مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی استانبول یکی از مهمترین مراکز تاریخی ترکیه و یکی از مهمترین مناظر شهری با شش مناره‌ی باشکوه است. این مسجد با قدمت طولانی و با گنجینه‌های تاریخی خود، یکی از جاذبه‌های معماری و مذهبی مشهور استانبول محسوب می‌شود که البته همچنان به فعالیت خود به عنوان یک مسجد ادامه می‌دهد. در ادامه با ما در مجله اینترنتی لی‌لی‌مگ همراه باشید تا شما را با راهنمای کامل گردشگری مسجد سلطان احمد استانبول شامل تاریخچه، بخش‌های مختلف، آدرس و نحوه دسترسی آشنا کنیم.

مسجد سلطان احمد؛ راهنمای کامل مسجد آبی استانبول
همه چیز درباره مسجد سلطان احمد (Sultanahmet Camii)

چکیده‌ی مطالبی که در این مقاله می‌خوانید …

مسجد سلطان احمد دومین مسجد مشهور استانبول بعد از ایاصوفیه است. این مسجد به نام مسجد آبی هم شناخته می‌شود البته مردم استانبول فقط آن را به نام مسجد سلطان احمد می‌شناسند و لفظ مسجد آبی نامی است که توریست‌ها روی این مسجد گذاشتند. دلیل این موضوع رنگ آبی و زیبای کاشی‌های به کار رفته در این مسجد است که مهمترین ویژگی ظاهری آن محسوب می‌شود. جالب است بدانید که درون مسجد بیش از 20 هزار کاشی سرامیک استفاده شده است. این کاشی‌ها در منطقه‌ای به نام ایزنیک ساخته شده و نمایانگر اوج فرهنگ و معماری امپراتوری عثمانی هستند.

این مسجد توسط یکی از شاهان عثمانی به همین نام ساخته شد. سلطان احمد عثمانی در زمانی که فقط 19 سال سن داشت، دستور ساخت این مسجد عظیم را داد. فرمانی که با مخالفت شدید دولتمردان و مردم امپراتوری عثمانی مواجه شد. زیرا سلطان عثمانی به جای تامین مخارج ساخت مسجد از غنیمت‌های جنگی، هزینه‌های ساخت مسجد را از خزانه قرض گرفته بود. با این وجود کار ساخت مسجد در سال 1609 میلادی آغاز و در سال 1616 میلادی به پایان رسید. جالب است بدانید که مسجد باشکوه سلطان احمد در محل یکی از کاخ‌های امپراتوری بیزانس و روبروی مسجد ایاصوفیه و یک میدان اسب دوانی باستانی مربوط به امپراتوری روم ساخته شد. با توجه به اسناد موجود در کتابخانه‌ی کاخ توپکاپی، مراسم افتتاح مسجد در سال 1917 انجام گرفت. سلطان احمد چند ماه پس از افتتاح مسجد درگذشت و جسدش در بنایی در مجاورت مسجد به خاک سپرده شد. نکته‌ی جالب این که با توجه به مدارک ثبت شده، هزینه ساخت مسجد آبی بیش از 180 میلیون آقچه (واحد پول عثمانی) بود.

