فولیکولها پس از استخراج زمان بیشتری خارج از بدن بمانند و به همین جهت احتمال آسیب رسیدن به آنها بیشتر است.
- محدودیت برداشت گرافت: همانطور که اشاره شد، کاشت مو به روش Micro FIT فرآیندی زمانبر است و به همین دلیل تعداد محدودی گرافت را میتوان در یک جلسه استخراج کرد. بنابراین برای رسیدن به تراکم بالا یا کاشت مو در افراد با طاسی وسیع، سایر روشها پیشنهاد میشود.
سوالات متدوال درباره کاشت مو Micro FIT
کاندیدای مناسب کاشت مو به روش Micro FIT کیست؟
آقایان و خانمهایی که از مشکل ریزش مو و طاسی سر رنج میبرند، میتوانند با صلاحدید متخصص از کاشت مو به روش Micro FIT استفاده کنند. از این روش میتوان برای اولین کاشت مو یا برای ترمیم کاشت موهای قبلی استفاده کرد. البته ذکر این نکته ضروری است که پیش از کاشت مو، ابتدا باید دلیل ریزش مو و طاسی مشخص شود. در شرایطی که طاسی ناشی از ریزش موی ارثی (آلوپسی آندروژنی)، طاسیهای ناشی از آسیب، سوختگی و اختلال وسواس موکنی باشد، میتوان از روشهای کاشت مو مثل روش Micro FIT استفاده کرد. در طرف مقابل افراد با شرایط زیر کاندیدای مناسبی برای کاشت مو میکرو FIT نیستند:
- آقایان زیر 25 سال که الگوی ریزش موی آنها تثبیت نشده است
- ریزش موی پراکنده با الگوی نامشخص (DUPA)
- مبتلایان به دیابت
- مبتلایان به فشار خون کنترل نشده
- مبتلایان به عفونتهای ویروسی (مثل هپاتیت و HIV)
برای آشنایی بیشتر با سن مناسب کاشت مو، شما را به شنیدن توضیحات زیر از زبان دکتر کاشت مو دعوت میکنیم:
در صورت تمایل میتوانید صوت این ویدئو را جداگانه بشنوید:
هزینه کاشت مو به روش Micro FIT چقدر است؟
هزینه کاشت مو به عواملی همچون مهارت پزشک، کادر جراحی، میزان موهای ریخته شده، روش کاشت مو، مدت زمان انجام کاشت مو، مقدار گرافت برداشت شده و کاشت شده بستگی مستقیم دارد. از آنجایی که کاشت مو به روش MFIT یک روش انحصاری و کاملا مدرن است، تعداد معدود و اندکی جراح کاشت مو وجود دارد که میتوانند این روش را با بهترین نتیجه انجام دهند. این مسئله باعث شده که هزینه انجام این روش بالاتر از سایر روشهای کاشت مو باشد. این هزینه ممکن است در برخی کلینیکها بین 7 تا 9 میلیون تومن و در مواردی بین 10 تا 15 میلیون تومن باشد. برای آشنایی بیشتر با معیارهای قیمت کاشت مو میتوانید به مقاله لیلیمگ با عنوان هزینه کاشت مو مراجعه کنید.
آیا کاشت مو به روش میکرو FITبدون تراشیدن سر انجام میشود؟
برای کاشت مو بدون تراشیدن سر از روش خاصی به نام روش U-FIT یا FIT نامحسوس استفاده میشود. این تکنیک از روشهای جدید کاشت مو است که در تعداد اندکی از کلینیکهای کاشت مو صورت میگیرد. البته این روش برای همهی متقاضیان کاشت مو مناسب نیست. به همین جهت برای تشخیص اینکه این روش برای شما مناسب است یا نه، حتما باید در یک جلسه مشاوره شرکت کرده و وضعیت موی شما از نزدیک مورد بررسی قرار گیرد (اطلاعات بیشتر).
تفاوت کاشت مو میکرو FIT با روش SUT چیست؟
کاشت مو به روش SUT یا SAFER روشی قدیمیتر نسبت به کاشت مو میکرو FIT است. در این روش از دستگاه برای استخراج واحدهای فولیکی استفاده میشود که از نظر ظرافت و دقت نسبت به ابزار مینیاتوری در روش Micro FIT ضعیفتر است. به همین دلیل روند بهبودی در روش SUT طولانیتر از روش Micro FIT خواهد بود. به علاوه ظاهر موهای کاشته شده و نتیجه عمل کاشت مو در روش MFIT بهتر خواهد بود.
آیا روش Micro FIT جدیدترین روش کاشت مو است؟
خیر. در حال حاضر کاشت مو با ربات اتوماتیک ARTAS جدیدترین روش کاشت مو در دنیا محسوب میشود. ربات ARTAS در حقیقت یک ربات دستیار است که در زمان برداشت فولیکولهای مو به جراح کمک میکند. این ربات پیش از شروع برداشت، ابتدا نقشهای از فولیکولهای مو در ناحیه بانک مو آماده کرده و بعد از بررسی دقیق زوایا، جهتگیریها، تراکم و کیفیت تمام گرافتها، عملیات برداشت را شروع میکند. در نتیجه با استفاده از این روش میزان خطا کاهش یافته و کیفیت گرافتهای برداشتی افزایش مییابد. البته استفاده از ربات ARTAS به دلیل محدودیت واردات در ایران متدوال نیست. به همین دلیل میتوان کاشت مو به روش Micro FIT را جدیدترین روش کاشت مو در ایران دانست.
تفاوت کاشت مو به روش میکرو FIT با روش ARTAS چیست؟
تفاوت اساسی دو تکنیک در این است که متخصص در روش Micro FIT فولیکولها را به صورت دستی و به کمک یک ابزار ظریف استخراج میکند. اما در کاشت مو با ربات ARTAS فرآیند استخراج فولیکولها به کمک ربات صورت میگیرد و به همین دلیل سرعت کار در این روش تقریبا دو برابر روش Micro FIT است. در طرف مقابل روش ARTAS سه ضعف مهم نسبت به کاشت مو Micro FIT دارد که شامل موارد زیر است:
- افراد با موهای نازک، بلوند، کمرنگ و سفید کاندید مناسبی برای روش ARTAS نیستند. زیرا برای تشخیص فولیکولهای مو توسط ربات، باید بین رنگ پوست و رنگ موها تفاوت زیادی باشد.
- در روش ARTAS بهترین فولیکولهای مو انتخاب و استخراج میشوند. ولی به دلیل استفاده از سیستم رباتیک، آسیب به فولیکلولهای مو پس از برداشت و انتقال در این روش بیشتر از روش Micro FIT است.
- روش ARTAS هزینهی به مراتب بیشتری نسبت به روش Micro FIT دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کاشت مو به روش Micro FIT، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت میکنیم:
سخن پایانی درباره کاشت مو میکرو FIT
کاشت مو میکرو FIT یک روش جدید و موثر برای پیوند موی طبیعی است. این روش نسبت به سایر روشهای کاشت مو عوارض کمتری داشته و دوره بهبودی آن کمتر است. با این وجود مهمترین نکته برای موفقیت آمیز بودن نتیجه پیوند مو با این روش، مهارت و تجربهی جراح کاشت مو است. زیرا در نهایت این دست جراح است که باید فولیکلولهای مو را با مهارت لازم و با استفاده از ابزارهای پیشرفتهی میکروفیت استخراج کرده و در موقعیت مورد نظر بکارد. در پایان منتظر سوالها، نظرها و تجربههای شما درباره روش کاشت مو Micro FIT هستیم.