مترو استانبول نقش موثری در حمل و نقل عمومی این شهر دارد. استانبول شهری بزرگ با جاذبه‌های زیادی است که با سیستم متروی بزرگ خود روزانه افراد زیادی را جا به جا می‌کند. در استانبول هزینه رفت و آمد با تاکسی بالا است. بنابراین اکثر مردم در این شهر با تراموا حمل و نقل می‌کنند. اما جالب است بدانید استفاده از مترو هزینه کمتری دارد و البته به راحتی می‌توانید به جاهای دیدنی شهر و یا مراکز خرید شهر بروید. در ادامه با ما در مجله اینترنتی لی‌لی‌مگ همراه باشید تا شما را با راهنمای جامع و کامل مترو استانبول آشنا کنیم.

مترو استانبول؛ راهنمای کامل نقشه مترو استانبول
چطور از مترو استانبول استفاده کنیم؟

چکیده‌ی مطالبی که در این مقاله می‌خوانید …

مترو استانبول بهترین و سریع‌ترین وسیله‌ی حمل و نقل عمومی برای جابجایی در این شهر است. متروی استانبول شامل 7 خط فعال و 6 خط در حال ساخت است. مجموع این خطوط حدود 133 کیلومتر طول داشته و تمام محله‌ها و نقاط مهم شهر را به هم وصل می‌کند. هر چند حمل و نقل زیرزمینی در استانبول از مدت‌ها قبل رواج داشته، اما شروع فعالیت این سیستم به شکل امروزی به سال 1989 باز می‌گردد. سالی که خط M1 به عنوان اولین و قدیمی‌ترین خط متروی استانبول به بهره‌برداری رسید. در حال حاضر خطوط M1 تا M6 به صورت کامل و بخشی از خط M7 در حال فعالیت هستند و چندین خط دیگر نیز در دست ساخت می‌باشند. خط M1 یا خط قرمز مترو استانبول، فرودگاه مشهور آتاتورک را به ینی‌کاپی متصل می‌کند. ایستگاه توپکاپی در این خط قرار دارد که در نزدیکی کاخ زیبای توپکاپی واقع شده است. ایستگاه آکسارای هم در همین خط قرار گرفته که مسجد سلیمانیه در نزدیکی آن واقع شده است. همچنین ایستگاه کوجاتپه هم در خط M1 قرار دارد و بهترین راه برای رفتن به مرکز خرید معروف فروم استانبول است. خط M2 یا خط سبز مترو استانبول در ادامه‌ی خط قبلی قرار گرفته و ینی‌کاپی را به محله حاجی‌عثمان مرتبط می‌کند. اگر قصد رفتن به میدان زیبای تکسیم و محله‌ی شیشلی را دارید، باید از این خط استفاده کنید. به علاوه ایستگاه شیشلی-مجیدیه کوی هم در همین خط قرار گرفته و نزدیکترین راه برای دسترسی به مرکز خرید جواهر استانبول می‌باشد. همچنین اگر قصد رفتن به مرکز خرید کانیون را دارید، می‌توانید از ایستگاه لونت در همین خط استفاده کنید. خط M3 یا آبی متصل کننده‌ی کرازلی و متروکنت المپیاد است. ایستگاه İkitelli Sanayi در این خط مترو قرار دارد که نزدیکترین ایستگاه به مرکز خرید استانبول مال (بزرگترین مرکز خرید استانبول) است. خط M4 یا صورتی منطقه‌ی کادیکوی در ساحل آسیایی بسفر را به کاوسان تپه متصل می‌کند. بنابراین اگر قصد رفتن به ساحل بسفر و لذت بردن از جاذبه‌های آن را دارید، باید از این خط استفاده کنید. خط M5 یا خط بنفش محله اسکودار را به محله سکمکوی متصل می‌کند. خط M6 یا طلایی منطقه‌ی لونت را به دانشگاه Boğaziçi متصل می‌کند. در نهایت خط تازه تاسیس M7 از منطقه‌ی مجیدیه کوی به مهمت‌بی می‌رود. البته این خط هنوز به طور کامل به بهره برداری نرسیده و قرار است ادامه‌ی آن از مجیدیه کوی به منطقه کاباتاش در آینده تکمیل شود.