معمار مسجد سلطان احمد فردی به نام صدفکار محمد آقا بود که در سال 1606 میلادی به عنوان معمار اصلی دربار امپراتوری عثمانی برگزیده شد. صدفکار آخرین شاگرد سینان، مشهورترین معمار عثمانی بود و تمام تلاش و هنر خود را برای ساخت مسجدی باشکوه خرج کرد. او ترکیبی از معماری ایاصوفیه و آموزه‌های استادش سینان را برای معماری و ساخت مسجد سلطان احمد به کار گرفت. جالب است بدانید که صدفکار محمد آقا نیز بلافاصله پس از اتمام کار مسجد و در سال 1617 و تقریبا همزمان با سلطان احمد عثمانی فوت کرد. اما اثری که در استانبول به جا گذاشت، قرن‌ها مورد تحسین قرار گرفت. مسجد آبی به دلیل داشتن شش مناره مشهور است. به علاوه این مسجد یک گنبد بزرگ و زیبا و هشت گنبد کوچکتر هم دارد. البته مسجد آبی فقط به عنوان مکانی برای عبادت و نماز ساخته نشده بود، بلکه در این مجموعه‌ی بزرگ یک مدرسه عالی، یک مکتب‌خانه، یک بیمارستان، یک عمارت مخصوص آشپزخانه، یک بازار و یک مقبره برای خاندان سلطنتی وجود داشت. به علاوه در مجموعه‌ی مسجد یک اتاق هم وجود داشت که منجمان در آن اوقات نماز و سایر اوقات مهم در تقویم مسلمانان را محاسبه می‌کردند.

به طور کلی مسجد سلطان احمد یکی از جاذبه‌های استانبول است که هر گردشگری در سفر به این شهر باید از آن دیدن کند. برای آشنایی بیشتر با جزئیات این مسجد، مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.

این هم یک ویدیوی کوتاه و جالب درباره مسجد آبی استانبول (مسجد سلطان احمد)

آشنایی با مسجد سلطان احمد (Sultan Ahmed Mosque)

مسجد آبی استانبول (The Blue Mosque) یا مسجد سلطان احمد (به زبان ترکی Sultanahmet Camii) یک مسجد تاریخی در شهر استانبول است که شهرت بسیار زیادی دارد و یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های گردشگران و از مهم‌ترین نکات سفر به استانبول است. با این وجود مردم مسلمان استانبول هنوز بر روی فرش‌های قرمز و باشکوه این مسجد نماز می‌خوانند و یک مدرسه علوم دینی در اینجا دایر شده است. یکی از دلایل شهرت این مسجد، کاشی‌های آبی دست ساز است که دیوارهای داخلی مسجد را مزین کرده و شکوه و جلال مسجد را چند برابر کرده است. این مسجد یکی از بزرگترین مساجد ترکیه است و می‌تواند 10،000 نمازگزار را در خود جای دهد. در ادامه شما را با بخش‌های مختلف مسجد سلطان احمد استانبول آشنا می‌کنیم. اما قبل از آن بهتر است مختصری با تاریخچه این مسجد آشنا شوید.

تاریخچه مسجد سلطان احمد استانبول

پس از صلح امپراتوری عثمانی و سلطنت هابسبورگ در سال 1606 میلادی که به صلح زتسیتوتوروک (Zsitvatorok) مشهور است و همچنین از دست رفتن بخشی از امپراتوری عثمانی در خلال جنگ‌های بین سال‌های 1603 تا 1618 میلادی با ایران، سلطان احمد اول تصمیم گرفت تا مسجدی عظیم و باشکوه بنا کند تا دوباره شکوه و قدرت امپراتوری عثمانی را به نمایش بگذارد. البته سلطان احمد با توجه به شکست‌ها و ضررهای فراوانی که در طول جنگ‌ها داشت، مجبور شد برای ساخت این مسجد از خزانه وام بگیرد. سرانجام کار ساخت مسجد سلطان احمد در سال 1609 آغاز شد و فرآیند ساخت آن تا سال 1616 میلادی طول کشید. سلطان احمد که بسیار نگران به پایان رسیدن این مسجد بزرگ بود، اغلب خود درگیر روند کار می‌شد. او تنها یک سال پس از اتمام ساخت شاهکارش در سن 27 سالگی درگذشت. پیکر او به همراه همسر و سه پسرش در بیرون مسجد دفن شده است. مسجد آبی استانبول بر روی کاخ امپراتوری بیزانس بنا شده است و در مجاورت موزه ایاصوفیه استانبول و میدان باستانی هیپودروم یا میدان اسب دوانی استانبول قرار دارد. جالب است بدانید مجموعه اصلی و اولیه مسجد سلطان احمد، فقط یک مسجد نبود بلکه بخش‌های دیگری نظیر مدرسه، بیمارستان، بازار و عمارت داشت که اکثرشان در قرن 19 تخریب شدند. با وجود این که بیش از 400 سال از ساخت مسجد آبی استانبول می‌گذرد، همچنان پنج مرتبه در روز در این مسجد نماز برپا می‌شود. جالب است بدانید که در سال 2006 رئیس کلیسای کاتولیک، پاپ بندیکت شانزدهم، از مسجد آبی بازدید کرد. این تنها دومین بازدید یک پاپ از یک مکان عبادت مسلمانان در طول تاریخ بود. البته پاپ فرانسیس در سال 2014 میلادی این بازدید را تکرار کرد.

