کاشت موی طبیعی تنها درمان قطعی و دایمی ریزش مو و طاسی است. روشهای مختلفی برای کاشت موی سر وجود دارد، اما در این بین بهترین روش کاشت مو طبیعی کدام تکنیک است؟ احتمالا این مهمترین سوال متقاضیان کاشت مو است. البته این سوال پاسخ مشخصی ندارد، زیرا بهترین روش کاشت مو طبیعی برای هر فرد متفاوت است و با توجه به میزان ریزش، وضعیت بانک مو و وضعیت اقتصادی تعیین میشود. در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا شما را با بهترین و جدیدترین روش کاشت مو طبیعی آشنا کرده و شما را در انتخاب مناسبترین روش راهنمایی کنیم.
کاشت موی طبیعی چیست؟
پیوند یا کاشت موی طبیعی مجموعهای از تکنیکها برای انتقال ریشههای مو از ناحیه اهداکننده یا بانک مو (پشت سر، ریش، سینه و ران) به قسمتهای خالی سر میباشد. البته در پیوند مو بر خلاف سایر انواع پیوند، فرد گیرنده و فرد دهنده یکی هستند. بنابراین در کاشت موی طبیعی نمیتوان از موی سایر افراد برای پیوند مو استفاده کرد. اما اهمیت روشهای کاشت موی سر چیست؟
اکثر مردان در سنین مختلف به آلوپسی آندروژنیک یا طاسی سر دچار میشوند. این مشکل علت ژنتیکی دارد و روشهای کاشت موی طبیعی راهی موثر برای درمان آن است. توجه کنید که طاسی سر با استفاده از آمپولها و قرصها قابل درمان نیست و فقط سرعت آن کم میشود. اگر به دنبال احیای موهای از دست رفته هستید، تنها راه حل و درمان این عارضه کاشت موی سر است. علت موثر بودن کاشت مو این است که در کاشت موی طبیعی گرافتهای جدیدی کاشته شده و جایگزین گرافتهای قبلی میشوند. این گرافتهای جدید دائمی بوده و قابل رشد میباشند و به جای موهای ریخته شده قرار میگیرند. بنابراین با توجه به اینکه نتایج ناشی از انجام کاشت مو دائمی و غیرقابل برگشت هستند، باید با اطلاعات صحیح و کامل اقدام به این عمل نموده و تحت تاثیر شعارهای فریبنده و قیمتهای نامعقول، سلامت جسمی و روحی خودتان را تحت الشعاع قرار ندهید. در ادامه ابتدا شما را با کلیات کاشت موی طبیعی آشنا کرده و بعد شما را در یافتن بهترین روش کاشت مو طبیعی راهنمایی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
اصطلاحات مهم در کاشت موی طبیعی
پیش از اینکه به سراغ معرفی روشهای کاشت موی طبیعی برویم، بهتر است با اصطلاحات زیر آشنا شوید:
- گرافت مو: هر گرافت عبارت است از یک یا چند پیاز مو که ساقهی آنها از یک نقطه از پوست خارج شدهاست.
- فولیکول مو: مو در داخل کیسههایی لوله مانند تشکیل شده و موها در آن ریشه میدوانند و سپس به مرور بلندتر شده و سرانجام از پوست سر بیرون میزنند. این قسمت که فولیکول گفته میشود، وظیفه ایجاد مو را به عهده دارد.
- اسکار: جای زخم که در اثر بخیه زدن نامناسب باقی میماند و از عوارض جدی برخی از روشهای کاشت موی سر است.
- بانک مو: بخشی از موهای بدن که ریزش مو در آن نواحی کم است. متخصص گرافت مو را از این نواحی جدا کرده و در بخشهای خالی سر میکارد. معمولا موهای پشت سر به عنوان بانک مو انتخاب میشود.
کاندیدای مناسب کاشت موی سر چه کسانی هستند؟
عمل کاشت مو بیش از 70 سال است که با تکنیک و روشهای مختلف در حال انجام است و روز به روز متودهای جدیدتری برای پایداری بیشتر و تاثیر بالاتر عرضه میشود. اما شاید بعضی از افراد نیازی به انجام این عمل نداشته باشند. به همین جهت برای اینکه متوجه شوید که در چه زمانی نیاز به انجام این عمل دارید، بهتر است به موارد زیر توجه کنید:
- آیا شما واقعا به کاشت مو نیاز دارید یا نه را پزشک و متخصص به طور قطعی عنوان میکند. معمولا کاشت موی طبیعی برای افرادی که دچار کم پشتی مو و یا طاسی موی سر به صورت ارثی هستند، تجویز میشود.
- در مواردی که سه ناحیه جلوی سر، بالای سر و فرق سر همزمان طاس باشند، ریزش مو از نوع طاسی کامل و درجه هفت محسوب میشود. معمولا افراد دارای این نوع از ریزش مو، بانک موی مناسبی ندارند و به همین دلیل کاندید مناسبی برای کاشت مو نیستند. معمولا به این افراد پیشنهاد میشود که از کلاه گیس استفاده کنند. البته یک گزینه دیگر استفاده از موهای سایر نقاط بدن برای پیوند است که احتمال موفقیت کمتری دارد.
- در موارد اندکی که ریزش مو در حد خفیف است، میتوان به پزشک متخصص مو مراجعه کرد و با در پیش گرفتن یک رژیم غذایی مناسب و مصرف برخی داروها، به رشد مجدد موهای از دست رفته کمک کرد. برگشت مجدد مو فقط در مواردی که دلیل آن کمبود و فقر برخی عناصر موجود در بدن باشد، ممکن است. هنگامی که فرد به علت سوانح و یا عوامل ژنتیکی به طاسی و یا ریزش شدید مو مبتلا میشود، راهی به غیر از کاشت مو برای رویش مجدد موها وجود ندارد.
هرچند که عمل کاشت موی سر بسیار ساده و بی خطر است، اما رعایت کامل نکات ایمنی و تخصص پزشک برای حفظ سلامت بیمار و به دست آمدن نتیجه مطلوب ضروری است. همچنین به دلیل حساسیت بسیار زیاد، این عمل زیبایی به صورت تیمی و گروهی انجام میگیرد. در ادامه در این مورد بیشتر خواهیم گفت.
برای آشنایی بیشتر با مهمترین نکات قبل از کاشت مو، ویدیو زیر را تماشا کنید:
در صورت تمایل میتوانید صوت این ویدئو را جداگانه بشنوید:
بهترین روش کاشت مو طبیعی کدام است؟
مهمترین سوال برای متقاضیان کاشت موی سر این است که کدام روش کاشت مو بهتر است؟ این سوال پاسخ مشخصی ندارد؛ به این معنا که بهترین روش کاشت مو طبیعی برای هر فرد، با توجه به شرایط او انتخاب میشود. در حقیقت بهترین روش کاشت مو طبیعی برای هر بیمار روشی است که بیشترین سازگاری را با نیازها و شرایط بیمار داشته باشد. نیازها و شرایط بیمار موارد مختلفی را شامل میشود. یکسری از موارد در جلسات مشاوره و توسط پزشک متخصص مشخص میشود و مابقی به خود بیمار بستگی دارد. بنابراین پیش از آن که به سراغ انتخاب بهترین روش کاشت مو طبیعی بروید، بهتر است پس از مشاوره با متخصص، به این پرسشها پاسخ دهید:
- بانک مو: وضعیت بانک مو شما چگونه است؟ تا چه میزان گرافت مو میتوان از آن برداشت کرد؟
- میزان طاسی: وسعت نواحی طاسی سر چقدر است؟ به چه میزان گرافت مو برای کاشت نیاز است؟
- وضعیت پوست سر: پوست سر شما از نظر خاصیت کشسانی چه وضعیتی دارد؟
- بیماری خاص: آیا به بیماری خاصی مبتلا هستید؟ آیا امکان جراحی تهاجمی برای شما وجود دارد؟
- زمان جلسه کاشت مو: چند روز برای کاشت مو زمان دارید؟ آیا میخواهید کاشت موی سر در یک جلسه تمام شود یا میتوانید برای چند روز مرخصی گرفته و چند جلسه کاشت مو داشته باشید؟
- دوران نقاهت: دوست دارید پس از کاشت موی سر فورا سر کار برگردید؟
- هزینه کاشت مو: بودجه شما چقدر است؟ چقدر قصد دارید برای کاشت موی سر هزینه کنید؟
- انتظار بیمار از کاشت: انتظار شما از کاشت موی سر چیست؟ انتظار دارید موی سر شما تا چه اندازه پرپشت و طبیعی شود؟
زمانی که به این پرسشها پاسخ دادید، میتوانید مناسبترین روش کاشت موی سر را انتخاب کنید. روشهای کاشت موی طبیعی انواع مختلفی دارند که هر یک از آنها در پارامترهای فوق متفاوت هستند. در نظر داشته باشید که برخی از کلینکهای کاشت مو در تهران یا سایر شهرها، روشهایی متفاوت با اسامی جدید را تبلیغ میکنند که البته پایه و اساس آنها چندان متفاوت نیست و صرفا از دستگاههای متفاوتی برای عملیات برداشت یا کاشت تارهای مو استفاده میکنند. بنابراین خیلی خود را درگیر این تبلیغات نکنید. برای آشنایی بیشتر با کلینیکها و هزینههای کاشت مو در تهران ما را در مقاله لیلیمگ با موضوع کاشت مو تهران دنبال کنید. اما در ادامه شما را با روشهای کاشت موی سر آشنا میکنیم.
مقایسه انواع روش های کاشت موی طبیعی
به طور کلی روشهای کاشت مو طبیعی به دو دسته برداشت نواری یا FUT و برداشت فولیکولی یا FIT تقسیم میشوند و سایر روشها به نوعی بهبودیافته و نمونه پیشرفتهتر این دو روش هستند. تکنیک برداشت مو از ناحیه اهداکننده، تفاوت اصلی در این دو روش است. در ادامه روشهای مختلف کاشت موی سر را به شما معرفی کرده و مزایا و معایب هر کدام از آنها را بیان خواهیم کرد تا شما با دید مناسب، بهترین روش کاشت مو طبیعی را انتخاب کنید.
آیا کاشت مو به روش FUT بهترین روش کاشت مو طبیعی است؟
کاشت مو به روش FUT (Follicular Unit Transplantation) یكی از اولین روشهای كاشت موی طبیعی در دنیا است که با عمل جراحی همراه است. در این روش ابتدا جراح وضعیت بانک مو و ناحیه پیوند را بررسی کرده و خط رویش مو و تعداد گرافتهای مورد نیاز را مشخص میکند. در مرحله بعد داروی بیحسی به سر تزریق میشود تا درد در طول جراحی کاهش یابد. بعد جراح یک برش نواری با عرض یک تا دو سانتیمتر و با طول 20 تا 30 سانتیمتر از پوست سر استخراج کرده و سپس بافت منطقهای که مو را از آنجا برداشته، بخیه میزند. در ادامه متخصص این نوار برش خورده را تکه تکه میکند تا فولیکولهای مو را جدا کرده و در جای مورد نظر بکارد. پزشک برای کاشت موی سر حفرههای ریزی را با مته روی سر و در قسمتی که ریزش مو اتفاق افتاده است، ایجاد میکند. در نهایت واحدهای فولیکولی به صورت تک به تک در این حفرهها کاشته میشوند. بعد از عمل کاشت موی سر نیز نیاز است تا بیمار برخی اصول بهداشتی و مراقبی را رعایت کند. اگر تمایل دارید که بدانید آیا روش FUT بهترین روش کاشت مو برای شماست یا نه، به مزایا و معایب این روش توجه کنید:
مزایای کاشت موی طبیعی به روشFUT
- بدون نیاز به تراشیدن موهای سر
- کوتاهتر بودن جلسات پیوند مو نسبت به سایر روشها
- مناسب برای کاشت مو در نواحی با طاسی وسیع
- پایینتر بودن میزان هدر رفت گرافتهای برداشت شده نسبت به سایر روشها
- روش ساده و بدون نیاز به تخصص بالا
معایب کاشت موی سر به روش FUT
- باقی ماندن جای اسکار در محل بخیه
- درد و خونریزی
- التهاب و عفونت موضعی
- ایجاد خط رویش غیرطبیعی
- متفاوت بودن حالت موهای کاشته شده با سایر موها
- دوره بهبود طولانیتر
- عدم امکان استفاده برای افرادی که پوست سرشان خاصیت کشسانی مناسب ندارد
باقی گذاشتن جای زخم در پشت سر، بزرگترین عیب روش FUT است. به دلیل همین مشکل، امروزه بسیاری از پزشکان استفاده از این روش را کنار گذاشته و از تکنیکهای برداشت فولیکولی استفاده میکنند (منبع).
آیا کاشت مو به روش FIT بهترین روش کاشت مو طبیعی است؟
کاشت مو به روش FIT (Follicular Isolation Technique) یک روش کاشت موی طبیعی با حداقل تهاجم و بدون نیاز به عمل جراحی است. در این روش استخراج از بانک مو به صورت واحدهای فولیکولی (شامل 1 الی 4 تار مو) صورت میگیرد. به این معنا که متخصص از یک پانچ مخصوص استفاده کرده و فولیکولهای مو را با ظرافت و دقت بسیار بالا از ناحیه اهداکننده استخراج میکند. بنابراین در این روش دیگر خبری از برش و برداشت نواری نیست و از آنجایی که بخیهای زده نمیشود، احتمال باقی ماندن جای بخیه و زخم وجود ندارد. پس از استخراج فولیکولها، پزشک به کمک یک ابزار مخصوص تارهای مو را در ناحیه طاسی سر میکارد. نحوه کاشت مو در این روش تقریبا مشابه روش FUT است. البته تکنیک دیگری هم برای کاشت فولیکولهای مو وجود دارد که به نام کاشت مو به روش DHT شناخته میشود. به طور کلی کاشت موی سر به روش FIT روشی زمانبر است و در هر جلسه از آن فقط بین 1000 تا 1500 فولیکول مو کاشته میشود. لازم به ذکر است که کاشت مو به روش FUE یا Super FUE یکی از روشهای توسعه یافته برای کاشت مو FIT است که در آن از ابزارهای پیشرفتهتر برای برداشت و کاشت مو استفاده میشود. این روش امروزه در بیشتر کلینیکهای کاشت مو جایگزین روش قدیمی شده و بسیاری از مشکلات و عوارض آن را برطرف کرده است. برای آشنایی با این روش به مقاله ما با موضوع هزینه کاشت مو به روش Super FUE مراجعه کنید. اگر تمایل دارید که بدانید آیا روش FIT بهترین روش کاشت موی سر برای شماست یا نه، به مزایا و معایب این روش توجه کنید:
مزایای کاشت موی طبیعی به روش FITنسبت به FUT
- عمل جراحی کمتهاجمی بدون درد و خونریزی
- بدون نیاز به بخیه
- کاهش احتمال عفونت
- دوره نقاهت کوتاهتر
- مناسب برای کاشت ابرو، ریش و سبیل
- بیماران با پوست سر سفت هم میتوانند از این روش استفاده کنند.
معایب کاشت موی سر به روش FIT نسبت به FUT
- طولانی بودن جلسه کاشت مو
- نیاز به تراشیدن کامل موهای سر
- نامناسب برای طاسیهای وسیع
- استخراج کمتر گرافتها و در نتیجه نیاز به چند جلسه برای کاشت با تراکم بالا
- احتمال آسیب به فولیکولهای مو
- هزینه بیشتر
- نیاز به تخصص و مهارت بالا
- تخریب بانک مو
آیا کاشت مو به روش ترکیبی بهترین روش کاشت مو طبیعی است؟
در کاشت موی سر به روش ترکیبی، همانطور که از اسم این روش مشخص است، ترکیبی از دو روش FUT و FIT استفاده میشود. بنابراین متخصص با این روش میتواند همزمان از مزایای هر دو روش FUT و FIT بهره مند شده و تراکم بسیار بالاتری در مقایسه با هر یک از این دو روش بدست بیاورد. در این روش میتوان تا 5000 گرافت مو (حدود 12000 تا 14000 تار مو) را حتی در یک جلسه برداشت کرد و در ناحیه مورد نیاز کاشت. روش کار در این تکنیک کاشت موی طبیعی به این صورت است که ابتدا یک ناحیه نواری از بانک مو جدا میشود. سپس این برش نواری به فولیکولهای مو تقسیم شده و در ناحیه طاسی کاشته میشود. پس از اتمام روش FUT، جراح کاشت مو با روش FIT حداکثر 1000 گرافت مو برداشت کرده و مابین موهای کاشته شده در مرحله قبل اضافه میکند. با این فرآیند تراکم بسیار بالا و ایدهآل بدست میآید. اگر تمایل دارید که بدانید آیا روش ترکیبی بهترین روش کاشت مو برای شماست یا نه، به مزایا و معایب این روش توجه کنید:
مزایا کاشت موی طبیعی به روش ترکیبی
- برداشت بیشتر گرافت در یک جلسه در مقایسه با روشهای FUT و FIT
- بهترین روش برای کاشت موی طبیعی برای افراد با طاسی وسیع
- در یک جلسه قابل انجام است
- مقرون به صرفه بودن در مقایسه با روشهای FUT و FIT
معایب کاشت موی سر به روش ترکیبی
- باقی ماندن جای اسکار به دلیل استفاده از روش برداشت نواری
- درد و خونریزی
- دوره بهبودی طولانی برای ناحیه برداشت مو
آیا کاشت مو به روش SUT بهترین روش کاشت مو طبیعی است؟
کاشت مو به روش SUT یکی از روشهای جدید برداشت واحد فولیکولی است که کاملا به وسیله دستگاههای پیشرفته انجام میگیرد. در این روش فولیکولهای مو بدون نیاز به جراحی تهاجمی و به کمک پانچ لیزری و اتوماتیک برداشت شده و سپس در قسمتهای بدون موی سر کاشته میشود. بنابراین در این روش هیچ گونه بخیه و پانسمانی صورت نمیگیرد. به علاوه سرعت عمل در این روش بسیار بیشتر بوده و جراح میتواند در یک جلسه بیش از 10000 فولیکول را بکارد. به همین جهت کاشت موی سر به روش SUT تراكم سه برابری نسبت به روشهای FUT و FIT دارد. از طرفی این روش راه حل خوبی برای بیمارانی است که قبلا توسط روشهای FUT و ترکیبی تحت پیوند قرار گرفتهاند. اگر تمایل دارید که بدانید آیا روش SUT بهترین روش کاشت مو برای شماست یا نه، به مزایا و معایب این روش توجه کنید:
مزایای کاشت موی طبیعی به روش SUT
- بدون جراحی، خونریزی و درد
- باقی نماندن جای اسکار یا زخم
- امکان استفاده از موهای سایر نقاط بدن برای کاشت موی سر
- سرعت بالا و انجام عمل در یک جلسه
- خط رویش طبیعی
- بهبود سریع و نداشتن دوره نقاهت
- تراکم بسیار بیشتر نسبت به روشهای FUT و FIT
معایب کاشت موی سر به روش SUT
- احتمال آسیب رساندن به ناحیه اهداکننده و ناحیه پیوند مو
- احتمال آسیب به بانک مو
- احتمال انتقال بیماری و ایجاد عفونت به دلیل عدم امکان ضدعفونی کردن تمام دستگاهها
- هزینه بیشتر در مقایسه با روشهای FUT و FIT
در مجموع کاشت مو SUT یکی از روشهای جدید است که بسیاری از کلینیکها در مورد آن تبلیغ میکنند. اگر تمایل دارید اطلاعاتی بیشتری درباره این روش و قیمت آن کسب کنید، توصیه میکنیم مقاله لیلیمگ با موضوع هزینه کاشت مو به روش SUT را مطالعه بفرمایید.
آیا کاشت مو به روش BHT بهترین روش کاشت مو طبیعی است؟
کاشت مو با روش BHT (Body Hair Transplant) از نظر تکنیکی تفاوت خاصی با روشهای برداشت فولیکولی ندارد. نکته متفاوت در این روش، استفاده از موهای سایر نقاط بدن نظیر ریش، سینه و ران به عنوان بانک مو یا ناحیه اهداکننده است. این روش معمولا برای افرادی استفاده میشود که بانک موی مناسبی در سر ندارند. به همین دلیل این روش با عنوان پیوند مو از بدن به سر یا کاشت مو از ریش به سر هم شناخته میشود. اگر تمایل دارید که بدانید آیا روش BHT بهترین روش کاشت مو برای شماست یا نه، به مزایا و معایب این روش توجه کنید:
مزایا کاشت موی طبیعی به روش BHT
- مناسب برای افراد با بانک موی ضعیف یا آسیب دیده
- مناسب برای کاشت موی طبیعی در نواحی با طاسی وسیع
- روش کمتهاجمی و بدون درد و خونریزی
- باقی نگذاشتن جای زخم در ناحیه اهداکننده
- کوتاه بودن مدت زمان ریکاوری
- مناسب برای کاشت ابرو، کاشت ریش و سبیل
معایب کاشت موی سر به روش BHT
- متفاوت بودن موهای بدن با موی سر
- درصد موفقیت پایین در مقایسه با سایر روشها
- ظاهر غیرطبیعی
- تراکم پایین
جدیدترین روش کاشت مو سر کدام است؟
کاشت مو اولین بار در سال 1939 میلادی توسط یک پزشک ژاپنی مطرح و بعد ها در سال 1959 میلادی توسط یک پزشک آلمانی به مرحله اجرا درآمد. از آن زمان به بعد روشها و تکنیکهای مختلفی برای افزایش راندمان، بهبود نتایج و افزایش کیفیت فولیکولهای برداشتی در عمل کاشت مو ابداع شده است. در سالیان اخیر بیشتر روشهای جدید کاشت موی سر بر پایه استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته نظیر ابزارهای دقیق و جراحیهای رباتیک هستند. در حقیقت پایه و اساس این روشها با روشهای قدیمی کاشت مو یعنی روش FUT و روش FIT تفاوت نداشته و صرفا ابزارهای جدید جایگزین ابزارهای قدیمی شده است. در ادامه شما را با چند مورد از روشهای جدید کاشت مو آشنا میکنیم.
روش Micro FIT؛ جدیدترین روش کاشت مو بدون تراشیدن سر
مدرنترین و جدیدترین روش کاشت مو Micro FIT یا میکرو FIT نام دارد و میتوان گفت که این روش در حال حاضر کمتهاجمیترین روش کاشت مو است. اساس این روش کاملا مشابه روش FIT است با این تفاوت که در آن از دستگاهها و میکروسکوپهای پیشرفته، دقیق و ظریف برای برداشت واحدهای فولیکولی از ناحیه اهدا کننده و کاشت آن در ناحیه پیوند مو استفاده میشود. مهمترین ویژگی کار با میکروسکوپ و استفاده از تجهیزات بسیار کوچک این است که موهای قابل پیوند در طول استخراج و کاشت آسیبی نخواهند دید و از هر تار موی موجود به خوبی محافظت خواهد شد. در ادامه به سایر مزایا و معایب این روش توجه کنید:
مزایای کاشت موی طبیعی به روش میکروفیت
- کمترین جای زخم و اسکار
- بدون درد
- بدون بخیه
- استخراج عالی واحدهای فولیکولی مو با کمترین آسیب
- کیفیت گرافت بالاتر در مقایسه با روشهای FIT و SUT
- دستیابی به تراکم بالا در یک جلسه
- بهبودی بسیار سریع
- نتایج کاملا طبیعی و دائمی
- امکان استفاده مجدد از ناحیه اهدا کننده در آینده
- مناسب برای کاشت ابرو
معایب کاشت موی سر به روش میکروفیت
- کیفیت پایینتر گرافتهای استخراج شده از بانک مو در مقایسه با روش FUT
- مدت زمان طولانی جلسه کاشت
- آسیب بیشتر به فولیکولهای مو در مرحله بعد از استخراج و قبل از کاشت نسبت به روش FUT
- هزینه بالا نسبت به سایر روشهای کاشت موی سر
- نیاز به بانک موی قوی با امکان برداشت ظریف فولیکولهای مو
کاشت مو به روش میکروفیت شباهت زیادی با روش SUT دارد و به ادعای برخی از کلینیکهای کاشت مو، فقط از نظر پیشرفتهتر بودن دستگاهها نسبت به روش SUT برتری دارد. برای آشنایی بیشتر با روش میکروفیت، پیشنهاد میکنیم مقاله لیلیمگ با عنوان روش Micro FIT را مطالعه بفرمایید.
ربات ARTAS؛ جدیدترین روش کاشت مو در دنیا
آخرین تکنولوژی کاشت مو در دنیا کاشت مو با ربات اتوماتیک ARTAS است. این ربات همانند یک دستیار برای متخصص کاشت مو عمل کرده و در مراحل برداشت گرافتها به جراح کمک میکند. پیش از شروع برداشت، ربات ARTAS به صورت خودکار نقشهای از تمام فولیکولهای موجود در ناحیهی دهنده (بانک مو) رسم میکند. بعد از بررسی دقیق زوایا، جهتگیریها، تراکم و کیفیت تمام گرافتها، عملیات برداشت شروع میشود. ربات ARTAS حتی میتواند مناطق دچار اسکار را شناسایی کرده و از آنها دوری کند. پس از برداشت گرافتها توسط ربات، گرافتها دسته بندی شده و توسط متخصص کاشته میشوند. در ادامه به مزایا و معایب این روش توجه کنید:
مزایا کاشت موی طبیعی با ربات ARTAS
- سرعت بسیار بالا در مقایسه با سایر روشها
- برداشت باکیفیتترین گرافتها از ناحیه بانک مو
- جراحی با حداقل تهاجم و کمترین زمان نقاهت در مقایسه با سایر روشها
- بدون درد، بخیه و بیهوشی
معایب کاشت موی سر با ربات ARTAS
- برای شناسایی فولیکولها باید بین پوست سر و رنگ موها تفاوت وجود داشته باشد. بنابراین این روش برای افراد با موهای نازک، بلوند، کمرنگ و سفید مناسب نیست.
- آسیب به 8 تا 10 درصد فولیکولها در زمان استخراج
- قیمت بسیار بالاتر نسبت به سایر روشها (حتی روش Micro FIT)
روش PRP؛ جدیدترین روش تقویت مو با تزریق پلاسما
روش PRP (Platelet Rich Plasma) یکی از روشهای نوین درمان طاسی و کم پشتی مو است. این روش در حقیقت در طبقه بندی روشهای کاشت مو و یا ترمیم مو قرار نمیگیرد و یکی از روشها و متدهای درمان ریزش مو است. اما شاید بدلیل عدم آشنایی با جزئیات آن، بسیاری به اشتباه از آن تحت عنوان کاشت مو به روش PRP نام میبرند. در روش PRP یا سلول درمانی یا پلاکت درمانی، پلاسمای خون فرد کشیده شده و پس از فرآوری به ناحیه طاسی و کمپشت سر تزریق میشود. با این کار پلاکتهای خون یا سلولهای بنیادی که غیر فعال یا در فاز استراحت رفتهاند، تحریک میشوند. این کار باعث میشود پوست و مو دوباره جوانی خود را به دست بیاورد. همچنین این کار باعث جلوگیری از ریزش مو و گاهی رشد مجدد مو میشود. این روش برای کسانی مناسب است که هنوز فولیکولهای زنده روی سر آنها وجود دارد و به طاسی 100درصد نرسیدهاند. در ادامه به مزایا و معایب این روش توجه کنید:
مزایا استفاده از روش PRP
- عدم ابتلا به بیماریهای واگیر به دلیل استفاده از خون خود بیمار
- در یک جلسه و خیلی سریع انجام میشود
- جلوگیری از ریزش مو
- درمان مکمل برای بیماری آلوپسی آره آتا
معایب استفاده از روش PRP
- در 10 درصد موارد ممکن است اثری دیده نشود.
- آسیب به عروق خونی و اعصاب در موارد نادر
- ایجاد عفونت کلسیفیکاسیون در بافتهای دارای اسکار در موارد نادر
- بیماران با سابقه مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل نمیتوانند از این روش استفاده کنند.
- این روش برای مبتلایان به سندرم اختلال پلاکت، ناپایداری همودینامیک و عفونت های حاد و مزمن مناسب نیست.
- مبتلایان به بیماریهای مزمن پوستی یا سرطان نمیتوانند از این روش استفاده کنند.
سوالات متدوال درباره کاشت موی سر
آیا کاشت موی سر در زنان امکان پذیر است؟
زنان با توجه به این که کمتر دچار ریزش مو در ناحیه جلوی سر میشوند، کمتر به سراغ روشهای کاشت موی طبیعی میروند. البته در مواردی ممکن است خانمها به دلیل تغییرات هورمونی، الگوی ریزش موی ارثی یا سالخوردگی دچار ریزش مو شوند. معمولا در این شرایط متخصص ابتدا علت اصلی ریزش مو را شناسایی کرده و تنها در صورت دائمی و متداوم بودن ریزش موها، روشهای کاشت موی سر را پیشنهاد میکند. روشهای کاشت مو در خانمها کاملا مشابه آقایان است و در این شرایط هم بهترین روش کاشت مو با توجه به میزان ریزش و وضعیت بانک مو مشخص میشود. برای کسب اطلاع بیشتر درباره روشها، عوارض و هزینه کاشت مو در زنان، میتوانید مقاله لیلیمگ با عنوان هزینه کاشت مو در زنان را مطالعه بفرمایید.
هزینه کاشت موی سر چقدر است؟
به دلیل تعداد بالای تقاضا برای کاشت و همچنین وجود بسیاری از متخصصین زیبایی، هزینه کاشت مو در ایران نسبت به دیگر کشورهای دنیا نسبتا ارزان است. لازم به ذکر است که هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله تراکم کاشت، پزشک متخصص، موقعیت و تجهیزات کلینیک و روش کاشت. اگر بخواهیم مقایسهای بین روشهای مختلف انجام دهیم، کاشت مو به روش برداشت نواری (روش FUT) نسبت به روش FIT و SUT ارزانتر است. کاشت موی سر به روش ترکیبی هم از نظر قیمت بین این دو تکنیک قرار میگیرد. نکتهی دیگر این است که روشهای جدید کاشت موی طبیعی نظیر روش میکروفیت یا کاشت مو با ربات ARTAS، به دلیل استفاده از تکنولوژیهای نوین و ابزارهای پیشرفته، هزینهی بیشتری دارند. به عنوان نمونه هزینه کاشت مو به روش SUT در ایران بین 4 تا 7 میلیون تومان است. در کشورهای خارجی هم هزینه کاشت مو بسته به تعداد گرافتهای برداشت شده بین 4 تا 15 هزار دلار است (منبع). برای آشنایی بیشتر با قیمت کاشت هر تار مو، قیمت انواع روشهای کاشت مو و همچنین پارامترهای موثر در تعیین هزینه کاشت موی سر، پیشنهاد میکنیم به مقاله ما با عنوان هزینه کاشت مو طبیعی مراجعه کنید.
چه روشهایی جایگزین کاشت موی طبیعی هستند؟
در کنار روشهای کاشت موی طبیعی، میتوان به روشهای ترمیم مو به عنوان روشهای جایگزین نگاه کرد. به طور مثال روش HRT یکی از روشهای موثر و مناسب برای ترمیم موی سر است. در کنار این روش میتوان به مزوتراپی، ویتامین درمانی و لیزرتراپی هم اشاره کرد که بسته به شرایط بیمار ممکن است انتخاب شوند. برای آشنایی با سایر روشهای جایگزین برای کاشت موی سر میتوانید به این سایت مراجعه کنید.
مراحل رشد مو بعد از کاشت مو سر چگونه است؟
در هفته اول پس از کاشت مو احتمال دارد دلمه و قرمزی در نواحی پیوند ایجاد شود که البته طبیعی است. در این مدت مطابق دستور متخصص پوست سر را شستشو داده و به خوبی از موهای کاشته شده مراقبت کنید. زیرا هفته اول زمانی است که فولیکولهای کاشته شده در پوست سر تثبیت میشوند. در هفته دوم دلمهها رفته رفته از بین رفته و میتوانید به آرامی فعالیتهای عادی و سبک را از سر بگیرید. بین هفته سوم تا پایان ماه اول پس از کاشت، ریزش موهای کاشته شده آغاز شده و تا هفته ششم ادامه مییابد. البته این موضوع بخشی از فرآیند طبیعی کاشت مو است و اصلا جای نگرانی وجود ندارد. عموما از ماه دوم تا چهارم پس از کاشت، موهای جدید رشد خود را آغاز میکنند. در نهایت پس از یک سال رشد موها تقریبا به 100 درصد خود رسیده و نتیجه کاشت موی سر مشخص میشود. دوره رشد موها پس از کاشت یک دوره نسبتا طولانی مدت است. معمولا توصیه میشود که در این دوره از مواد مغذی نظیر ویتامین B5، B6، B12 و روی در رژیم غذایی استفاده شود. این مواد برای رشد موها و حفظ سلامت آنها ضروری هستند. برای آشنایی بیشتر با مراحل کاشت موی سر، نکات مهم قبل از عمل و توصیههای مهم بعد از عمل، به مقاله لیلیمگ با موضوع مراحل کاشت موی طبیعی مراجعه کنید.
عوارض کاشت مو طبیعی چیست؟
کاشت موی طبیعی یک عمل زیبایی نسبتا جدید و به سرعت در حال رشد است. با پیشرفت تکنولوژی، تکنیکهای کاشت مو کمتهاجمیتر، کمعارضهتر و نتایجشان طبیعیتر و زیباتر میشود. با این وجود عمل کاشت موی سر مشابه سایر عملهای جراحی ممکن است عوارضی داشته باشد. این عوارض عبارتند از:
- حساسیت به داروهای بیحسی موضعی
- درد در زمان کاشت مو یا بعد از آن
- خونریزی
- تورم در ناحیه کاشت مو
- سرفه و سکسکه در موارد نادر
- عفونت در ناحیه اهداکننده و در منطقه پیوند مو
- باقی ماندن جای زخم در روش برداشت نواری
- آسیب به بانک مو
- التهاب فولیکولها
- کیستهای زیر پوستی
البته در نظر داشته باشید که بسیاری از این عوارض مقطعی هستند و پس از مدتی برطرف میشوند (منبع).
بهترین سن کاشت مو سر چه زمانی است؟
کاشت مو سن خاص خود را دارد و معمولا در سنین زیر 23 سال، انجام این عمل توصیه نمیشود و اغلب هم صورت نمیگیرد. مسئله دیگر در مورد سن داوطلبان کاشت مو این است که وضعیت سایر موهای سر چگونه بر روی طرح موهای کاشته شده تاثیر میگذارد. ممکن است افرادی که سن بالایی داشته باشند، پس از عمل همچنان در نواحی دیگر سر دچار ریزش باشند. هر چند که این مسئله معمولا کمتر پیش میآید، اما به هر حال متخصصین کاشت مو باید این مسئله حیاتی را هنگام طراحی فرم موهایی که قرار است کاشته شوند، در نظر بگیرند.
درصد موفقیت عمل کاشت موی سر چقدر است؟
نحوه برداشت و کاشت مو در تکنیکهای مختلف، متفاوت است و به میزان ریزش مو و هزینهای که قصد انجام آن را دارید، بستگی دارد. پزشک با در نظر گرفتن همین مسائل راههای مختلفی را پیشنهاد میدهد. اما در هر صورت باید در مورد کاشت مو و نتیجه آن واقع بین بود. توقع معجزه نباید داشت که موهایی به پرپشتی سابق و دوران نوجوانی جایگزین شود. البته اگر روش کاشت موی سر و پزشک متخصص به درستی انتخاب شود، بین 70 تا 90 درصد موهای از دست رفته قابل کاشت و برگشت است که خود درصد بسیار بالایی محسوب میشود. همچنین در نظر داشته باشید اگر علت اصلی ریزش مو ریشه یابی و درمان نشود، قطعا بعد از مدتی احتمال ریزش موهای کاشته نیز وجود دارد. بنابراین موهای کاشته و جدید، کاملا مشابه موهای قبلی، به مراقبت نیاز دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کاشت موی طبیعی، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت میکنیم:
سخن پایانی درباره انواع روش های کاشت مو طبیعی
در این مطلب تلاش کردیم تا شما را با روشهای مختلف کاشت مو و مزایا و معایب آنها آشنا کنیم. مجددا تکرار میکنیم که چیزی به نام بهترین روش کاشت مو وجود ندارد. بلکه شرایط و انتظار شما از کاشت مو، وضعیت بانک مو و بودجه تعیین کنندهی مناسبترین روش کاشت مو برای شماست. در پایان منتظر نظرها و سوالهای شما درباره روشهای مختلف کاشت موی سر هستیم.
سلام
من یکم از عوارض بعد از کاشت مو میترسم به نظرتون کدوم روش برای من مناسبه؟
سلام دوست عزیز
به طور کلی روش های غیرجراحی کاشت مو نظیر روش fue و sut عوارضی کمتری دارند. زیرا در این روش ها برخلاف روش برداشت نواری هیچ گونه برش و زخمی در ناحیه بانک مو ایجاد نشده و به همین دلیل عوارض جانبی کمتر خواهد بود. توصیه می کنیم در جلسه مشاوره پیش از کاشت نگرانی خود بابت عوارض کاشت را با متخصص مطرح کنید. قطعا ایشان این موضوع را در نظر گرفته و بر این اساس بهترین روش کاشت مو را برای شما انتخاب می کند.
سلام
من شنیدم روش میکروفیت جدیدترین روش کاشت مو هستش
میشه کمی درباره این روش توضیح بدین و بگین قیمتش چقدر هستش؟
سلام دوست عزیز
کاشت مو به روش Micro FIT یکی از روشهای جدید کاشت موی طبیعی است. این روش تقریبا همان روش FIT یا FUE است. فقط ابزار برداشت واحدهای فولیکولی در آن پیشرفتهتر است و با دقت و ظرافت بیشتری گرافتهای مو را از ناحیه بانک مو استخراج میکند. با توجه به استفاده از تکنولوژی جدیدتر، هزینه این روش کمی بیشتر از روشهای قدیمی است و ممکن است بین 6 تا 9 میلیون (هزینه سال 99) هزینه داشته باشد. البته برای تعیین دقیق قیمت باید با متخصص مشورت کرده و تعداد گرافتهای مورد نیاز شما محاسبه شود.