خرید و نحوه‌ی صحیح استفاده از کارت مترو، دیگر نکته‌ی مهم در استفاده از خطوط متروی استانبول است. کارت متروی استانبول یک ابزار پرکاربرد و راحت است. فقط کافیست یکی از آنها را از دکه‌های موجود در ایستگاه‌های مترو یا اتوبوس در سطح شهر خریداری کرده و بعد به کمک آن به راحتی به نقاط مختلف شهر بروید. در نظر داشته باشید که باید مبلغی برای خود کارت پرداخت کرده و سپس مبلغ مورد نظر خود برای شارژ کارت را به صورت جداگانه پرداخت کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای خرید کارت مترو از دستگاه‌های زرد رنگ استفاده کنید که روی آن بلیط ماتیک نوشته شده است. این دستگاه‌های اتوماتیک اسکناس‌های 5، 10، 20، 50 و 100 لیر را پذیرفته و پس از کسر کردن 6 لیر برای خود کارت، مابقی را در کارت شارژ می‌کنند.

برای آشنایی بیشتر با مترو استانبول، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

این هم یک ویدیوی کوتاه و جالب درباره مترو استانبول

معرفی مترو استانبول؛ با تاریخچه متروی استانبول آشنا شوید

خط زیر زمینی و تونل در استانبول بعد از سیستم حمل و نقل زیرزمینی لندن که در سال 1863 افتتاح شد، دومین سیستم حمل و نقل زیر زمینی مسافر در سطح جهان می‌باشد. فعالیت‌ها برای ایجاد این خط زیرزمینی مترو در سال 1871 آغاز شد و در سال 1874 به پایان رسید. این خط که ۵۷۳ متر طول دارد، در هفدهم ژانویه 1875 افتتاح گردید. مسافران این خط می‌توانند در عرض 90 ثانیه مسافت بین گالاتا تا منطقه بی‌اوغلو را طی کنند.بنابراین مترو استانبول می‌تواند بهترین گزینه برای حمل و نقل گردشگران برای دیدن مکان های دیدنی استانبول باشد.

معرفی مترو استانبول؛ با تاریخچه متروی استانبول آشنا شوید
استانبول کارت یا کارت مترو استانبول

آموزش استفاده از مترو استانبول؛ برای خرید کارت مترو استانبول چه کار کنیم؟

برای تهیه کارت متروی استانبول راه‌های زیادی وجود دارد، شما برای خرید این کارت می‌توانید به دکه‌های داخل ایستگاه‌های مترو و اتوبوس، فرودگاه‌ها، دکه‌های روزنامه فروشی داخل شهر مراجعه کنید.

نحوه خرید بلیت مترو در استانبول و قیمت کارت متروی استانبول

برای خرید کارت استانبول باید مبلغ غیر قابل استرداد 10 لیر (برای خود کارت و خدمات آن) و همچنین مبلغ مورد نظرتان برای شارژ کارت را جدا پرداخت کنید. برای شارژ و تهیه استانبول کارت یا باید از باجه های نماینده و طرف قرارداد شهرداری اقدام کنید یا از دستگاه های بلیط ماتیک استفاده کنید. برای خرید یا شارژ کارت از دستگاه های زرد که در ایستگاه های متروی استانبول و یا داخل مراکز خرید استانبول وجود دارد، فقط می‌توانید اسکناس وارد دستگاه کنید. دستگاه های زرد، مانده هزینه  وارد شده را برنمیگرداند، بلکه همه پولی را که وارد کرده اید به شارژ کارت اضافه میکند. قیمت کارت در دستگاه های زرد رنگ 6 لیر است که مابقی مبلغ به شارژ کارت اضافه می‌شود. در دستگاه های زرد اسکناس های 5، 10، 20، 50 و 100 قابل استفاده می باشد.

مزایای کارت مترو استانبول

بدون استفاده از استانبول کارت اگر بخواهید با ژتون سفر درون شهری انجام دهید، هر مقصدی که باشد، 5 لیر قیمت هر ژتون خواهد بود. این ژتون‌ها تک سفره هستند و نمی‌توانید دوبار برای رفت و برگشت از آنها استفاده کنید. با استفاده از این کارت هزینه اولین سفر شما به جای 5 لیر، 2.6 لیر می‌شود، حدود نصف مبلغ ژتون. دیگر مزیت کارت متروی استانبول این است که از یک کارت می توان هزینه 5 مسافر را پرداخت کرد.