آشنایی با مسجد سلطان احمد (Sultan Ahmed Mosque)
تاریخچه مسجد کبود استانبول

دلیل نامگذاری و ماجرای مسجد آبی استانبول چیست؟

همانطور که عنوان شد، مسجد سلطان احمد با دستور و تلاش سلطان احمد اول ساخته شد و به همین جهت پس از مرگ سلطان احمد نام این مسجد را سلطان احمد نامیدند. اما چرا به این مسجد، مسجد آبی استانبول می‌گویند؟

نمای خارجی این مسجد اصلا آبی رنگ نیست اما صفت آبی بودن آن تنها به این خاطر است که فضا داخلی مسجد با کاشی‌های آبی رنگ پر شده است. البته بیشتر کاشی‌های آبی این مسجد در حال حاضر خارج از دسترس بازدید کنندگان است و در طبقات بالای مسجد قرار گرفته است. لازم به ذکر است که برای آبی نامیدن مسجد سلطان احمد  داستان دیگری نیز وجود دارد. در سال‌های پیش زمانی که ملوانان در کشتی به تنگه بسفر نزدیک می‌شدند، انعکاس آب را بر روی مسجد می‌دیدند و همین مسئله باعث شد تا آن را مسجد آبی بنامند. البته در امروزه دیگر دیدن چنین منظره‌ای امکان پذیر نیست چرا که در میان مسجد سلطان احمد و حاشیه بسفر، ساختمان‌هایی بلند و جدید ساخته شده است. نکته جالب دیگر این که این مسجد در بین مردم محلی استانبول هم بیشتر با نام مسجد آبی شناخته می‌شود.

دلیل نامگذاری و ماجرای مسجد آبی استانبول چیست؟
نمایی از سقف مسجد آبی در استانبول

معماری مسجد سلطان احمد استانبول

معماری مسجد سلطان احمد استانبول به نوعی نقطه‌ی اوجی در بین معماری و طراحی مساجد در دوره‌ی 200 ساله‌ی حکومت عثمانی محسوب می‌شود. طراحی این مسجد ترکیبی از المان‌های مسجد ایاصوفیه (المان‌های مربوط به دوره بیزانس) و عناصر معماری اسلامی است. در میانه این مسجد یک فواره بزرگ وجود دارد و قسمت بالایی آن یک زنجیر دارد. معمار مسجد آبی استانبول فردی به نام صدفکار محمد آقا است که مهارت زیادی در ساخت این بنای تاریخی به خرج داده و شکوه و جلال زیادی به این بنا داده است. این مسجد به عمد در مقابل عمارت ایا صوفیه ساخته شده تا نشان دهد که معماران عثمانی و مسلمان می‌توانند رقبای سرسختی برای اجداد مسیحی خود باشند. با این وجود، معمار نتوانسته قبه‌هایی بزرگتر از قبه عمارت ایا صوفیه بسازد و به همین دلیل تلاش کرده با تنظیم دقیق موقعیت قبه‌ها، شبه قبه‌ها و مناره‌ها جلوه‌ای زیبا پدید آورد.

