کاشت مو به روش ترکیبی تکنیکی است که نیازمند تسلط بیشتر پزشک و تکنسین است. چرا که این روش شامل هر دو متد روش برداشت نواری FUT و برداشت فولکولی FIT یا FUE است و برای افرادی که دچار ریزش موی زیادی شدهاند، استفاده میشود. این روش شامل هر دو شیوهی جراحی و غیرجراحی برای کاشت مو است پس نیازمند آن است که از هر دو روش آگاهی لازم را داشته باشید. در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا شما را با اطلاعاتی دربارهی مراحل انجام عمل، مزایا، معایب و هزینه روش ترکیبی کاشت مو مطلع نماییم.
کاشت مو به روش ترکیبی چیست؟
روشهای FIT (یا FUE) و FUT نام آشناترین روشهایی هستند که اکثر متقاضیان کاشت مو نام آنها را شنیدهاند. با توجه به این که هم پوشانی مزیتها و معایب این دو روش میتواند نتیجهی کار را بهتر و مناسبتر کند، برخی از پزشکان به صورت ترکیبی از روشهای کاشت مو FIT (یا FUE) و FUT بهره میبرند که به این عمل روش کاشت مو ترکیبی میگویند. دلیل این امر میتواند به دست آوردن تراکم بیشتر باشد که در این روش ایجاد میشود و تعداد گرافت بیشتری از مو برای کاشت استفاده میشود. همچنین زمان کمتری نیز برای کاشت مو ترکیبی صرف شده و سبب میشود تا از بانک موی فرد حداکثر استفاده برده شود.
برای آشنایی بیشتر با روش کاشت مو ترکیبی و مقایسه آن با سایر روشهای کاشت مو، ویدیوی زیر را تماشا کنید:
در صورت تمایل میتوانید صوت این ویدئو را جداگانه بشنوید:
کاندید مناسب روش ترکیبی کاشت مو
- هر جا که برای درمان الگوی طاسی پیشرفته به بیش از 4000 گرافت نیاز باشد، به بیمار توصیه میشود که از کاشت مو به روش ترکیبی استفاده کند. چرا که گرافتهای به دست آمده از آن، از گرافتهایی که هر کدام از روشهای FIT یا FUT به تنهایی به جراح کاشت مو میدهند، بیشتر است.
- بیمار هیچ مشکلی برای انجام دادن هر کدام از روشهای FIT و FUT نداشته باشد. مثلا بیمار مشکلی با تراشیدن سر نداشته باشد.
- بیمار حداقل بانک موی پشت سر را داشته باشد تا هم بتوان 2 سانتیمتر از پشت سر را برداشت و هم مقداری باقی بماند که بتوان با FIT آن را برداشت کرد. به عبارتی بانک موی پشت سر حداقل 7 تا 10 سانتیمتر باشد.
- بیماران سالخورده، بیماران آسمی یا بسیار چاق که نمیتوانند به مدت یک ساعت بیوقفه روی شکمشان دراز بکشند.
مراحل کاشت مو ترکیبی
- ابتدا متقاضی برای مشاوره نزد پزشک میرود و بعد از آنالیز گرافتهای مو و صحبت در مورد روشهای کاشت مو، اگر تشخیص روش ترکیبی داده شود، بیمار برای آنالیز ناحیه بانک مو آماده میشود.
- قبل از شروع به برداشت نواری، پزشک متخصص پوست و مو با مشورت بیمار بهترین خط رویش موی ممکن که هم ظاهری طبیعی داشته باشد و هم مورد پسند متقاضی باشد را انتخاب میکند. در مرحله آنالیز ناحیه دهنده، گرافتهای این قسمت کامل بررسی و خط برداشت نواری تعیین میشود. سپس بیمار برای برداشت نواری آماده شده و بیحسی موضعی در حد استاندارد تزریق میشود. بعد جراح کاشت مو شروع به برداشت فلاپ میکند.
- پس از آن محل برش توسط جراح بخیه شده و بیمار برای کاشت فولیکولهای مو آماده میشود. جراح کاشت مو در این مرحله فولیکولهای مو از نوار برداشته شده را زیر میکروسکوپ با دقت بالا جدا کرده و برای همکار خود آماده میکند.
- در همین زمان نفر دوم تیم پزشکی کاشت مو، ناحیه گیرنده را جهت کاشت گرافتهای جدا شده توسط همکار خود آماده میکند.
- تیم پزشکی با سرعت و دقت بالا شروع به کاشت گرافتهای مو در ناحیه گیرنده میکنند.
- بعد از اتمام کاشت به روش FUT متقاضی برای افزایش تراکم موها با برداشت فولیکولی یا روش FIT (یا FUE) آماده میشود.
- در این مرحله جراح کاشت مو بصورت تک تک، حداکثر تعداد 1000 گرافت مو برداشت کرده و بین موهای کاشته شده در مرحله قبل اضافه میکند. این امر سبب میشود تا تراکم و پرپشتی موها در یک جلسه به حداکثر میزان ممکن برسد.
همانطور که از نظر گذراندید، کاشت مو به روش ترکیبی به دو مرحله کاشت مو FUT و کاشت مو با استخراج واحد فولیکولی تقسیم میشود. در ادامه اطلاعات بیشتری درباره این روشها به شما میدهیم.
گام اول از مراحل روش ترکیبی کاشت مو؛ کاشت مو FUT
کاشت مو FUT یک تکنیک پیوند موی طبیعی است که در آن نوار باریکی از پوست سر به همراه فولیکولهای سالم مو از ناحیه اهداکننده برداشته شده و پیش از کاشت، واحدهای فولیکولی از آن جدا میشوند. در مقاله هزینه کاشت مو به روش FUT از صفحه کاشت مو مجله لیلیمگ میتوانید اطلاعات تکمیلی درباره این روش را مطالعه کنید.
گام دوم از مراحل روش ترکیبی کاشت مو؛ کاشت مو FIT
کاشت مو FIT یا FUE یک تکنیک کاشت مو است که در آن واحدهای فولیکولی، حاوی 1 تا 4 تار مو، با استفاده از یک پانچ مخصوص از ناحیه اهداکننده استخراج میشوند. این واحدها به نواحی نیازمند مو (نواحی دریافتکننده) پیوند زده میشوند. در هر جلسه میتوان 500 تا 3000 تار مو را پیوند زد، بنابراین میتوان نواحی کوچک را در یک جلسه درمان کرد. در متن روش FIT از مجله لیلیمگ میتوانید اطلاعات بیشتری درباره این روش بدست بیاورید.
مزایای کاشت مو به روش ترکیبی
- بیشترین تراکم مو پس از کاشت را در محل پیوند مو شاهد خواهیم بود.
- انجام کاشت مو ترکیبی در یک جلسه انجام میگیرد و صرفه جویی زیادی در زمان محسوب میشود.
- تعداد زیادی گرافت قابل برداشت است و تا 9000 فولیکول مو را میتواند در دسترس پزشک قرار دهد.
- مهمترین ویژگی این روش کمترین میزان خالی ماندن سر از مو پس از کاشت است.
- مقرون به صرفه بودن به دلیل تک مرحلهای بودن آن.
البته در نظر داشته باشید که هر کدام از روشهای کاشت مو مزایای ویژهی خود را دارند که در این سایت میتوانید آنها را با هم مقایسه نمایید.
معایب کاشت مو به روش ترکیبی
بدون شک هیچ روش کاشت مویی بدون عیب نیست. البته معایب آنها در مقایسه با مزایایی که دارند، قابل چشمپوشی است. معایب روش کاشت مو ترکیبی بیشتر مربوط به روش FUT است. در هنگام اجرای تکنیک FUT در ناحیهای که خط نواری مو برداشته شده است، جای اسکار باقی میماند. با این حال تبحر پزشک در کمتر شدن جای اسکار بیتاثیر نیست. لازم نیست زیاد نگران دیده شدن جای اسکار روش FUT باشید، زیرا جراح با کاشت مو روی اسکار، تا حدی آن را میپوشاند.
هزینه کاشت مو به روش ترکیبی
هزینه کاشت مو به روش ترکیبی بر اساس میزان گرافتها یعنی همان موهای پیوند زده شده، محاسبه میشود. در مجموع هزینه کاشت مو به روش ترکیبی از روش FIT ارزانتر و از روش FUT گرانتر است. هزینه کاشت مو به روش ترکیبی حداقل از 7.000.000 تومان میباشد. برای آشنایی بیشتر با معیارهای تعیین قیمت کاشت مو به روشهای مختلف میتوانید مطلب کامل ما با عنوان هزینه کاشت مو را مطالعه بفرمایید. همچنین برای مقایسه هزینه این متد در ایران و سایر کشورها میتوانید از مطالب سایت نیز استفاده نمایید.
توجه: برای آگاهی از آخرین نرخ هزینه کاشت مو به روش ترکیبی با کلینیک مورد نظر خود تماس بگیرید.
کدام پزشک برای انجام کاشت مو به روش ترکیبی قابل اعتماد است؟
پزشک باید در روش FUT مهارت کامل داشته باشد تا جای زخم حاصل از FUT پهن نشود. زیرا پوشش دادن جای زخم پهن در کاشت مو به روش ترکیبی سختتر میباشد و احتمال دیده شدن آن به دلیل خالی شدن موهای اطراف با FIT بیشتر از روش FUT تنها است. در ضمن باید جراحی با ظرافت انجام شده و به فولیکولهای اطراف آسیب نرسد و همچنین جهت آنها تغییر نیابد تا به آسانی بتوان با روش FIT اطراف آنها را برداشت کرد. پزشک کاشت مو میبایست روش FIT را کامل بشناسد و بداند تا چه حد میتواند پشت سر بیمار را با FIT خالی کند تا کمپشتی واضح در سری که جای زخم FUT نیز خواهد داشت، ایجاد نشود. با توجه به این موارد، لازم است برای کاشت موی ترکیبی به یک پزشک مجرب و یک کلینیک کاشت موی معتبر مراجعه کنید. برای شناسایی معیارهای انتخاب مرکز کاشت موی مناسب، پیشنهاد میکنیم به مقاله ما با عنوان بهترین کلینیک کاشت مو مراجعه کنید.
توصیههای مهم قبل و بعد از کاشت موی ترکیبی
اقدامات قبل از کاشت مو ترکیبی
نوشیدن الکل یا استفاده از داروهایی مانند وارفارین، آسپرین، داروهای حاوی ایبوپروفن، ناپروکسن و بعضی از ویتامینهای هومئوپاتی ممکن است احتمال خونریزیهای داخلی و کبودی را افزایش دهد. بنابراین یک هفته قبل از عمل جراحی کاشت مو، تحت نظر متخصص قرار گرفته و از مصرف این موارد اجتناب کنید. افراد سیگاری بهتر است حداقل دو هفته قبل از کاشت مو ترکیبی سیگار کشیدن را متوقف کنند تا جریان خون و اکسیژن به پوست سر افزایش یابد. علاوه بر این نیکوتین در دود سیگار میتواند عروق خونی را محدود و جریان خون را به پیوندهای جدید محدود کند که این عارضه به طور بالقوه منجر به نتایج غیرقطعی میشود.
دوران نقاهت کاشت مو به روش ترکیبی
دوره نقاهت بعد از کاشت مو ترکیبی ظاهری است. یعنی افراد نیاز ندارند استراحت مطلق کنند. البته ممکن است پیشانی چند روز ورم کند. معمولا ورم دو سه روز بعد از عمل شروع میشود و سه روز طول میکشد. گاهی اوقات این تورم با کبودی مختصری همراه است. البته جای نگرانی نیست. ورم بعد از کاشت مو کاملا طبیعی بوده و هیچ خطری برای موهای کاشته شده و یا سلامتی شخص ندارد. در برخی از بیماران که ناچارند زودتر سر کار خود حاضر شوند، میتوان با تجویز کورتون به شکل قرص پردنیزولون یا تزریق آمپول دگزامتازون جلوی تورم را تا حدود زیادی گرفت. به طور کلی برای این که بیماران دچار ورم شدید نشوند، توصیه میشود از روز اول هدبند سفتی دور سر ببندند و فقط در روز اول، سه بار و هر نوبت پانزده دقیقه، کیسهی یخ روی پیشانی بگذارد (مراقب باشید که یخ روی موها گذاشته نشود). گاها محل کاشت مو تا چند هفته قرمز میباشد.
مراقبت بعد از کاشت مو ترکیبی
- دمای محیطتان طوری باشد که از عرق کردن و تعریق سر جلوگیری کند زیرا تعریق میتواند زمینه ساز عفونت در محل کاشت مو به روش ترکیبی شود.
- از شستشوی موهای خود در روزهای ابتدایی پرهیز کنید.
- در بعضی مواقع ریزش فولیکولهای مو در اثر تماس و لمس بیمورد اتفاق میافتد. پس از تماسهای بیمورد با نواحی کاشت مو اجتناب کنید.
- به هیچ عنوان از کلاه استفاده نکنید، زیرا این کار سبب آسیب به فولیکولهای مو میشود و روند التیام و بهبودی را زمانبر میکند. اگر مجبور به استفاده از کلا هستید، باید منافذی برای جریان هوا در نظر بگیرید.
- در روزهای ابتدایی در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرید، چون باعث آسیب به گرافتهای مو میشود و روند التیام و بهبودی را کند میکند.
- به مدت یک هفته از انجام کارها یا ورزشهای سنگین خودداری کنید.
- به مدت 10 تا 14 روز از برداشتن وزنههای سنگین یا وزنهبرداری و یا شنا کردن در آبهای کلردار خودداری کنید.
- تا دو هفته بعد از جراحی از قرار گرفتن در معرض گرد و غبار موجود در هوای محل کار یا محلهای تفریحی و ورزشی اجتناب کنید.
- برای کاهش احتمال عفونت، ناحیه اهدا کننده و گرافتهای کاشته شده را تنها با دستهای تمیز لمس کنید.
- هرگونه افزایش سوزش یا قرمزی و ورم در اطراف ناحیه عمل شده را به پزشکتان گزارش دهید.
- بهترین روش برای خواب این است که در یک وضعیت نیمه نشسته بخوابید.
سوالات متداول درباره کاشت موی طبیعی به روش ترکیبی
در مواردی که بانک مو ضعیف باشد، بجای برداشت مو از سر، میتوان از موهای ریش استفاده کرد؟
- بله امکان برداشت از ریش و کاشت در سر هم وجود دارد. حدود ۱۵۰۰ گرافت میتوان از ناحیه ریش، به شرط پرپشت بودن ریش شما، برداشت کرد. البته این گرافتها از ناحیه زیر فک برداشت میشوند تا به زیبایی صورت شما آسیبی نرسد.
آیا نیاز است قبل از عمل کاشت مو به روش ترکیبی، موهای موجود را کوتاه کرد یا تراشید؟
- بله، به خصوص در کاشت موی طبیعی به روش ترکیبی و کاشت مو FIT برای جلوگیری از عفونت و آسانتر بودن کاشت مو، نیاز است که موهای سر را کوتاه کرد و یا تراشید. لازم به ذکر است تبلیغاتی که در زمینه عدم نیاز به کوتاهی مو در زمان کاشت مو ترکیبی انجام میگیرد، دروغین بوده و صرفا جهت تبلیغ است. واقعیت این است که نتراشیدن مو میتواند خطراتی برای بیمار داشته باشد.
آیا در زمان عمل کاشت مو ترکیبی بیمار احساس درد خواهد داشت؟
- خیر، به دلیل اینکه قبل از عمل بیحسی موضعی صورت میگیرد، بیمار هیچ دردی را احساس نخواهد کرد. همچنین تجویز مسکن و برخی از داروهای آرام بخش پس از کاشت مو سبب میشود که بیمار دردی را احساس نکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کاشت مو به روش ترکیبی، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت میکنیم:
سخن پایانی درباره کاشت مو به روش ترکیبی
همانطور که گفته شد، کاشت موی طبیعی به روش ترکیبی نیازمند تخصص پزشکی برای عمل جراحی میباشد و در واقع این روش کاشت مو مانند سایر روشهای برداشت فولیکولی، نمیتواند توسط تکنسین انجام شود. در پایان به شما متقاضیان عزیز کاشت مو به روش ترکيبی توصیه میکنیم مقاله ما با عنوان بهترین روش کاشت مو را مطالعه بفرمایید تا با اطلاعات کامل در مورد انتخاب روش کاشت موی متناسب با بودجه و وضعیت بانک موی خود تصمیم بگیرید.
سلام
من تا الان پیش چندتا دکتر برای مشاوره رفتم. اکثرا گفتن بانک مو ضعیف داری و باید از روش fit مو بکاری. البته یک دکتری در تهران هم مشاوره گرفتم و گفت کاشت مو ترکیبی هم میتونی انجام بدی. میخواستم بدونم آیا این روش بهتره؟ کدومو انتخاب کنم؟
سلام دوست عزیز
معمولا برای افرادی که بانک موی ضعیفی دارند، استفاده از روش ترکیبی کاشت مو گزینه مناسبی است. زیرا با این روش می توان بهترین استفاده را از بانک مو کرده و به یک تراکم بالا و مناسب رسید. به علاوه در این روش می توان از موهای سایر نقاط بدن مثل موهای زیر فک برای جبران ضعف بانک مو استفاده کرد. البته این که استفاده از این روش چقدر برای شما امکان پذیر است، کاملا به وضعیت بانک مو بستگی دارد که باید توسط متخصص بررسی شود.