مزایای کارت مترو استانبول
خرید و شارژ کارت متروی استانبول با دستگاه ماتیک

ساعت کاری مترو استانبول

مترو استانبول بین ساعت 6 صبح تا 12 شب کار می‌کند. اما متروباس 24 ساعته است. مارماری هم بین ساعات 6 صبح تا 12 شب مسافران را جابه‌جا می‌کند. (مارماری یا مارمارای خط قطار کابلی که بخشی از آن زیردریایی است و قسمتی از جابه‌جایی‌ها در استانبول را بر عهده دارد و بخش اروپایی استانبول را به آسیایی متصل می‌کند.) یکی دیگر از وسایل حمل و نقل در استانبول، متروباس است. اگر با متروباس در شهر جابه‌جا می‌شوید، هنگام خروج، کارت‌تان را در ایستگاه بزنید. اگر این کار را انجام ندهید، شامل کاهش هزینه نخواهید شد.

ساعت کاری مترو استانبول
آشنایی با ساعت کاری متروی استانبول

نقشه مترو استانبول

سیستم مترو استانبول شامل شش خط اصلی می‌شود که پنج خط در بخش اروپایی و یک خط در بخش آسیایی کار می‌کند. کاربران با مراجعه به وبسایت رسمی مترو استانبول می‌توانند جدول زمانی حرکت قطارها را مشاهده کرده یا از مسیریاب آنلاین استفاده کنند (برای دسترسی به این سایت کلیک کنید). البته، این قابلیت بیشتر برای افرادی کارآمد است که می‌دانند کجا می‌خواهند بروند یا با تلفظ اسامی ترکی آشنا هستند زیرا چیزی به صورت خودکار و هوشمند نمایش داده نمی‌شود. در برخی از ایستگاه‌ها که خطوط مترو به تراموا و قطارهای کابلی متصل می‌شود نیز افرادی حضور دارند که می‌توانند به شما در تعیین مسیر کمک کنند. پیش از بررسی و معرفی خطوط اصلی، بهتر است ابتدا نگاهی به نقشه مترو استانبول 2020 داشته باشیم.

نقشه مترو استانبول
نقشه مترو استانبول 2020 و معرفی خطوط متروی استانبول

دانلود نقشه مترو استانبول با کیفیت بالا و واضح

برای دانلود جدیدترین نقشه مترو استانبول بر روی لینک زیر کلیک کنید:

راهنمای خطوط مترو استانبول

در این قسمت برای آشنایی بیشتر شما همراهان با خطوط مترو استانبول و همچنین ارتباط برقرار کردن با نقشه مترو استانبول، یک معرفی کلی از خطوط مختلف مترو و همچنین ایستگاه‌های آن ارائه می‌کنیم.

خط 1 مترو استانبول (خط M1)

خط آکسارای – فرودگاه آتاتورک: این خط 26.1 کیلومتر است و از آکسارای در مرکز شهر حرکت می کند و به سمت فرودگاه آتاتورک می رود. بیشتر مسافرانی که به استانبول سفر می کنند از فرودگاه برای رسیدن به مرکز شهر از این خط استفاده می کنند.

رنگ: قرمز

تعداد ایستگاه: 23

زمان سفر: 23 تا 25 دقیقه

خط 1 مترو استانبول (خط M1)
ایستگاه های مهم خط متروی M1 استانبول

 خط 2 مترو استانبول (خط M2)

خط ینی کاپی – حاجی عثمان: این خط 23.5 کیلومتر است و آخرین توسعه آن در سال 2014 انجام شد که با اضافه شدن 3 ایستگاه به منطقه ینی کاپی رسید. کسانی که می خواهند به میدان تکسیم و منطقه شیشلی بروند از این خط استفاده می کنند.

رنگ: سبز، شامل 2 خط

تعداد ایستگاه: 16

زمان سفر: 30 دقیقه

خط 2 مترو استانبول (خط M2)
اطلاعات کامل مترو استانبول؛ تصویر ایستگاه ینی کاپی در خط 2 متروی استانبول

خط 3 مترو استانبول (خط M3)

خط کرازلی – مترو کنت، المپیاد : کرازلی مهمترین ترمینال درون شهری استانبول است که در این خط قرار دارد.

رنگ: آبی

تعداد ایستگاه: 11

زمان سفر: 20 دقیقه

خط 3 مترو استانبول (خط M3)
ایستگاه های خط آبی مترو استانبول

خط 4 مترو استانبول (خط M4)

خط کادیکوی – کاوسان تپه: این خط در قسمت آسیایی استانبول است از ساحل آسیایی بسفر حرکت خود را آغاز و به منطقه کاوسان تپه می رسد.