معماری مسجد سلطان احمد استانبول
معماری مسجد آبی استانبول ترکیه

مسجد سلطان احمد استانبول در مجموع 5 گنبد اصلی، 6 مناره و 8 گنبد ثانویه دارد. این مسجد سازه‌ای مستطیلی دارد و در نگاه اول 5 گنبد اصلی آن به نظر می‌آیند که یکی بزرگتر از باقی بوده و با ارتفاع 34 متر درست در مرکز قرار گرفته است (منبع). چهار گنبد کوچکتر در اطراف گنبد مرکزی آرایش یافته و در مجموع شکلی آبشار گونه به بنا می‌دهند. این چینش آبشاری بسیار وجدآور است و توازن بصری زیبایی به این بنا می‌دهد. در اطراف نیز 8 گنبد کوچکتر و 6 مناره هم شکل مجموعه را تکمیل می‌کنند. وجود ۶ مناره در اطراف گنبدهای مسجد، یکی از ویژگی‌های خاص مسجد آبی استانبول است. از آنجاییکه اکثر مساجد دارای چهار، دو یا یک مناره هستند، این ویژگی مسجد آبی بسیار منحصر به فرد و چشمگیر می‌باشد. روایت شده است که این موضوع به دلیل اشتباه شنیداری معمار پیش آمده است! در واقع سلطان عثمانی دستور ساخت مسجدی با مناره‌های طلایی (altin) را می‌دهد که معمار این مسجد به اشتباه شش (alti) مناره می‌شنود و در نتیجه مسجد سلطان احمد به جای مناره طلایی، با شش مناره ساخته می‌شود. این اشتباه در زمان خودش جنجال زیادی به پا کرد و مورد انتقاد بسیاری از بزرگان قرار گرفت زیرا مسجد الحرام در مکه نیز 6 مناره داشت و بسیاری از بزرگان ساخت مسجد آبی را به نوعی گستاخی سلطان عثمانی می‌دانستند. برای رفع این مشکل سلطان احمد دستور داد یک مناره اضافه برای مسجد الحرام بسازند که این کار نیز توسط معمار مسجد آبی انجام شد.

تاریخچه مسجد سلطان احمد استانبول
چرا مسجد سلطان احمد شش مناره دارد؟

آشنایی با بخش‌های مسجد آبی استانبول

مسجد سلطان احمد از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که از جمله آنها می‌توان به بنای ورودی مسجد، حیاط مسجد، شبستان، مدرسه سلطان احمد، آرامگاه، عمارت مخصوص پادشاه و وضوخانه اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر شما عزیزان، در ادامه مهمترین قسمت‌های مسجد آبی استانبول را معرفی خواهیم کرد:

ورودی های مسجد آبی استانبول

مسجد سلطان احمد استانبول ورودی‌های زیادی دارد. سه ورودی مجموعه در ضلع شمال غربی و در میدان سلطان احمد (میدان اسب دوانی) قرار دارند. در این بین ورودی اصلی مسجد به دلیل داشتن سازه‌ای بلند و طاق دار و یک گنبد کوچک و زیبا، جلب توجه می‌کند. لازم است بدانید که اجازه ورود به غیرمسلمانان از این ورودی داده نمی‌شود. در حقیقت در راستای نگه داشتن حرمت مسجد، افرادی که به قصد عبادت نیامده‌اند، باید از ورودی سمت راست میدان اسب دوانی وارد شوند. از این دروازه زنجیرهایی نمادین آویزان شده‌است تا همه، حتی سلطان سوار بر اسب، هنگام ورود تعظیم کنند. داخل شدن از این ورودی، بهترین روش برای دیدن مسجد آبی است. توجه کنید که برای ورود به مسجد حتما باید درون صف‌هایی بایستید. به علاوه مسجد سلطان احمد سه ورودی دیگر در بخش شمال شرقی دارد که در واقع ورودی مربوط به مدرسه، مقبره سلطان احمد و دانشگاه دارالفنون هستند. البته پس از وقوع آتش سوزی در دانشگاه دارالفنون و تخریب این بنا، ورودی سوم مسجد به یک باغ زیبا راه پیدا می‌کند.

