پیرسینگ بینی؛ همه چیز درباره سوراخ کردن بینی

پیرسینگ بینی یا سوراخ کردن بینی یکی از انواع عمل‌­های زیبایی است که در آن سوراخ­‌هایی در نواحی مختلف بینی مثل پره، بخش گوشتی نوک بینی و دیواره میانی بینی ایجاد شده و جواهرات زینتی به آن آویزان می­‌شود. وابسته به محل سوراخ دوران نقاهت بعد از آن نیز متفاوت است. در این دوره لازم است تا مراقبت­‌های بهداشتی مطابق دستور متخصص صورت گیرد تا از بروز عوارضی مثل عفونت، آبسه و سایر مشکلات جلوگیری شود. در ادامه با ما در مجله اینترنتی لی‌لی‌مگ همراه باشید تا شما را با همه چیز درباره اقدامات لازم قبل و بعد از پیرسینگ بینی آشنا کنیم.

پیرسینگ بینی؛ همه چیز درباره سوراخ کردن بینی
پیرسینگ بینی یا سوراخ کردن بینی به چه منظور انجام می شود

پیرسینگ بینی چیست؟

پیرسینگ بینی یا Nose Piercing یکی از انواع پیرسینگ بدن و به معنای سوراخ کردن بافت بینی با هدف آویزان کردن حلقه، نگین یا زیورآلات است. در پیرسینگ بینی ممکن است سوراخ روی بافت نرم پره بینی یا بافت نرم تیغه میانی بینی ایجاد شود. این نوع از پیرسینگ بعد از پیرسینگ گوش، محبوب‌ترین و رایج‌ترین نوع سوراخ‌کاری بدن است که به تازگی در بین خانم‌ها و حتی آقایان مد شده است.

پیرسینگ بینی نشانه چیست؟

مطابق مطالعات صورت گرفته، تاریخچه پیرسینگ بینی به 44 هزار سال قبل از میلاد مسیح در استرالیا باز می‌گردد. دوره‌ای که مردم بومی اشیایی زینتی را به کمک استخوان درست کرده و پس از سوراخ کردن سپتوم بینی، این اشیا را آویزان می‌کردند. البته مطالعات دیگری نشان می‌دهد که استفاده از پیرسینگ بینی به شکل مدرن امروزی، ریشه در 4000 سال پیش و در خاورمیانه دارد. تمامی این مشاهدات بیان می‌کنند که استفاده از پیرسینگ بینی ریشه در فرهنک و آداب و رسوم ملل مختلف داشته است. اما در قرن 20 میلادی، استفاده از پیرسینگ بینی به عنوان جواهرات و توسط گروه‌هایی نظیر هیپی‌ها و پانک‌ها رواج یافته و رفته رفته جوانان کشورهای مختلف به این موضوع روی آوردند. اما به راستی پیرسینگ بینی نشانه چیست؟ برای این پرسش پاسخ‌های مختلفی وجود دارد که همگی ریشه در فرهنگ اقوام مختلف دارند:

  • به باوری برخی از افراد، استفاده از پیرسینگ بینی نشانه‌ی ثروت و موقعیت اجتماعی زیاد است. این باور ریشه در فرهنگ مردمان بربر در آفریقای شمالی دارد. در بین این قوم، افراد ثروتمندتر و افرادی که در طبقه‌ی اجتماعی بالاتری قرار دارند، از حلقه‌ی بینی بزرگتری استفاده می‌کنند! این فرهنگ در حال حاضر نیز در بین مردمان آن منطقه وجود داشته و حتی رسم است که در مراسم ازدواج، داماد یک حلقه‌ی بینی به نشانه‌ی ثروتش به عروس بدهد.
  • در هندوستان، استفاده از حلقه بینی نشانه‌ای برای سلامت جنسی، باروری و فرزندآوری است. مردم این منطقه باور دارند که استفاده از حلقه بینی روی پره‌ی چپ بینی، به کاهش درد در دوران قاعدگی کمک کرده و دردهای زمان زایمان را کاهش می‌دهد!
  • پیرسینگ بینی در برخی از مناطق جهان نشانه‌ای از متاهل بودن فرد است! (دقیقا مشابه حلقه ازدواج در فرهنگ ما) این موضوع ریشه در داستانی از کتاب مقدس مسیحیان دارد که در آن حضرت ابراهیم یک حلقه‌ی بینی طلایی به مناسب ازدواج دخترخوانده‌اش به او هدیه می‌دهد.

با وجود باورهای ذکر شده در بندهای قبل، پیرسینگ بینی در بسیاری از جوامع مدرن امروزی صرفا به عنوان یک اکسسوری و بخشی از دنیای مد تلقی شده و نشانه‌ای برای موضوع یا باور فرهنگی خاصی نیست. بنابراین خانم‌ها و آقایان صرفا برای افزایش زیبایی ظاهری از پیرسینگ بینی استفاده می‌کنند. البته همچنان اقلیت‌هایی با گرایش هیپی و پانک وجود دارد که حلقه‌ی بینی را جزیی از فرهنگ گروه خود می‌دانند! و در طرف مقابل همچنان افرادی وجود دارند که استفاده از پیرسینگ بینی را نوعی ناهنجاری فرهنگی تلقی کرده و حتی از استخدام افراد با پیرسینگ بینی خودداری می‌کنند!

پیرسینگ بینی نشانه چیست؟
معنی پیرسینگ بینی چیست؟

انواع پیرسینگ بینی

انواع پیرسینگ بینی با توجه به محل سوراخ دسته بندی می‌شوند. در نظر داشته باشید که پیرسینگ بینی به معنای سوراخ کردن بینی و آویزان کردن شی زینتی است. اما به دلیل خطرناک بودن این عمل، انواع دیگری از پیرسینگ بینی ایجاد شده است که نیازی به سوراخ کاری بدن ندارند. در ادامه انواع پیرسینگ بینی معرفی می‌شود.

پیرسینگ بینی دائمی چیست؟

در این روش پیرسینگ کار یا پزشک به کمک یک سوزن قسمتی از بافت نرم بینی را سوراخ می‌کند. با توجه به محل سوراخ پیرسینگ بینی دائمی به انواع مختلفی نظیر پیرسینگ سپتوم، پیرسینگ پره بینی، پیرسینگ پل و پیرسینگ ناسالانگ تقسیم می‌شود. البته در مواردی سوراخ کردن بینی با دستگاه انجام می‌گیرد که بسیار خطرناک است و اصلا توصیه نمی‌شود.

پیرسینگ بینی میکرودرمال چیست؟

پیرسینگ میکرودرمال شباهت زیادی با روش قبل دارد. با این تفاوت که در این روش بافت بینی فقط از یک طرف سوراخ شده و آویز زینتی در زیر پوست قرار می‌گیرد. در واقع می‌توان این طور بیان کرد که در این روش نگین زینتی روی پوست کاشته می‌شود. به همین دلیل به آن میکرودرمال یا نگین کاری گفته می‌شود.

پیرسینگ بینی بدون سوراخ چیست؟

در این روش از نوعی حلقه خاص به نام پیرسینگ فیک بینی (مدل‌ها) استفاده می‌شود که یک فضای باز و کوچک دارد. به همین جهت این حلقه بدون نیاز به سوراخ روی بینی قرار می‌گیرد و نمی‌افتد.
این مدل را می توانید در ویدیوی زیر تماشا کنید:

همچنین در برخی از مدل‌ها از آهنربا برای نگهداشتن نگین روی بینی استفاده می‌شود که به آنها پیرسینگ بینی مگنتی می‌گویند. البته نوع دیگری از پیرسینگ بدون سوراخ هم وجود دارد که به پیرسینگ بینی چسبی معروف است. در این روش نگین زینتی به کمک چسب مخصوص و بدون سوراخ کاری روی پوست نصب می‌شود. اگر دوست دارید با مدل‌های پیرسینگ بینی بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله لی‌لی‌مگ در مورد مدل پیرسینگ بینی را مطالعه بفرمایید.

پیرسینگ بینی بدون سوراخ چیست؟
پیرسینگ بینی چطور انجام میشود

پیرسینگ بینی چگونه انجام می شود؟

همانطور که گفته شد، بهترین روش برای سوراخ کردن بینی استفاده از سوزن استریل و گیره مخصوص پیرسینگ است. در این روش بافت بینی به کمک گیره ثابت شده و یک سوزن توخالی با قطر مناسب از یک سمت وارد بافت بینی شده و بینی را سوراخ می‌کند. بعد حلقه یا جواهر مورد نظر در فضای داخلی سوزن قرار گرفته و با خروج سوزن از سمت دیگر، جواهر پیرسینگ وارد سوراخ می‌شود. البته می‌توان پیرسینگ بینی با انژیوکت هم انجام داد. برای اطلاع بیشتر از نحوه پیرسینگ بینی به ویدیوهای زیر توجه کنید:

آموزش پرسینگ بینی (پیرسینگ پره بینی)

سوراخ کردن پره بینی متدوال‌تر از سایر مدل‌های پیرسینگ بینی است. در این روش سوراخ روی بافت نرم پره‌ی بینی در سمت راست یا سمت چپ ایجاد شده و یک حلقه‌ی ظریف یا یک میله نگین‌دار درون سوراخ آن قرار می‌گیرد. برای آشنایی بیشتر با روش انجام و لوازم پیرسینگ بینی در این مدل، شما را به دیدن ویدیوی زیر دعوت می‌کنیم:

آموزش پیرسینگ سپتوم بینی

پیرسینگ سپتوم بینی در بافت نرم تیغه‌ی بینی انجام می‌گیرد. این مدل نسبت به سوراخ کردن پره بینی بسیار حساس‌تر است و به دقت و مهارت بیشتری نیاز دارد. زیرا سوراخ دقیقا باید در بافت نرم تیغه‌ی بینی و نه بخش غضروفی آن ایجاد شود. اگر به دلیل عدم تجربه‌ی کافی بافت غضروفی بینی سوراخ شود، احتمال آسیب به آن و تخریب ساختار بینی وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با نحوه پیرسینگ سپتوم بینی، شما را به دیدن ویدیوی زیر دعوت می‌کنیم:

آموزش پیرسینگ سپتوم بینی
عوارض پیرسینگ سپتوم بینی چیست

عوارض پیرسینگ بینی چیست؟

پیرسینگ بینی نسبت به پیرسینگ گوش عملی خطرناک‌تر است و احتمال بروز عوارض پس از آن بیشتر است. در این روش به جای استفاده از تفنگ سوراخ کن، از سوزن‌های مخصوص استفاده می‌شود. به همین جهت سوراخ کردن بینی به تخصص و مهارت بیشتری نیاز دارد و کوچکترین اشتباه باعث بروز مشکل و عوارض می‌شود. در مجموع می‌توان عوارض پیرسینگ بینی را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • کاهش حس بویایی
  • عفونت ویروسی یا باکتریایی
  • عفونت غضروف بینی
  • حساسیت یا آلرژی به حلقه یا گل میخ زینتی
  • هماتوم سپتوم همراه با مشکلات تنفسی
  • پس زدن حلقه یا شی خارجی
  • خونریزی و آسیب به بافت بینی
  • ایجاد کلوئید یا گوشت اضافه
  • نکروز یا سیاه شدن پوست بینی پس از پیرسینگ
  • سرطان پوست در موارد نادر
پیرسینگ بینی چگونه انجام می شود؟
ایا پیرسینگ بینی عوارض دارد

دلایل عفونت پیرسینگ بینی چیست؟

عفونت پیرسینگ بینی یکی از شایع‌ترین عوارض این عمل است. عفونت به دلیل فعالیت باکتری، ویروس یا قارچ‌ها اتفاق می‌افتد. معمولا استفاده از وسایل آلوده و یا عدم رعایت اصول بهداشتی پس از پیرسینگ بینی، مهمترین علل نفوذ عوامل عفونی به بدن هستند. به طور کلی می‌توان دلایل عفونت پیرسینگ بینی را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • استفاده از سوزن و وسایل غیراستریل برای سوراخ کردن بینی
  • تماس دست یا جسم آلوده به محل زخم پیرسینگ
  • شنا کردن در استخرهای عمومی پس از پیرسینگ
  • استفاده از حلقه یا جواهرات نامناسب
  • زخم شدن محل پیرسینگ در اثر کشیده شدن حلقه

علایم عفونت پیرسینگ بینی چیست؟

یکسری از علائم مثل قرمزی، تورم، درد، سوزش و خونریزی ممکن است تا چند روز بعد از سوراخ کردن بینی وجود داشته‌­باشد. این علائم طبیعی است و نشانه‌­ی عفونت نیست. اما در صورت تداوم این علائم تا چند هفته بعد از عمل، حتما باید به پزشک مراجعه شود. به طور کلی علائم عفونت پیرسینگ بینی به شرح زیر است:

  • قرمز شدن، تورم، سوزش و خارش: بروز این علائم چند هفته بعد از سوراخ کردن می‌­تواند نشانه­‌ی عفونت بینی باشد. البته این علائم ممکن است در اثر واکنش آلرژیک به جسم خارجی نیز ایجاد شود. تشخیص این موضوع توسط پزشک و با انجام تست­‌های مختلف صورت می­‌گیرد.
  • ترشحات سبز و زرد: ترشحات پس از عمل پیرسینگ بینی در هفته اول طبیعی است. اما اگر ترشحات بعد از یک هفته همچنان ادامه داشت، احتمال عفونت زیاد است.
  • درد: پیرسینگ بینی عفونی دردناک است و در صورت دست زدن به آن، این درد افزایش می‌­یابد.
  • خونریزی: تدوام خونریزی باعث دیر­تر خوب شدن زخم شده و احتمال عفونت را افزایش می‌­شود.
  • آبسه و برجستگی: در اثر جمع شدن عفونت و خون در زیر پوست، آبسه ایجاد می­‌شود.
  • تب و حالت تهوع: در موارد شدید­تر عفونت پیرسینگ بینی، علائمی مثل تب و لرز و تهوع ایجاد می­‌شود. در این شرایط ممکن است عفونت وارد جریان خون شود که بسیار خطرناک است. بهتر است در صورت بروز این علائم فورا به پزشک مراجعه کنید.
  • طولانی شدن روند بهبودی: عوامل مختلفی می‌­تواند روند بهبودی سوراخ بینی را مختل کند که یکی از آنها عفونت است.
علایم عفونت پیرسینگ بینی چیست؟
برای عفونت پیرسینگ بینی چه کنیم

گوشت اضافه پیرسینگ بینی چیست؟

پیرسینگ بینی عوارض مختلفی دارد. در این بین کلوئید یا گوشت اضافه یکی از مهمترین و بدترین آنهاست. البته ایجاد گوشت اضافه از عوارض شایع نیست و بیشتر در افرادی اتفاق می‌افتد که زمینه‌ی این مشکل را از قبل داشته باشند. معمولا توصیه می‌شود که برای درمان این عارضه به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کرده و از درمان‌های خانگی پرهیز کنید. اما علایم گوشت اضافه پیرسینگ بینی چیست؟

گوشت اضافه در اطراف سوراخ بینی شکل گرفته و به شکل یک برآمدگی کروی است که رنگ آن نسبت به پوست اطراف تیره‌تر می‌باشد. به علاوه ممکن است این عارضه با درد، خارش و حساسیت همراه بوده و با دست زدن به آن احساس سفتی کنید. برای پیشگیری از این عارضه بهتر است موارد بهداشتی را که پیرسینگ‌کار به شما گفته است، با دقت رعایت کنید. شستشوی منظم بینی با محلول آب و نمک، خارج نکردن پیرسینگ اولیه بینی تا زمان بهبودی کامل سوراخ، پرهیز از چرخاندن، تکان دادن و به طور کلی دست زدن به جواهر پیرسینگ، نرفتن به استخر پیش از بهبودی کامل پیرسینگ و استفاده نکردن از لوازم آرایشی نظیر انواع کرم و لوسیون‌ها روی پیرسینگ بینی از مواردی هستند که رعایت آنها برای جلوگیری از ایجاد گوشت اضافه ضروری است.

گوشت اضافه پیرسینگ بینی چیست؟
درمان گوشت اضافه پیرسینگ بینی

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مهمترین نکات قبل از اقدام به پیرسینگ بینی آشنا کنیم. همچنین مهمترین موارد و سوالات شما درباره مراقبت از پیرسینگ بینی بعد از عمل را پاسخ خواهیم داد.

نکاتی که باید قبل از سوراخ کردن بینی بدانید

جه کسانی نمی‌توانند پیرسینگ بینی انجام دهند؟

  • مبتلایان به دیابت
  • مبتلایان به بیماری‌های نقص سیستم ایمنی
  • افرادی که سابقه کلوئید یا گوشت اضافه دارند
  • مبتلایان به حساسیت تماسی

آیا پیرسینگ بینی درد دارد؟

در پیرسینگ بینی بافت بینی به کمک یک سوزن توخالی سوراخ می‌شود. در صورتی که این عمل توسط افراد متخصص و با مهارت کامل انجام گیرد، درد بسیار کمی را احساس خواهید کرد. به علاوه فرآیند سوراخ کردن بینی در عرض چند ثانیه انجام می‌گیرد و به همین دلیل درد پیرسینگ بسیار کوتاه و لحظه‌ای است. همچنین اگر اصول بهداشتی در این کار رعایت شود، پس از پیرسینگ نیز هیچ گونه دردی وجود نخواهد داشت. در نظر داشته باشید که نوع پیرسینگ بینی در میزان درد موثر است. سوراخ‌هایی که در نواحی بالای بینی انجام می‌گیرد، معمولا دردناک‌تر هستند و دوره درمان طولانی‌تری دارند.

بهترین مرکز پیرسینگ بینی کجاست؟

پیرسینگ بینی در بسیاری از کلینیک‌های زیبایی و آرایشگاه‌ها انجام می‌گیرد. برای انتخاب بهترین مرکز پیرسینگ بینی به نکات زیر توجه کنید:

  • سوزن‌ها و وسایل کاملا استریل و یکبار مصرف باشد.
  • متخصص پیرسینگ دست‌ها را ضدعفونی کند.
  • متخصص پیرسینگ از دستکش استفاده کند.
  • از تفنگ سوراخ کن استفاده نشود.

قیمت پیرسینگ بینی چقدر است؟

قیمت پیرسینگ بینی بسته به نوع آن بین 50 تا 80 هزار تومان است. البته برخی از مراکز قیمت حلقه را نیز به این مبلغ اضافه می‌کنند. در صورتی که حلقه را خودتان تهیه کنید، از این مبلغ کسر می‌شود.

قیمت پیرسینگ بینی چقدر است؟
هزینه پیرسینگ بینی

مراقب حساسیت به پیرسینگ بینی باشید!

برای پیرسینگ نقاط مختلف بینی می‌توانید از نگین یا حلقه استفاده کنید. نکته مهم در این بین انتخاب جنس مناسب برای جواهر پیرسینگ است. بهترین جنس‌ها برای پیرسینگ بینی عبارتند از:

  • طلای 14 یا 18 عیار
  • استیل فاقد نیکل
  • آلیاژ پلاتین فاقد نیکل
  • تیتانیوم
  • نیوبیوم

لازم به ذکر است که آلرژی به فلزات یکی از آلرژی‌های رایج بعد از پیرسینگ است. به همین جهت اگر قصد خرید بدلیجات از جنس استیل را دارید، مراقب باشید که از آلیاژ مناسب و فاقد نیکل استفاده کنید. در بین فلزات مختلف، طلا کمترین حساسیت را با بدن دارد. به علاوه اگر به تمام فلزات آلرژی دارید، می‌توانید از زیوآلات غیرفلزی استفاده کنید.

آیا در صورت پشیمانی می توانم پرسینگ بینی را خارج کنم؟

پشیمانی از پیرسینگ بینی یکی از موارد رایج پس از این عمل زیبایی است. به خاطر داشته باشید که اگر پس از پیرسینگ بینی پشیمان شوید، می‌توانید آن را در بیاورید. البته در صورتی که هنوز پیرسینگ بینی به طور کامل درمان نشده‌است، باید به متخصص مراجعه کرده تا او حلقه پیرسینگ را خارج کند. معمولا سوراخ پیرسینگ بعد از مدتی ترمیم می‌شود و تقریبا اثری از آن باقی نمی‌ماند. هر چند این موضوع در مورد تمام انواع سوراخ کردن بینی صدق نمی‌کند!

حکم شرعی سوراخ ‌کردن بینی برای زن و مرد چیست؟

از نظر بسیاری از فقها سوراخ کردن بینی برای زنان اگر ضرری نداشته باشد، بدون مشکل است. اما باید زیورآلات و جواهرات پیرسینگ بینی از نامحرم پوشانده شود. در طرف مقابل برخی از فقها مثل آیه الله مکارم شیرازی معتقدند که سوراخ کردن بینی در مناطق نامتعارف اشکال دارد. در مورد مردان نیز اگر سوراخ کردن بینی مصداق شبیه شدن مرد به زن باشد و یا ترویج فرهنگ غربی به حساب آید، اشکال دارد. برای اطلاع بیشتر می‌توانید به رساله مراجع تقلید مراجعه کنید.

آیا پیرسینگ بینی تاثیری بر جراحی بینی دارد؟

خیر؛ سوراخ کردن بینی مانعی برای جراحی بینی نیست و شما همچنان بدون مشکل می‌توانید انواع جراحی باز یا بسته بینی را داشته باشید. البته ممکن است جراح زیبایی تغییراتی را در محل سوراخ پیرسینگ ایجاد کرده و برای موفقیت عمل بینی آن را جابجا کند. در نظر داشته باشید که جواهر پیرسینگ باید قبل از جراحی از محلش خارج شود.

به علاوه برخی از افراد تصمیم دارند تا پس از جراحی بینی یا رینوپلاستی عمل پیرسینگ را انجام دهند. بهتر است این افراد حتما با پزشک متخصص مشورت کرده و بعد اقدام به سوراخ کردن بینی کنند. معمولا در این شرایط توصیه می‌شود تا بین رینوپلاستی و پیرسینگ بینی 6 ماه فاصله باشد.

آیا پیرسینگ بینی تاثیری بر جراحی بینی دارد؟
تاثیر پیرسینگ در جراحی زیبایی بینی

نکاتی که باید بعد از سوراخ کردن بینی بدانید

برای جلوگیری از عفونت پیرسینگ بینی چه کار کنیم؟

عفونت پیرسینگ می­‌تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. برای جلوگیری از بروز این عارضه، رعایت نکات بهداشتی الزامی است. پس از انجام پیرسینگ و ایجاد سوراخ، یک حلقه­‌ی اولیه تا زمان بهبودی کامل درون آن قرار می‌­گیرد که تا انتهای این مدت هرگز نباید از محل خود خارج شود. در دوره‌­ی بهبود پیرسینگ که با توجه به موقعیت آن بین چند هفته تا چند ماه است، زخم در برابر عوامل محیطی، باکتری‌­ها، قارچ و میکرو­ارگانیسم­‌ها بسیار حساس است و امکان عفونت آن وجود دارد. در نتیجه رعایت نکات دوره­‌ی بهبود پیرسینگ بینی الزامی است:

  • با مواد آرایشی و کرم­‌های ضد آفتاب روی پیرسینگ را نپوشانید.
  • حداقل تا 24 ساعت پس از پیرسینگ بینی حمام نکنید.
  • هرگز پیرسینگ بینی را درون آب فرو نبرید. بهتر است از رفتن به استخر، جکوزی و وان اجتناب کنید زیرا این محیط­‌ها باکتریایی هستند و احتمال عفونت زخم را افزایش می­‌دهند.
  • از انجام ورزش‌­های سنگین اجتناب کنید. با این کار ممکن است پیرسینگ شما آسیب دیده و بهبود آن به تاخیر بیفتد.
  • برای شستشوی زخم‌­ها از مواد ضدعفونی کننده‌­ی قوی مثل الکل، آب اکسیژنه، بسی­تراسین استفاده نکنید. زیرا این باعث بروز حساسیت و آسیب به پوست می­‌شوند.
  • روبالشتی خود را مرتبا تعویض کنید. روبالشتی آلوده می­‌تواند منبعی برای باکتری­‌ها و عامل ایجاد عفونت باشد.
  • حتما قبل از دست زدن به پیرسینگ بینی دست‌­های خود را شسته و ضد­عفونی کنید.
  • استفاده از حلقه و جواهرات نامناسب می‌­تواند باعث بروز واکنش­‌های آلرژیک، آسیب به سوراخ و در نتیجه کاهش سرعت بهبودی شود. معمولا افراد نسبت به فلز نیکل حساسیت دارند؛ پس بهتر است جواهری انتخاب کنید که نیکل در آن وجود نداشته‌­باشد.
  • استفاده از وسایل غیر استریل و عدم رعایت اصول بهداشتی در سوراخ کردن، می‌­تواند باعث بروز عفونت شود.
نکاتی که باید بعد از سوراخ کردن بینی بدانید
مراقبت های بعد از پیرسینگ بینی

چگونه پیرسینگ بینی را تمیز کنیم؟

شستشو و نظافت پیرسینگ می­تواند از بروز عفونت جلوگیری کند. همچنین این کار در مراحل اولیه‌­ی عفونت می‌­تواند تاثیر درمانی داشته‌­باشد. بهتر است سوراخ‌­های ایجاد شده در بینی دو مرتبه در روز (صبح و بعد از ظهر) تا زمان بهبودی کامل نظافت شود. البته اگر نظافت پیرسینگ بیش از حد انجام شود، می­‌تواند باعث حساسیت و کند شدن روند بهبودی شود. مراحل نظافت پیرسینگ بینی به شرح زیر است:

  1. در شروع کار و قبل از تماس با سوراخ­‌های بینی یا محل پیرسینگ بینی، دست خود را به کمک صابون‌­های آنتی‌­باکتریال شسته و ضد عفونی کنید تا از بروز عفونت جلوگیری شود.
  2. یک‌­چهارم قاشق چای­خوری نمک بدون ید را در یک فنجان آب گرم حل کنید تا یک محلول آب و نمک بدست بیاید. می­‌توانید محلول آب و نمک استریل را از داروخانه هم تهیه کنید.
  3. یک تکه پنبه یا گاز استریل را به محلول آغشته کنید و آن را به آرامی روی محل پیرسینگ قرار داده و به مدت 3 تا 4 دقیقه آن را تمیز کنید. برای جدا کردن پوسته­‌ها و بافت­‌های اطراف سوراخ، بهتر است با آرامش و حوصله ابتدا آنها را با محلول کاملا مرطوب کرده و سپس به آرامی آنها را جدا کنید. اگر دقت و صبر کافی را در این کار نداشته‌­باشید، ممکن است محل پیرسینگ دچار خونریزی شود. همچنین باید زیر شی خارجی که در محل سوراخ قرار گرفته‌­است را نظافت کنید. برای این کار از یک گوش پاک‌­کن استفاده کرده و با ظرافت و دقت کافی، زیر پیرسینگ را با محلول آب و نمک نظافت کنید.
  4. پس از شستشوی کامل داخل و خارج پیرسینگ، بینی خود را با استفاده از آب گرم شستشو دهید. زیرا در صورت باقی ماندن نمک در محل پیرسینگ، سوزش و ناراحتی‌های زیادی ایجاد می‌­شود.
  5. در انتها بینی خود را با استفاده از یک دستمال کاغذی یا یک تکه پنبه‌­ی استریل خشک کنید. توصیه می­‌شود برای این کار از حوله استفاده نکنید. زیرا حوله محل رشد باکتری­‌های مختلف و در نتیجه عامل عفونت در محل پیرسینگ است. همچنین پرز­های حوله با گیر کردن به پیرسینگ بینی می­تواند باعث بروز خونریزی و آسیب شود.
  6. پس از خشک کردن می‌­توانید محل سوراخ را با روغن اسطوخودوس یا هر پماد دیگری که متخصص برای شما تجویز کرده‌­است، چرب کنید. روغن اسطوخودوس حساسیت را کاهش داده و حرکت حلقه یا شی خارجی موجود در سوراخ را روان می‌­کند. پس از چرب کردن محل سوراخ، حلقه یا شی خارجی را بچرخانید تا روغن وارد سوراخ شود و سپس روغن اضافی را تمیز کنید. می‌­توانید روغن اسطوخودوس دارویی را از داروخانه‌­ها خریداری کنید.
چگونه پیرسینگ بینی را تمیز کنیم؟
مصرف پماد برای عفونت پیرسینگ بینی بدون نسخه پزشک ممنوع

زمان لازم برای خوب شدن پیرسینگ بینی چقدر است؟

دوره درمان انواع پیرسینگ بینی متفاوت است. معمولا این دوره برای پیرسینگ پره بینی بین 4 تا 6 ماه، برای پیرسینگ سپتوم یا قسمت میانی بینی بین 2 تا 3 ماه و برای پیرسینگ قسمت‌های بالای سوراخ بینی بین 6 ماه تا یک سال است. در طول این مدت باید مطابق دستور متخصص از پیرسینگ بینی مراقبت کرده و آن را نظافت کنید. در صورتی که موارد بهداشتی را به درستی رعایت نکنید، ممکن است دوره درمان طولانی‌تر شود (منبع). اگر دوره درمان بیش از مقدار پیش‌بینی شده طول کشید، حتما به متخصص مراجعه کنید.

علایم بهبود پیرسینگ بینی چیست؟

پس از اتمام دوره بهبود پیرسینگ، نباید هیچ نشانه‌ای از تورم، برآمدگی، قرمزی، ترشح یا پوسته پوسته شدن در محل پیرسینگ وجود داشته باشد. در این شرایط می‌توان گفت که پیرسینگ بینی به طور کامل بهبود یافته است. با این وجود حتی اگر زودتر از زمان مشخص شده علایم بهبودی را مشاهده کردید، بهتر است تا انتهای دوره درمان از پیرسینگ بینی به خوبی مراقب کرده و حلقه اولیه را خارج نکنید.

تعویض پیرسینگ بینی اولیه را چه زمانی انجام دهیم؟

هرگز حلقه­‌ی اولیه را تا پایان دوره­‌ی بهبودی خارج نکنید. در صورت خارج کردن حلقه در دوره­‌ی بهبودی، ممکن است سوراخ بسته شده و وارد کردن دوباره‌­ی حلقه به آن باعث آسیب، تورم و عفونت شود. پس از پایان این دوره به متخصص مراجعه کرده و از او بخواهید تا حلقه جدید را جایگزین حلقه­‌ی اولیه کنید.

تعویض پیرسینگ بینی اولیه را چه زمانی انجام دهیم؟
پیرسینگ بینی سمت چپ یا راست؟!

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پیرسینگ بینی، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت می‌کنیم:

سخن پایانی درباره سوراخ کردن بینی

پیرسینگ بینی یکی از عمل‌های زیبایی است که به تازگی مد شده است و بر خلاف انواع مدل پیرسینگ گوش تا حدودی با فرهنگ جامعه ما همخوانی ندارد. به همین جهت اگر به سوراخ کردن بینی علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم قبل از این کار به طور کامل در مورد آن تحقیق کرده و تمام جوانب موضوع را در نظر بگیرید. در پایان منتظر نظرها و سوال‌های شما درباره پیرسینگ بینی هستیم.