رنگ: صورتی

تعداد ایستگاه: 19 ایستگاه

مدت سفر: 82 دقیقه

خط 4 مترو استانبول (خط M4)
خط 4 متروی استانبول از خطوط مترو استانبول در قسمت آسیایی

خط 5 مترو استانبول (خط M5)

اسکودار و محله سکمکوی از طریق خط پنجم متروی استانبول به یکدیگر ارتباط دارند. M5 تازه تاسیس‌ترین خط در سیستم قطار زیرزمینی شهری استانبول بوده و راه‌اندازی آن به سال 2017 برمی‌گردد. طول و تعداد ایستگاه‌های آن به ترتیب 20 کیلومتر و 16 ایستگاه است.

رنگ: بنفش

تعداد ایستگاه: 16

مدت سفر: 32 دقیقه

خط 5 مترو استانبول (خط M5)
شناخت ایستگاه های مترو در شهر استانبول ترکیه؛ ایستگاه خط 5 متروی استانبول

خط 6 مترو استانبول (خط M6)

خط لونت – دانشگاه Boğaziçi: خط ششم متروی استانبول را باید نوعی مینی مترو دانست که دارای 3 کیلومتر طول و 4 ایستگاه است. منطقه لونت و بوگازیچی از طریق آن به هم متصل شده‌اند.

رنگ: طلائی

تعداد ایستگاه: 4

مدت سفر: 7 دقیقه

خط 6 مترو استانبول (خط M6)
متروی استانبول را به همراه خطوط و ایستگاه‌های آن بشناسید؛ ایستگاه خط 6 متروی استانبول

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از سایت متروی استانبول (کلیک کنید) نقشه تمامی خطوط مترو، تراموا، متروبوس و فونیکولار استانبول را مشاهده کنید.

پروژه متروی زیر دریایی استانبول؛ خط مارماری مترو استانبول

تونل ریلی زیر دریایی موسوم به “مارمارای”، یک پروژه ریلی بسیار بلندپروازانه بود که دو بخش آسیایی و اروپایی کلان‌شهر استانبول را به یکدیگر متصل می‌کند. این تونل، سال 2015 مورد استفاده 60 میلیون و 958 هزار و 131 مسافر قرار گرفت که این آمار بیش از چهار برابر جمعیت استانبول است. عملیات اجرایی این خط ریلی در سال 2004 آغاز شد. پروژه “مارمارای” دو قاره آسیا و اروپا را از زیر دریا به یکدیگر متصل می‌کند که از آن برای انتقال خودرو بین دو قاره و دوسوی استانبول و همچنین حمل و نقل مسافر استفاده می‌شود.

پروژه متروی زیر دریایی استانبول؛ خط مارماری مترو استانبول
مترو استانبول زیر دریا؛ خط مارمارای استانبول

آشنایی با مهمترین ایستگاه های مترو استانبول

حال که با خطوط مترو استانبول آشنا شدید، بهتر است نگاهی به مهمترین ایستگاه‌های متروی این شهر بیندازیم. این موارد عبارتند از:

ایستگاه متروی آتاتورک: در این ایستگاه به ون، تاکسی، مترو و… دسترسی دارید.

ایستگاه متروی کجاتپه: در این ایستگاه از متروی استانبول، می‌توانید از مراکز مهم استانبول از جمله مرکز خرید استانبول و فروشگاه ایکیا بازدید کنید.

ایستگاه متروی آکسارای: در آکسارای و نزدیکی آن مساجد تاریخی مهم والیده سلطان و مسجد جامع تاریخی سلیمانیه قرار گرفته‌اند. در آکسارای صرافی‌های با نرخ مناسب است که می‌توانید پول‌تان را تبدیل کنید. تراموای T1 در این منطقه شما را به ایستگاه‌های مختلفی می‌رساند.

ایستگاه متروی توپکاپی: این ایستگاه در خط M1 در تقاطع تراموی T4 قرار دارد.

ایستگاه مترو زِتین بورنو: این ایستگاه در نزدیکی خیابان مرتر قرار دارد که در آن به صورت عمده می‌توانید پوشاک تهیه کنید.