ورودی های مسجد آبی استانبول
ورودی مسجد سلطان احمد در استانبول

حیاط مسجد آبی استانبول

حیاط مسجد اولین بخشی است که پس از عبور از ورودی اصلی مسجد آبی با آن روبرو خواهید شد. هنگامی که وارد حیاط گسترده مسجد می‌شوید در دو سوی حیاط وضوخانه‌هایی جهت رفاه حال نمازگزاران وجود دارد، البته در اطراف حیاط رواق‌هایی هم شکل با گنبدهای زیبا و 26 ستون ساخته شده که به هم می‌رسند و در آنها شیرهای آبی جهت وضو گرفتن تعبیه شده است. در گوشه‌ای از حیاط هم مرکزی جهت ارائه اطلاعاتی پیرامون این مسجد زیبا و دین مبین اسلام وجود دارد که گردشگران در صورت تمایل می‌توانند از آن بهره ببرند. دیدنی‌ترین بخش حیاط یک آبخوری شش ضلعی و مسقف است که دقیقا در وسط حیاط قرار گرفته است. این آبخوری شش ستون مرمرین و زیبا دارد و یک گنبد ساده و کوچک روی آن قرار گرفته است. البته این آبخوری در گذشته یک سقف گنبدی زیبا با طاقی حکاکی شده داشت ولی امروزه اثری از آن دیده نمی‌شود.

حیاط مسجد آبی استانبول
آبخوری حیاط مسجد آبی سلطان احمد

قصر سلطان احمد در مسجد آبی

یکی از بخش‌های مسجد آبی که در زمان ساختش اهمیت زیادی داشت، عمارت سلطان احمد بود. این عمارت مخصوص استراحت و عبادت سلطان ساخته شد. سلطان احمد 10 روز آخر ماه رمضان را در این عمارت به دعا و عبادت مشغول می‌شد و تا روز عید فطر در این عمارت باقی می‌ماند. عمارت سلطان احمد در گوشه جنوب شرقی مسجد قرار دارد و علاوه بر ورودی از حیاط مسجد، یک ورودی مخصوص هم دارد که مستقیم به بیرون وصل می‌شود. این دروازه مخصوص سلطان بود تا با اسبش از سطح شیبدار آن بدون هیچ زحمتی وارد مسجد شود. معماری عمارت سلطان احمد در مسجد آبی هم در نوع خود شگفت انگیز است. این عمارت باشکوه به بهترین شکل ساخته و با نفیس‌ترین کاشی‌ها تزیین شده است. در این عمارت یک طاق سرپوشیده و دو اتاق استراحت کوچک به چشم می‌خورد و در طبقه بالای آن، لژ سلطان قرار دارد. همچنین 10 ستون مرمرین و زیبا، محرابی که آیات قرآن روی آن طلاکاری‌ شده و کاشی‌هایی از جنس طلا از دیگر بخش‌های دیدنی این عمارت هستند.

قصر سلطان احمد در مسجد آبی
نمایی از عمارت پادشاهی مسجد سلطان احمد استانبول

شبستان مسجد آبی استانبول

شبستان مسجد آبی استانبول مهمترین بخش این مسجد است و معماری زیبای آن گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند. این شبستان دقیقا زیر گنبد بزرگ و اصلی مسجد قرار دارد و با فرش‌های جذاب، پنجره‌های سنگی، ستون‌های باشکوه و کاشی‌های سنتی بسیار زیبا جلوه می‌کند. این سالن در واقع قلب مجموعه است که تمام ورودی‌ها و مسیرهای مسجد سلطان احمد به آن می‌رسند. در ادامه شما را با بخش‌های دیدنی شبستان مسجد آبی استانبول آشنا می‌کنیم:

شیشه های رنگی مسجد سلطان احمد

در بالای صحن مسجد 260 پنجره زیبا و رنگی به چشم می‌خورد. در زمان ساخت مسجد، از شیشه‌های رنگی و مشبک برای این پنجره‌ها استفاده شده بود که هدیه‌ای از دولت ونیز به سلطان احمد اول بودند. اما با گذشت چند قرن شیشه‌های اولیه به مرور از بین رفته و جای خود را به شیشه‌های جدید دادند که شاید از نظر ظاهری همچنان جذاب باشند، اما کیفیت و مرغوبیت شیشه‌های اولیه را ندارند. این پنجره‌های متعدد باعث می‌شوند تا نور آفتاب به خوبی داخل شبستان منعکس شده و نور سالن تامین شود. گنبد اصلی مسجد 28 پنجره و هر یک از 4 گنبد کوچکتر 14 پنجره دارند که البته همه‌ی این پنجره‌ها باز نیستند.

شبستان مسجد آبی استانبول
نمایی از شیشه های رنگی مسجد سلطان احمد استانبول

محراب مسجد سلطان احمد

محراب مسجد سلطان احمد، قطعا یکی از زیباترین عناصر داخلی شبستان مسجد است. این محراب دیدنی از سنگ مرمر ساخته شده و 2 ردیف کتیبه به همراه طاقچه‌هایی پی در پی و آبشاری در بالای آن قرار گرفته است. دیوارهای محراب از جنس سنگ سرامیک است و سمت راست آن نیز منبر زیبای مسجد آبی قرار دارد که امام جماعت در روزهای جمعه و یا روزهای تعطیل بالای آن رفته و خطبه می‌خواند. محراب مسجد به گونه‌ای طراحی شده است که حتی در شلوغ‌ترین زمان هم تمام نمازگزاران داخل شبستان می‌توانند امام جماعت را ببینند و صدایش بشنوند.

محراب مسجد سلطان احمد
محراب شبستان، از دیدنی های مسجد سلطان احمد

لوسترهای مسجد سلطان احمد

اگر به سقف مسجد آبی استانبول توجه کنید، علاوه بر شیشه‌های رنگی و کاشی‌های آبی رنگ، لوسترهای شمعدانی و بزرگ مسجد نیز توجه شما را جلب خواهد کرد. این لوسترهای بزرگ و باشکوه نور مسجد در زمان غروب آفتاب را تامین می‌کنند و شکوه بیشتری به شبستان می‌بخشند. البته در گذشته این لوسترها با جواهرات و نگین‌های ارزشمندی تزئین شده بودند که متاسفانه امروزه اثری از آنها نیست! جالب است این نکته را بدانید که بر روی لوسترهای مسجد آبی، تخم‌های شترمرغ قرار می‌دادند. این کار باعث می‌شد تا عنکبوت‌ها از لوستر دور شده و از ایجاد تار عنکبوت در مسجد جلوگیری شود.

لوسترهای مسجد سلطان احمد
عکس داخل مسجد سلطان احمد استانبول

خوشنویسی های مسجد سلطان احمد

خوشنویسی‌های داخل شبستان یکی از بخش‌های دیدنی مسجد سلطان احمد استانبول است. این خوشنویسی‌ها در واقع آیاتی از قرآن و اسامی پادشاهان عثمانی است که در نقاط مختلف مسجد و در قالب لوح‌هایی روی دیوارها، روی کاشی‌ها و حاشیه پنجره‌های قدی به چشم می‌خورد. این خطوط زیبا توسط خوشنویسان بزرگ قرن هفدهم و به طور مشخص سید قاسم غباری نوشته شده است. البته این خوشنویسی‌ها بارها و بارها بازسازی شده اند.

خوشنویسی های مسجد سلطان احمد
نمایی دیدنی از معماری داخلی مسجد آبی ترکیه

کاشی کاری های مسجد سلطان احمد

اگر به بخش‌های بالایی مسجد بنگرید، نقاشی‌هایی زیبا از اشکال هندسی و مدالیون‌هایی به رنگ قرمز و آبی روشن خواهید دید. البته این نقوش اصیل نیستند و در مرمت‌های صورت گرفته به مسجد آبی اضافه شده‌اند. اما از میانه سازه، کاشی‌های قدیمی و اصیل مسجد به چشم می‌خورد که زیبای آن چشم‌ها را خیره می‌کند. در این بخش بیش از بیست هزار کاشی و سرامیک دست ساز با بیش از پنجاه طرح مختلف گل لاله، درخت سرو و دیگر الگوهای مرسوم استفاده شده است که همگی نماد‌های بهشت هستند. کاشی‌هایی که در ایزنیک (Iznik)، منطقه‌ای در زمان امپراتوری عثمانی که به دلیل تولید کاشی‌های سرامیکی مشهور بود، ساخته شده بودند. این کاشی‌ها را سید قاسم غباری (ماهرترین خطاط عصر عثمانی) با آیه‌هایی از قرآن تزئین کرده است. وجود همین کاشی‌های زیبا سبب شده است که طیفی زیبا و مسحور کننده از رنگ‌های آبی، سبز و فیروزه‌ای ایجاد شده و به همین جهت به این مسجد، مسجد آبی بگویند.

کاشی کاری های مسجد سلطان احمد
معماری داخلی مسجد سلطان احمد

مسجد سلطان احمد استانبول کجاست

آسانترین راه برای رسیدن به مسجد آبی، سوار شدن به تراموا به سمت سلطان احمد است. برای این کار باید از خط تراموا T1 (کاباتاش به باغجیلار) استفاده کرده و پس از پیاده شدن در ایستگاه سلطان احمد، با دو دقیقه پیاده روی به مسجد آبی بروید. علاوه بر تراموا، می‌توانید از خطوط اتوبوس استانبول برای رفتن به مسجد سلطان احمد استفاده کنید. دو خط اتوبوس TB1 (سلطان احمد – دولماباغچه – سلطان احمد) و TB2 (سلطان احمد – چاملیجا – سلطان احمد) به این منطقه می‌رسند که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

چگونه از تکسیم به مسجد سلطان احمد برویم؟

اگر در هتل های نزدیک میدان تقسیم استانبول اقامت دارید، می‌توانید به راحتی خود را به مسجد سلطان احمد برسانید. برای این کار یکی از راه‌های زیر را دنبال کنید:

مسجد سلطان احمد استانبول کجاست
چگونه به مسجد سلطان احمد برویم

اگر قصد دارید با تاکسی یا سایر وسایل نقلیه به مسجد سطان احمد استانبول بروید، می‌توانید از آدرس و نقشه مسجد استفاده کنید:

آدرس مسجد سلطان احمد استانبول

ترکیه، استانبول، منطقه فاتح، محله سلطان احمد، خیابان ات میدانی، پلاک 7 ، مسجد سلطان احمد

Sultan Ahmet, Atmeydanı Cd. No:7, 34122 Fatih/İstanbul, Turkey

اطلاعات بازدید از مسجد آبی استانبول

برای آشنایی با قیمت بلیط و ساعت بازدید از مسجد آبی استانبول با ما همراه شوید:

قیمت بلیط مسجد سلطان احمد

بازدید از مسجد سلطان احمد استانبول رایگان است و نیازی به خرید بلیط ندارید. البته برای بازدید گروهی از مسجد باید با آن تماس بگیرید. تلفن و اطلاعات تماس مسجد آبی به شرح زیر است:

تلفن: 00902124584468

وبسایت: کلیک کنید

ساعات بازدید از مسجد سلطان احمد

مسجد سلطان احمد همچنان به عنوان مسجدی برای برپایی نماز استفاده می‌شود. این مسجد از ساعت 5:30 صبح باز است و تا برپایی آخرین نوبت نماز روزانه پذیرای مسلمانان است. مسجد در این ساعات به روی گردشگران غیر مسلمان هم باز است ولی به طور کلی در زمان برپایی نماز اجازه تصویربرداری از مسجد داده نمی‌شود. به همین دلیل بهتر است گردشگران بازدید از مسجد را بین ساعت 8:30 صبح تا یک ساعت قبل از غروب آفتاب تنظیم کنند. البته در این بازه زمانی، مسجد به مدت 90 دقیقه برای هر یک از نوبت‌های نماز تعطیل می‌شود. در مجموع ساعت کاری مسجد سلطان احمد برای بازدید گردشگران به صورت زیر است:

همچنین در نظر داشته باشید که مسجد آبی جمعه‌ها از ساعت 13:30 باز می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ساعات نماز و بازدید از مسجد سلطان احمد کلیک کنید

بهترین زمان بازدید از مسجد سلطان احمد استانبول

همانطور که گفته شد، در زمان برپایی نماز اجازه عکاسی داخل مسجد سلطان احمد داده نمی‌شود. در این زمان شما فقط می‌توانید در نماز جماعت شرکت کرده یا در گوشه‌ای منتظر بمانید تا نماز تمام شود. توجه کنید که در طول نماز اجازه گشت و گذار در مسجد داده نمی‌شود. در طول روز پنج مرتبه نماز در مسجد برپا می‌شود که هر نوبت 90 دقیقه طول می‌کشد. به همین جهت بهتر است در زمان برپایی نماز از مسجد سلطان احمد بازدید نکنید. پیشنهاد می‌کنیم برای بازدید از مسجد حداقل 1 الی 2 ساعت وقت بگذارید تا به راحتی در جو معنوی حاکم در محیط مسجد غرق شده و لذت ببرید. خلصه‌ی این مسجد عجیب به روح و جانتان می‌چسبد، حتی اگر مسلمان هم نباشید.

قیمت بلیط مسجد سلطان احمد
زمان بازدید از مسجد آبی استانبول

قوانین بازدید از مسجد سلطان احمد

قوانین بازدید از مسجد سلطان احمد
قوانین پوشش در مسجد سلطان احمد استانبول

هتل های نزدیک مسجد سلطان احمد استانبول

برای آشنایی بیشتر با هتل‌های ارزان قیمت استانبول پیشنهاد می‌کنیم مقاله ما با عنوان هتل های ارزان استانبول را مطالعه بفرمایید.

دیدنی های اطراف مسجد آبی

مسجد آبی در یکی از مناطق تاریخی و دیدنی استانبول قرار دارد و به همین دلیل بسیاری از دیدنی‌های شهر در مجاورت آن قرار دارند؛ از جمله مسجد دیدنی ایاصوفیه و بازار ادویه که یکی از بازارهای ارزان استانبول برای خرید است. در مجموع دیدنی‌های اطراف مسجد آبی عبارتند از:

هتل های نزدیک مسجد سلطان احمد استانبول
بهترین دیدنی‌های استانبول در اطراف مسجد سلطان احمد کجاست

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مسجد آبی استانبول، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت می‌کنیم:

سخن پایانی درباره مسجد آبی استانبول

مسجد آبی یکی از زیباترین و باشکوه‌ترین مساجد استانبول است. شاید برخی گردشگران گمان کنند که این بنا صرفا یک مسجد است. ولی این مسجد از نظر معماری به قدری زیبا و باشکوه است که هر شخصی را فارق از اعتقادات و مذهب به خود جذب می‌کند. امیدواریم پس از مطالعه این مطلب بتوانید با شناخت بهتری از مسجد آبی بازدید کرده و از آن لذت ببرید. در پایان منتظر نظرها، تجربه‌ها و سوال‌های شما درباره مسجد سلطان احمد استانبول هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *