بارداری

بارداری یکی از مهمترین مقاطع زندگی هر زن و شوهر است. دوره‌ای که فرآیند رشد و شکل گیری جنین در رحم مادر انجام می‌شود. بنابراین این دوره بسیار حساس و مهم است و لازم است یکسری از نکات در آن رعایت شود تا سلامت جنین و مادر به خطر نیفتد. اما مراقبت‌های زمان بارداری چیست؟ آزمایش‌ها و نکات مهم در ماه‌های مختلف بارداری تا زایمان چگونه است؟ فرآیند رشد جنین در هفته‌های مختلف بارداری چگونه است؟ و سوالات مهم دیگری از این دست که برای یافتن پاسخ آنها پیشنهاد می‌کنیم صفحه بارداری از مجله اینترنتی لی‌لی‌مگ را دنبال کنید.

بارداری معمولا 40 هفته یا 280 روز است و شروع آن از اولین روز آخرین قاعدگی می‌باشد. دوره‌ی بارداری و مراقبت‌های مربوط به آن به سه دوره‌ی سه ماهه تقسیم می‌شود که به ترتیب عبارتند از هفته اول تا سیزدهم (سه ماهه اول)، هفته چهاردهم تا بیست و هفتم (سه ماهه دوم) و در نهایت هفته بیست و هشتم تا انتها که آخرین دوره‌ی سه ماهه‌ی بارداری محسوب می‌شود. آزمایش‌ها و فرآیند رشد جنین در هر یک از این دوره‌ها متفاوت است. به علاوه برخی از بیماری‌ها نظیر دیابت بارداری فقط خاص یک دوره‌ی سه ماهه هستند. به همین دلیل لازم است با جزئیات آنها به خوبی آشنا شده و با آگاهی کامل و تحت نظارت متخصص زنان و زایمان، مراحل بارداری را با موفقیت سپری کنید.

مسایل مربوط به حوزه‌ی بارداری صرفا به دوره‌ی نه ماهه‌ی حاملگی محدود نمی‌شود. آمادگی برای بارداری که به دو دسته‌ی روحی و جسمی تقسیم می‌شود، بخش دیگری از این فرآیند مهم است. به علاوه برخی از زوج‌های جوان که قصد دارند بارداری را به تعویق بیندازند، به دنبال راه‌های پیشگیری از بارداری هستند. روش‌های پیشگیری را می‌توان از جهات مختلف دسته بندی کرد. به طور مثال می‌توان آن را به دو دسته‌ی روش‌های هورمونی و غیرهورمونی تقسیم کرد. در روش‌های هورمونی از قرص‌ها و آمپول‌های حاوی هورمون برای پیشگیری قبل یا بعد از رابطه استفاده می‌شود. روش‌های غیرهورمونی نیز به دسته‌ی دیگری از روش‌های جلوگیری گفته می‌شود که در آنها از ابزارهای فیزیکی و یا طبیعی برای جلوگیری استفاده می‌شود. استفاده از روش تقویمی، کاندوم زنانه، کاندوم مردانه، دیافراگم و آی یو دی از جمله‌ی این روش‌ها محسوب می‌شود. اما نحوه‌ی استفاده از این روش‌ها چگونه است و میزان اثرگذاری آنها چقدر می‌باشد؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها صفحه‌ی بارداری لی‌لی‌مگ را دنبال کنید.

در کنار این موارد آگاهی از علایم بارداری و روش‌های تشخیص بارداری هم ضروری است. بسیاری از خانم‌ها پس از تاخیر در قاعدگی نسبت به بارداری احتمالی مشکوک می‌شوند. در این بین آگاهی از علایم و روش‌های خانگی و غیرخانگی تشخیص بارداری ضروری است. لازم است بدانید که پس از بارداری هورمون خاصی به نام بتا اچ سی جی در خون و ادرار خانم‌ها ظاهر می‌شود. اگر اندازه‌ی این هورمون از حدی بیشتر باشد، می‌تواند نشانه‌ای از بارداری باشد. برای تشخیص میزان این هورمون در خون یا ادرار از روش‌هایی استفاده می‌شود که روش‌های تشخیص بارداری مشهورند. آزمایش بتا خون (سنجش سطح هورمون در خون) و بیبی چک خانگی (سنجش سطح هورمون در ادرار) از مهمترین روش‌ها هستند که البته روش اول دقت بالاتری دارد. برای آشنایی با این روش‌ها و سایر موضوعات مهم در مورد بارداری، لی‌لی‌مگ را دنبال کنید.