برای استفاده از متروبوس‌ها می‌توانید در ایستگاه‌های “آتاکوی – شیرین اولر”و “باهچه لی اِولر” خط M1 پیاده شوید.

آشنایی با مهمترین ایستگاه های مترو استانبول
راهنمای مترو استانبول و ایستگاه های مهم آن

ایستگاه متروی تکسیم: با پیاده شدن در ایستگاه تکسیم سرگرمی‌های بی‌شماری در انتظارتان است؛ در خیابان تماشایی استقلال قدم بزنید. در کاباتاش سوار کشتی شوید. (از میدان تکسیم به وسیله فونیکار به سمت کاباتاش رهسپار شوید.) 

ایستگاه متروی ورزنیجیلر یونیورسیتی: این ایستگاه در محله لاله آکسارای قرار دارد.

ایستگاه متروی عثمان بی: برای خرید در ایستگاه عثمان بی پیاده شوید. خیابان عثمان بی برای خرید لباس مجلسی و عروس مناسب است و مرکز خرید نیشان تاشی نیز در همین نزدیکی واقع شده.

ایستگاه متروی هالیچ: برای رفتن به اسکله اِمینونو و تله‎کابین استانبول در این ایستگاه پیاده شوید.

ایستگاه متروی گایرِت تِپه: در نزدیکی این ایستگاه نیز مرکز خرید زورلو واقع شده. این ایستگاه در تقاطع با متروبوس واقع شده و از آن به راحتی می‌توانید به نقاط مختلف استانبول دسترسی داشته باشید. این ایستگاه سه ایستگاه بعد از حاجی عثمان واقع شده.

ایستگاه متروی کاراکوی Karaköy استانبول: از این ایستگاه به تراموا، تونل و بندر استانبول دسترسی خواهید داشت.

ایستگاه متروی سلطان احمد استانبول: این ایستگاه شما را به دیدنی هایی چون مسجد آبی، ایاصوفیه و بسیاری از دیدنی های شاخص شهر می رساند.

ایستگاه متروی اوسکودار و کادیکای Üsküdar & Kadıköy: این ایستگاه شما را به قلب تنگه بسفر از سمت آسیایی آن می برد.

نحوه خرید بلیت مترو در استانبول و قیمت کارت متروی استانبول
ایستگاه های مهم خطوط مترو استانبول؛ ایستگاه میدان تکسیم استانبول

راهنمای دسترسی به نقاط معروف استانبول با خطوط مترو استانبول

خطوط مترو استانبول مهمترین وسیله حمل و نقل عمومی برای دسترسی به نقاط دیدنی شهر و مراکز خرید استانبول محسوب می‌شود. در ادامه شما را با نحوه دسترسی به جاذبه‌های گردشگری استانبول از طریق ایستگاه‌های مترو آشنا می‌کنیم.

راهنمای دسترسی با خطوط مترو استانبول به نقاط دیدنی استانبول

راهنمای دسترسی با خطوط مترو استانبول به نقاط دیدنی استانبول
راهنمای کامل مترو در استانبول برای دسترسی به نقاط مختلف شهر

راهنمای دسترسی با خطوط مترو استانبول به مراکز خرید استانبول

راهنمای دسترسی با خطوط مترو استانبول به مراکز خرید استانبول
از صفر تا صد راهنمای متروی استانبول ترکیه

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مترو استانبول، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت می‌کنیم:

سخن پایانی درباره مترو استانبول

هزینه تاکسی در استانبول بسیار بالاست و نبود سیستم‌های تاکسی آنلاین هم راه چاره‌ای برای مسافران جز استفاده از حمل و نقل عمومی نمی‌گذارد. بهترین کار این است که قبل از سفر مسیرهایی که قصد رفتن دارید را از روی نقشه استانبول پیدا کنید و با استفاده از نزدیکترین ایستگاه مترو، برنامه‌ی سفر خود را از قبل آماده کنید. به زودی برای فرودگاه جدید استانبول مترو هم افتتاح می‌شود اما در حال حاضر با اتوبوس به عنوان حمل و نقل عمومی می‌توان به مرکز شهر رسید. حتما در ابتدای سفر خرید استانبول کارت (آکبیل) را در اولویت بگذارید و پس از آن سفر خود را آغاز کنید. برای سفر یک هفته‌ای به استانبول برای 2 نفر به نظرتان چه میزان استانبول کارت را باید شارژ کرد؟ پیشنهاداتتان را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *